به گزارش کُردپرس، دشت های قروه و دهگلان در سال های اخیر با کم آبی شدید مواجه شده که یکی از عمده ترین دلایل آن به زیرکشت رفتن زمین های کشاورزی این مناطق برای محصولات پرآبی مانند سیب زمینی و هندوانه است. به نظر می رسد در این وضعیت، تغییر الگوی کشت در این مناطق نیاز اساسی است و کاشت محصولات کم مصرف را باید در اولویت قرار داد. محصولی مانند زعفران که نه تنها صرفه اقتصادی بسیار بالایی دارد بلکه به گفته کارشناسان، این محصول در تابستان به هیچ وجه به آب نیاز ندارد و در پاییز و زمستان نیز بارندگیها سبب آبیاری این محصول میشود و در طول سال به آب بسیار کم نیاز دارد.
به گزارش روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی کردستان، خالد جعفری کشت محصولات کم آب با بازده اقتصادی بالا را یکی از سیاستهای جهاد کشاورزی استان عنوان کرد و گفت: کشت زعفران به عنوان زیر مجموعه گیاهان دارویی، دارای مزیتهای دارویی و به عنوان یک طعم دهنده و رنگ غذا از اهمیت ویژهای برخوردار است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان افزود: برای تهیه به موقع پیاز محصول زعفران به افراد متقاضی زعفران کار نیز تسهیلات دولتی ۳۰ تا ۴۰ میلیون تومان به ازای هر هکتار پرداخت میشود.
وی با اشاره به اینکه گیاه زعفران به لحاظ مصرف آب، بسیار کم توقع و توسعه کاشت آن جز برنامه توسعه کشاورزی در شرق استان است، ادامه داد: فصل کاشت زعفران از اواسط تیر تا شهریور است و از هر هکتار مزارع بارور بطور متوسط سه تا چهار کیلوگرم کلاله گل یا همان زعفران برداشت میشود.
جعفری با اشاره به اینکه در حال حاضر بیشترین سطح زیر کشت زعفران در شهرستان بیجار با شش هکتار است و در سایر شهرستانها از جمله دهگلان، بانه و سنندج نیز این محصول کشت میشود، یادآور شد: در سال زراعی گذشته در این استان ۱۵ هکتار زعفران کشت شده بود که ۱۵ هکتار دیگر در اول سال زراعی جاری به این سطح اضافه شد.
نظر شما