به گزارش خبرگزاری کردپرس، برهان صلواتی در نشست خبری با اصحاب رسانه استان که به مناسبت هفته کار و کارگر برگزار شد بر لزوم رونق تولید و نگاه ویژه به آن به منظور رونق اشتغال تاکید کرد و اظهار داشت: برای رونق تولید لازم است که کارگران در وهله اول به کار خود این نگاه را پیدا کنند که این کار آنان علاوه بر افزایش تولیدات داخلی برای معیشت خود و خانوادههایشان مفید است و اگر کار تولید نباشد اشتغال آنان نیز پابرجا نخواهد بود.
او معضل قاچاق را مانع تولید و موجب بیکاری کارگران عنوان کرد و با تاکید بر لزوم حمایت از کالای ایرانی افزود: هر کالایی که به عنوان قاچاق وارد کشور میشود یک کارگر در کشور بیکار میشود بنابراین جلوگیری از قاچاق موجب رونق تولید میشود و مردم باید به این فرهنگ و نگرش برسند و از کالاهای قاچاق حمایت نکنند.
صلواتی در ادامه به بازدید از کارگاه ها و مراکز تولید اشاره کرد و گفت: سال گذشته ۲۴۰ مورد بازدید از کارگاهها و مراکز تولید و جامعه کارگری انجام شد اما متاسفانه از سوی برخی این مسئله تبلیغی عنوان شد حال آنکه اینگونه بازدیدها منجر به رفع برخی مشکلات واحدهای مورد بازدید شده است.
او با بیان اینکه سال گذشته ۶ هزار و ۵۵ شکایت کارگری ثبت شده است، افزود: یک هزار و 800 مورد از این شکایت ها منجر به آرای سازشی شده و یک هزار و 405 مورد نیز منجر به دادخواست تجدید نظرخواهی شد.
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین با بیان اینکه تمام اعتبارات تسهیلات اشتغال طی سال گذشته اختصاص یافته است، تصریح کرد: در این راستا در استان کمتر از پنج درصد انحراف معیار داشتیم.
او در ادامه به زنان سرپرست خانوار و لزوم حمایت از آنان اشاه کرد و گفت: بسیاری از زنان سرپرست خانوار با تحصیلات عالیه تولید کننده هستند اما مکانی برای عرضه و فروش محصولات خود ندارند که این یک معضل در سطح استان است.
صلواتی افزود: با وجود اینکه این مسئله در سایر استان ها حل شده و مکانی برای عرضه محصولات زنان خانوار در نظر گرفته شده اما در استان کردستان حل نشده است. در گذشته طبقه زیرزمین پارکینگ طبقاتی عبدالعلی سنندجی برای آن در نظر گرفته شده بود اما به دلیل نامناسب بودن فضا تعطیل شد و باید مکانی جدید در نظر گرفت.
زنان کارگر می توانند برای بیمه کارگری اقدام کنند
جهان بین، معاون روابط کار اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی هم در این نشست گفت: در شرایط فعلی برخی از زنان تحت عناوین مختلف مانند پرستار کودک و سالمند، باغبان، خدمتکار و .... در منازل مشغول به کار هستند که به دلیل اینکه این مکان ها ماهیت بازرسی ندارند، قابل شناسایی نیستند.
او افزود: این افراد به صورت موردی خود می توانند به اداره کار مراجعه کنند و در صورت اثبات کار خود می توان بیمه کارگری را برای آنها در نظر گرفت.
قراردادهای موقت، یک آسیب جدی برای جامعه کارگری است
سیدشاکر ابراهیمی، رییس کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان کردستان هم در این نشست، قراردادهای موقت کارفرما با کارگران را که به مدت سه ماه است، یک آسیب جدی برای جامعه کارگری تلقی کرد و گفت: در کارهایی که به صورت دائمی است، قراردادهای موقت بسته می شود که این غیرمنطقی است و باید برچیده شود.
نظر شما