به گزارش خبرنگار کردپرس، خسارت وارد شده به محصولات باغی و زراعی استان آذربایجان غربی بر اثر سرمازدگی در سال گذشته بالغ بر یک هزار میلیارد تومان برآورد شد، اما تنها کشاورزانی امیدوار به دریافت خسارت محصولاتشان شدند که از بیمه جهاد کشاورزی برخوردار بودند.
امسال نیز بارش برف که از روز دوشنبه دوم اردیبهشت ماه، استان آذربایجان غربی را فراگرفت، موجب خسارات بالا در بخش کشاورزی استان شد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی اعلام کرد: 90 درصد باغات میوه هسته دار و ۶۰ درصد میوههای دانه دار استان در اثر سرمازدگی خسارت دیدند و با توجه به اینکه هنوز میزان دقیق خسارات بخش کشاورزی در استان برآورد نشده است روند بررسی خسارت امسال ادامه دارد.
در حالیکه هنوز بخش اعظم کشاورزان آذربایجان غربی به دلیل بیمه نبودن محصولات کشاورزی از دریافت خسارت سال گذشته باز مانده اند، خسارت امسال هم به این میزان افزوده شد و این عامل فشار مضاعفی بر این قشر زحمتکش وارد کرده است.
حدود ۷۰ درصد صندوق بیمه کشاورزی باید توسط دولت تامین شود که در چند سال اخیر دولت پولی به این صندوق پرداخت نکرده است. این مورد باعث شد که صندوق بیمه کشاورزی از پرداخت به موقع خسارات به کشاورزان باز بماند و از سوی دیگر کشاورزان و باغداران نیز به همین دلیل رغبتی برای بیمه کردن محصولات کشاورزی خود پیدا نکردند.
به گفته نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در کل کشور تنها ۲۵ درصد محصولات زراعی، کشاورزی، باغی و دامی تحت پوشش بیمه قرار دارند.
کشاورزان تحت پوشش بیمه میتوانند از طریق صندوق بیمه کشاورزی خسارات وارده شده را دریافت کنند و برای سایر کشاورزانی که تحت پوشش بیمه جهاد کشاورزی نیستند صندوق حوادث غیر مترقبه در نظر گرفته شده است.
این صندوق که در فرمانداری های شهرستانها مستقر است و فرمانداران و بخشداران باید با بازرسی محلی میزان خسارت صورت گرفته را تعیین کنند و نسبت به تعیین و پرداخت خسارت آن دسته از کشاورزان اقدام کنند. اما نکته قابل توجه در خصوص این صندوق این است که؛ خسارت پرداختی از طریق "صندوق حوادث غیر مترقبه" در چند سال گذشته تاکنون پرداخت نشده است و خسارت امسال نیز مزید بر این میزان شد.
نایب رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با اشاره به رشد ۵ درصدی پوشش بیمه در استان آذربایجان غربی به خبرنگار کردپرس گفت: حدود ۷۵ درصد از کشاورزان استان تحت پوشش بیمه جهاد کشاورزی قرار ندارند و این کشاورزان باید خسارت خود را از "صندوق حوادث غیر مترقبه" دریافت کنند اما متاسفانه این صندوق که از محل ماده 10 و 12 در نظر گرفته شده است چندین سال است مبلغی به کشاورزان بابت خسارت نپرداخته است با وجود آنکه بخش اعظم کشاورزان استان به دلیل بیمه نبودن به این محل دل بسته اند.
جلال محمودزاده در خصوص پرداخت خسارت پرداختی استان آذربایجان غربی در سال گذشته اظهار داشت: خسارت بخش زراعت، دام و شیلات سال گذشته پرداخت شده و از میزان کل خسارت پرداخت شده برای بیمه شدگان، ۱۴ میلیارد تومان باقی مانده که مقرر شده ظرف 15 روز آینده این مبلغ نیز به کشاورزان پرداخت شود.
نظر شما