وعده هایی که همچنان بر زمین مانده است/ مسئولین کمر همت ببندند

سرویس کردستان- در مراسم تجلیل از کارگران نمونه شهرستان دهگلان، نبود امنیت شغلی، عدم توجه به قانون کار در هنگام عقد قرارداد با کارگر و قراردادهای موقت از جمله مشکلات جامعه کارگری عنوان شد و نمایندگان کارگران خسته از وعده های عمل نشده، خواستار عملی شدن وعده ها در خصوص رفع مشکلات این قشر شدند.

به گزارش کردپرس؛ طبق تقویم رسمی کشور روز 5 تا 11 اردیبهشت هر سال به نام «هفته کارگر» نامگذاری شده است. کارگران همواره چرخ چرخنده توسعه و پیشرفت هر جامعه محسوب می شوند، جامعه کارگری از قرن ها پیش تاکنون فراز و نشیب های بسیاری را از سر گذرانده است، عمده مطالبات این قشر امنیت شغلی و بهبود شرایط کار و زندگی بوده است، مطالباتی که هم اکنون نیز جز عمده مطالبات این جامعه می باشد.

پیش از ظهر امروز برای تجلیل از کارگران نمونه شهرستان دهگلان در کارخانه «لاستیک بارز» واقع در شهرک صنعتی این شهرستان مراسمی با حضور مسئولین استانی و شهرستانی و نمایندگان کارگری و کارفرما برگزار شد.

حل مشکلات اقتصادی به شرط همگامی مسئولین و کارگران

مدیر کل اداره کار، تعاون و رفاه استان کردستان با اشاره به شأن و منزلت والای کارگر از دید اسلام و پیامبر اظهار کرد: بین کارگر و کارفرما در جامعه بین المللی تحت عنوان سازمان بین المللی کار، قوانین متعددی وجود دارد و اولین قانون طبق حدیثی از پیامبر اکرم (ص) این است که، "حقوق کارگر را بدهید قبل از آن که عرقش خشک شود".

به گفته «برهان صلواتی» چالش های اقتصادی و مشاغل حل خواهد شد به شرط آنکه مسئولین، مردم و کارگران پای کار باشند.

وی با اشاره به توافق 3 جانبه ای دولت بین دولت، کارگر و کارفرما خواستار عملی شدن جلسات شد و عنوان کرد: تنها برگزاری جلسات و حرف زدن کافی نیست بلکه باید به سمت عملیاتی کردن این جلسات برویم.

وی در اشاره ای کوتاه به مشکلات اقتصادی موجود در کشور گفت: مشکلات اقتصادی به گونه ای است که گاهی شاهد حقوق معوقه کارگران در برخی واحدهای تولیدی هستیم و مسئولین باید در جهت رفع این مشکلات قدم بردارند.

مسئولین اقدام و عمل را چاشنی کار خود کنند

در ادامه این مراسم اولین نماینده کارگران پشت تریبون رفت و به بیان خواسته ها و دغدغه های کارگران پرداخت.

«ابراهیمی» از مسئولین استانی خواست تا به شعار سال به صورت شعاری نگاه نکنند چرا که رونق تولید، برنامه می خواهد و مسئولین باید اقدام و عمل را چاشنی کار خود کنند.

به گفته نماینده تشکلات کارگری، سفره خالی کارگران با چند ساعت صحبت رنگین نمی شود و دردی از درد کارگر دوا نخواهد شد مگر اینکه مسئولین کمر همت ببندند.

وی با اظهار گله مندی از وعده تحقق نیافته استاندار در خصوص تشکیل کمیته بررسی مسائل و مشکلات کارگری گفت: سال گذشته، استاندار وعده ایجاد یک کمیته را برای بررسی مسائل و مشکلات کارگری به ما دادند اما متاسفانه آنچنان که باید نتوانستیم از وجود این کمیته بهره ببریم که امیدواریم این امر در سال جاری محقق شود.

امنیت شغلی و رعایت قانون کار، عمده مطالبات کارگران

«مسلم ابراهیمی» دیگر نماینده ای بود که به نیابت از کارگران پشت تریبون رفت و به بیان دغدغه های این صنف پرداخت.

به اعتقاد این نماینده کارگران، با وجود بیان مشکلات و پیگیری های فراوان برای رفع آنها از سوی نمایندگان کارگران، این مشکلات همچنان به قوت خود باقی هستند.

«ابراهیمی» یکی از مهمترین مشکلات جامعه کارگری را نبود امنیت شغلی، عدم توجه به قانون کار در هنگام عقد قرارداد با کارگر و قراردادهای موقت عنوان کرد.

به گفته وی، تا زمانی که اراده و حاکمیت کارفرما هنگام عقد قرارداد بر کارگر حکمفرما باشد، از موارد مختلف قانون کار در چارچوب منافع خود بهره ببرد و هیچ تنبیهی برای تخلف کارفرما در قانون لحاظ نشود امنیت شغلی کارگران با تهدیدات فراوانی مواجه است چرا که هر زمانی که کارفرما تصمیم بگیرد به سادگی می تواند کارگر را به بهانه ها و دلایل مختلف اخراج کند بدون آنکه ملزم به پاسخگویی باشد.

