به گزارش کردپرس، غلامعلی مرادی در جلسه ویژه کمیته بحران بخش کشاورزی استان با بیان این مطلب اظهار داشت: در پی بارش برف و افت دما در نیمه شب خسارت وارده به بخش کشاورزی استان جدی و جبران ناپذیر خواهد بودو فعالیت سامانه بارشی تا چهارشنبه هفته جاری در استان تداوم دارد و احتمال افزایش میزان خسارت تا چهارشنبه بیشتر است.
وی افزود: کلیه مدیران جهاد کشاورزی شهرستانها و ستاد با هماهنگی صندوق بیمه کشاورزی استان نسبت به تشکیل اکیپ های تعیین خسارت و راهنمایی کشاورزان و باغداران جهت مبارزه فعال و غیر فعال با سرمازدگی و کاهش خسارت به صورت آماده باش فعالیت داشته و گزارش خسارات هر ۶ ساعت به ستاد سازمان ارائه می شود.
مرادی ادامه داد: کشاورزان و باغداران با انجام اقدامات تامینی و مراقبتی می توانند خسارات را کاهش بدهند و لزوم به کارگیری توصیه های ایمنی برای کاهش خسارات خصوصا در باغات توسط باغداران ضروری است.
معاون امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با بیان اینکه آسیب جدی بعد از قطع بارش ها و خروج این سامانه از منطقه خواهد بود ، گفت: در صورت قطع بارش ها ، کشاورزان برای جلوگیری از خسارت سرمازدگی با استفاده از گونی های پر شده از کاه و کلش و فضولات دامی اقدام به ایجاد آتش و دود غلیظ در باغ نمایید.
محقق مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی نیز گفت: همه ساله سرمازدگی خسارت جبران ناپذیری را به بخش کشاورزی استان وارد میکند، که یکی از خطرناکترین نوع سرمازدگی نابودی گلهای میوهها در موقع شکوفه دادن است.
محمود زاده افزود: پوشاندن جوانههای زایشی درختان با پوششهای پلاستیکی، تغذیه کودی مناسب و تاخیر انداختن در زمان هرس درختان میوه در ماههای اسفند و فروردین ماه و موکول کردن آن به ماههای اردیبهشت به بعد به دلیل تحریک پذیری جوانهها برای تسریع در رشد و شکوفه دادن، تاثیر بسزایی در کاهش میزان خسارت سرمازدگی و یخبندان در باغات استان خواهد داشت.
نظر شما