به گزارش خبرگزاری کردپرس، نماینده ولی فقیه در استان ایلام و مسئول ستاد زکات این استان در این نشست گفت: در صورتی که به فریضه پرداخت زکات در جامعه به طور کامل عمل شود و مردم زکات خود را پرداخت کنند می توان موضوع پدیده فقر را از جامعه ریشه کن کرد.
حجت الاسلام کریمی تبار بیان کرد: زکات یک تکلیف مهم الهی هم برای کارگزاران نظام و هم برای واجدین شرایط پرداخت زکات است که در واقع یک دستور مهم حکومتی برای اجرای عدالت در جامعه است.
وی با اشاره به اینکه همه ما به عنوان کارگزاران نظام اسلامی وظیفه داریم که در زمینه ترویج زکات و نیز جمع آوری آن تلاش و اقدام کنیم افزود: در روایات دینی حدود 2 هزار مورد روایت در مورد زکات ذکر شده که نشان دهنده اهمیت این موضوع و تأثیرات آن برای رفع فقر از جامعه است.
اولویت مصرف زکات در شهرستان محل جمع آوری آن است
امام جمعه ایلام با عنوان اینکه در زمینه هزینه کرد زکات فقرا و نیازمندان در اولویت هستند گفت: مشکلات اقتصادی امروز موضوع عمل کردن بیشتر به فریضه زکات برای کاستن از مشکلات نیازمندان را ضروری تر کرده است و باید تلاش کنیم که این واجب الهی در جامعه بیشتر از پیش جاافتاده تر شود.
کریمی تبار با عنوان اینکه امسال خوشبختانه در اثر بارش های بسیار خوب وضعیت محصولات کشاورزی هم مناسب است تصریح کرد: امیدواریم با پرداخت فراگیر تر زکات بسیاری از مشکلات نیازمندان برطرف شود.
وی در ادامه به موضوع هزینه کرد زکات اشاره کرد و گفت: در زمیه هزینه کردن زکات اولویت با فقرا و نیازمندان شهرستان محل جمع آوری شده زکات است و ضرورتی وجود ندارد که زکات از شهرستانی به شهرستان دیگر ارسال و هزینه شود.
رئیس ستاد زکات استان در ادامه با اشاره به اینکه گاهاً گزارش می شود افرادی از خارج این استان اقدام به جمع آوری زکات می کنند گفت: مسئولان انتظامی و قضایی استان لازم است با این پدیده برخورد نمایند.
عشایر مهاجری که از استان های دیگر به دهلران می آیند و زکات نمی دهند
امام جمعه دهلران نیز در این نشست در سخنانی گفت: سال گذشته حدود 160 هزار تن غلات و عمدتاً گندم در این شهرستان جمع آوری شد که حدود نصف غلات جمع آوری شده کل استان ایلام بود.
حجت الاسلام موسوی مقدم افزود: امسال هم با بارندگی های بسیار خوبی که وجود داشته نوید بخش سالی خوب برای کشاورزان و به تبع آن پرداخت بیشتر زکات خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه قشر کشاورز و پرداخت کننده زکات مشکلات و کمبودهایی دارند گفت: لازم است به این بعد قضیه هم توجه شود و مشکلات آنان برطرف شود.
موسوی مقدم با اشاره به اینکه هر ساله عشایر زیادی از استانهای دیگر برای گذراندن قشلاق به این شهرستان می ایند گفت: این عشایر با اینکه هزاران رأس دام دارند متاسفانه اغلب آنها زکات خود را پرداخت نمی کنند که لازم است برای این موضوع نیز اره اندیشی شود.
زکات جمع آوری شده هر شهرستان در همان منطقه هزینه می شود
مدیرکل کمیته امداد استان ایلام و دبیر ستاد زکات این استان نیز در این نشست با ارائه گزارشی از فعالیتهای ستاد زکات این استان گفت: از زمان تأسیس ستاد زکات استان خوشبختانه مبالغ جمع آوری شده زکات هر ساله در حال افزایش بوده که این نشان دهنده فعالیت خوب ستاد زکات این استان است.
ضیاء رضایی افزود: شهرستان دهلران قطب کشاورزی استان ایلام بوده و حدود نیمی از غلات تولید شده در این استان مربوط به شهرستان دهلران است اما میزان زکات پرداختی در این شهرستان متناسب با این رقم تولیدی نیست و انتظارها در این زمینه از این شهرستان بیشتر است.
وی با اشاره به هزینه زکات نیز گفت: زکات جمع آوری شده در هر شهرستان و حتی صدقات و یا کمکهای مردمی که کمیته امداد جمع اوری کننده آن است در همان شهرستان جمع آوری شده هزینه می شود و به نقاط دیگر ارسال نمی شود.
84 درصد زکات استان صرف پرداخت به فقرا می شود
دبیر ستاد زکات استان با اشاره به اینکه در زمینه مصارف زکات در این استان نیازمندان و فقرا در اولویت هساتد گفت: از مجموع زکات جمعآوریشده در استان ایلام حدود 84 درصد آن صرف پرداخت به فقرا و نیازمندان شده و تنها 16 درصد آن صرف اجرای پروژههای عمرانی شده است.
ضیاء رضایی اضافه کرد: میانگین مصارف زکات برای پرداخت به فقرا در سطح کشور حدود 60 درصد است اما در استان ایلام به خاطر میزان محرومیت عمده زکات جمعآوریشده صرف پرداخت به فقرا میشود.
وی با عنوان اینکه سال گذشته بیش از دو میلیارد و یکصد میلیون تومان زکات در این استان جمعآوریشده است گفت: این میزان حدود 18 درصد بیشتر از برنامه ابلاغشده مرکز برای این استان بوده است.
رضایی در خصوص زکات جمعآوریشده این استان نیز گفت: از میزان زکات جمعآوریشده حدود 200 میلیون تومان زکات غلات، 743 میلیون تومان زکات نقدی، 122 میلیون تومان زکات دام و یک میلیارد و 60 میلیون تومان نیز زکات فطره بوده است.
خروج زکات از این استان موضوع مهمی است که باید بررسی شود
فرماندار شهرستان دهلران نیز در این نشست در سخنانی گفت: فراگیر شدن عمل به فریضه زکات و پرداخت آن نیاز به فرهنگ سازی مناسب و فعالیت های فرهنگی و رسانه ای دارد.
مجید عسگری افزود: انتظار می رود از محل جمع آوری زکات پروژه هایی عمرانی در این شهرستان تعریف و ساخته شود و ما هم در فرمانداری دهلران از ساخت و تکمیل نین پروژه هایی حمایت خواهیم کرد.
وی با اشاره به اینکه گزارش هایی دریافت کرده ایم که افرادی خارج از استان نسبت به جمع آوری زکات در دهلران وارد عمل می شوند گفت:خروج زکات از این شهرستان موضوع مهمی است که باید مسئولان قضایی و انتظامی به این موضوع ورود پیدا کنند.
نظر شما