به گزارش کردپرس، نماینده اقلیم کردستان عراق در تهران طی گفتگو با بخش کُردی صدای آمریکا، تاکید کرد که ثبات در اقلیم کردستان و اتحاد میان احزاب سیاسی اقلیم نزد جمهوری اسلامی ایران به عنوان همسایه عراق از اهمیت وافری برخوردار است.
ناظم دباغ در ارتباط با رویکرد جمهوری اسلامی ایران در روند تشکیل دولت جدید در اقلیم کردستان عراق، گفت: بر این عقیده نیستم که ایران به صورت مستقیم در روند تشکیل دولت اقلیم کردستان مداخله ای کرده باشد، اما همچون کشوری همسایه، وجود ثبات و آرامی سیاسی در اقلیم کردستان و اتحاد و وفاق میان احزاب سیاسی را می پسندد و دنبال می کند، به همین دلیل به صورت غیر مستقیم، پیام ایران این است که حصول بی درنگ توافق و آرامش، به نفع همگان خواهد بود.
دباغ، افزود: جمهوری اسلامی ایران از طریق کنسولگری های خود در اقلیم کردستان و سفر برخی از مقامات به عراق و اقلیم، این پیام را که ایران خواستار صلح، ثبات، اتحاد و وفاق و توافق میان احزاب سیاسی در اقلیم کردستان است را ارسال کرده است.
وی درباره روابط خارجی عراق و اقلیم کردستان در مقطع کنونی، اظهار کرد: هم اکنون شاهد افزایش تحرکات دیپلماتیک در عراق و اقلیم کردستان هستیم. آمریکا از کشورهایی است که هیئت های دیپلماتیک بسیاری به عراق و اقلیم کردستان اعزام می کند. بدون شک یکی از موضوعات مورد بحث تشکیل دولت است.
نماینده اقلیم کردستان درباره روابط احزاب سیاسی اقلیم کردستان با جمهوری اسلامی ایران، گفت: در روابط با ایران در اقلیم کردستان همیشه اشارات به اتحادیه میهنی (یکیتی) است، واقعیت این است که روابط مستحکمی که پس از مقطع رفراندوم، میان ایران و حزب دمکرات کردستان (پارتی) به وجود آمده است، اگر از روابط یکیتی و ایران بیشتر نباشد، کمتر نیست. همچنین روابط ایران با جنبش تغییر (گوران) پس از رفراندوم عادی شده است. ایران دارای روابط نزدیکی با همه احزاب سیاسی اقلیم کردستان است.
دباغ درباره نمایندگی اقلیم کردستان در تهران، گفت: نمایندگی اقلیم کردستان در ایران از حزب دمکرات (پارتی)، اتحادیه میهنی (یکیتی)، اتحاد اسلامی (یکگرتو)، جماعت اسلامی (کومل)، جنبش اسلامی (بزوتنه وه) و حزب سوسیالیت تشکیل شده است و روابط با جنبش تغییر (گوران) و زحمتکشان نیز برقرار است و در تلاش برای ایجاد رابطه با ائتلاف برای دموکراسی و آزادت نیز هستیم.
ناظم دباغ در پایان در خصوص روابط ایران با احزاب اقلیم کردستان در موضوع تشکیل دولت جدید، گفت: در موضوع تشکیل دولت جدید در اقلیم کردستان به دلیل این که پارتی حزب پیروز انتخابات پارلمانی است، ایران روابط با این حزب را در اولویت قرار داده است. اما سطح روابط ایران با پارتی کمتر از یکیتی نیست و بالعکس آن نیز صادق است. همه احزاب و جریانات اقلیم کردستان، دارای روابط نزدیک با جمهوری اسلامی ایران هستند.
نظر شما