این نماینده کارگران معتقد است که نباید کارگران و کارفمایان را مقابل هم دید بلکه باید این دو صنف در کنار یکدیگر باشند چرا که هر دو لازم و ملزوم یکدیگر هستند.

«ابراهیمی» با اشاره به گرانی های اخیر، وضعیت معیشتی کارگران را اسف بار توصیف کرد و گفت: کارفرمایانی که تولیدات خود را به بهای بسیار بالا به فروش می رسانند باید در افزایش حقوق کارگران خود نیز تجدید نظر کنند.

به اعتقاد وی، اگر دولت قانون کار را درست اجرا کند بسیاری از مشکلات کارگران نیز حل خواهد شد.

لزوم تغییر نگرش بین کارگر و کارفرما

از سویی دیگر، «داود ابراهیم نژاد» معتقد به تغییر نگرش در میان کارگر و کارفرماست.

مدیر کلینیک کسب و کار استان با تشبیه رونق تولید به یک مثلث، جامعه کارگری، جامعه کارفرمایان و تولید کنندگان و حاکمیت را سه ضلع این مثلث برشمرد.

به اعتقاد وی، ضلع کارفرمایان و تولید کنندگان قاعده مثلث «رونق تولید» هستند که بیشترین بار مشکلات بر دوش این جامعه می باشد.

بنا به گفته «ابراهیم نژاد» باید پذیرفت که اگر کارفرما وجود نداشته باشد جامعه کارگری نیز وجود نخواهد داشت بنابراین لازم است نگرشی که نسبت به کارفرما در استان وجود دارد اصلاح شود.

وی با تاکید بر اینکه اگر کارفرما دچار مشکل شود، کارگر نیز دچار مشکل شده و بیکار خواهد شد به بیان انتظارات از جامعه کارگری پرداخت و گفت: کارگران باید در محاسبات خود توجه ویژه به توانمندسازی و توان رونق تولید داشته باشند، در تولید جدی بوده، کیفیت را لحاظ کرده، بهره وری را بالا برده و احساس تعلق به تولید و سرمایه داشته باشند.

قانون هدفمندی یارانه ها باید جراحی شود

مدیر کلینیک کسب و کار استان در ادامه سخنان خود به بیان انتظارات از دولت پرداخت و اجرای قانون هدفمندی یارانه ها را از جمله انتظارات از دولت عنوان کرد.

به اعتقاد وی، مجلس و دولت پس از گذشت سال های سال از جریان یارانه ها هنوز نتوانسته اند این جرات و جسارت را به خرج دهند تا هدفمندی واقعی یارانه را اجرا کنند.

بنا به گفته مدیر کلینیک کسب و کار استان یارانه 45 هزار تومان به ازای هر نفر، هدفمند نیست و باید جراحی شود.

وی معتقد است یارانه های 45 هزار تومانی هرگز قادر نخواهند بود سفره کارگران را رنگین کنند بلکه باید این یارانه ها به سمت ایجاد مجتمع های تولیدی و صنعتی بروند تا سفره کارگر رنگین شود.

مجلس باید، جام زهر را بنوشد

به اعتقاد «ابراهیم نژاد»، نمایندگان مجلس باید جام زهر را بنوشند و این تصمیم را بگیرند که یارانه ها را هدفمند کرده و به سمت تولید سوق دهند.

وی خطاب به افراد حاضر در مراسم گفت: در انتخابات مجلس که در پایان سال جاری برگزار خواهد شد به افرادی رأی دهید که جرأت و جسارت این جراحی را داشته باشند.

در حاشیه مراسم!

در مراسمی که مزین به نام کارگر و تجلیل از کارگر بود، چیزهایی دیده شد که بعضا تاسف برانگیز بود. نام هایی که به عنوان کارگر به جهت تجلیل خوانده می شد عمدتاً افرادی بودند که جزو پرسنل اداری و نه قشر کارگری بودند.

نمونه بارز این ناعدالتی را می توان در میان افراد معرفی شده از سوی شهرداری دید که از پرسنل اداری به عنوان کارگران نمونه تجلیل شد و هیچ پاکبانی در این بین مشاهده نشد.

دیگر ادارات نیز هر کدام به نوبه خود چنین وضعیتی را داشتند به گونه ای که از معاون رئیس یکی از ادارات شهرستان نیز به عنوان کارگر نمونه تجلیل و قدردانی شد!

از سویی دیگر مجری این مراسم با دعوت از «علیمحمد مرادی» نماینده مردم شهرستان های قروه و دهگلان در مجلس شورای اسلامی به پشت تریبون، وی را به عنوان سخنران مراسم معرفی کرد و در حالی که این نماینده مجلس آماده سخنرانی بود سالن خالی از حضار شد و بدون هیچ توضیحی، این مراسم پایان یافت.

در نهایت در این مراسم آنچه که بسیار به چشم می آمد و نسبت به مراسمات روز کارگر در سال های قبل بسیار تفاوت داشت، لحن آرام نمایندگان کارگران در بیان دغدغه ها و مشکلات این قشر بود. شاید این نمایندگان خسته از وعده های عمل نشده بودند شاید هم بنا به وضعیت اقتصادی کشور، جانب احتیاط را نگه داشته و بیش از پیش با کارفرمایان همراه می شوند تا شاید سفره کارگران کوچکتر و تهی تر از قبل نشود.

*گزارش: ظریفه احمدی

کد خبر 109564

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha