به گزارش کردپرس، سیزدهم آذر ماه جاری کانال تلگرامی راه و شهرسازی آذربایجان غربی در خبری کوتاه و بدون جزئیات! از امضای تفاهمنامه همکاری های مشترک در حوزه توسعه فناوریهای نو بین اداره کل راه و شهرسازی آذربایجانغربی و دانشگاه پیام نور خبر داد.
خبری که بعدها معلوم شد در پشت پرده آن موضوع واگذاری زمین های دانشگاه پیام نور مهاباد به اعضای هیات علمی و کارمندان اداری تمام مراکز پیام نور استان آذربایجان غربی قرار دارد و این مسئله موجی از نگرانی و تعجب را در برانگیخته است؛ چرا که قرار است اراضی دانشگاه پیام نور مهاباد به کارکنان اداری تمامی استان آن هم در قالب نهضت ملی مسکن واگذار شود!
در واقع در لوای امضای تفاهمنامه همکاری های مشترک در حوزه توسعه فناوریهای نو بین اداره کل راه و شهرسازی آذربایجانغربی و دانشگاه پیام نور، معلوم نیست چگونه زمین های یک مرکز علمی و آموزشی معتبر و دیرینه که در نقطەای استراتژیک در مرکز شهر مهاباد قرار گرفته، می بایست پایلوت طرح مسکن ملی شود؟
دوما چرا باید در شهری مانند مهاباد زمین به کارمندان، نهادی به گستردگی استان آذربایجان غربی داده شود که برخی از شهرهای آن دستکم ۳۰۰ کیلومتر از مهاباد دورند، آیا اینان در زمین اعطایی ساکن می شوند یا آن را واگذار کرده و مشوق بورس بازی زمین می شوند؟ آیا این دور شدن از هدف اصلی طرح مسکن ملی و ایجاد عوارض جانبی اقتصادی برای آن نیست؟ آیا این افراد در شهرهای خودشان با کمبود اراضی روبه رو شده اند؟
سوما با به ثمن بخس رفتن و ناچیز قلمداد کردن زمین هایی که دهه ها از گزند و دستبرد زمین خواران با تلاش بسیار مصون مانده اند، آیا فرهنگ رعایت قانون و حرمت زمین و حریم دانشگاه مخدوش نمی شود؟
مهاباد شهری علمی و فرهنگی است و از قضا در اسناد بالادستی توسعه ی آن تاکیدی ویژه روی گسترش مراکز علمی، فرهنگی و گردشگری شده است؛ بهتر نیست اراضی پیام نور که یادگار تلاش بی وقفە بنیان گذاران و روسای سابق آن برای تاسیس و توسعه این مرکز علمی است، در راستای همان هدف حفظ و نگهداری شوند؟
ماجرای واگذاری اراضی دانشگاه پیام نور مهاباد هم همانند ماجرای کوه تاریخی خزایی شده که با وجود کشف آثار تاریخی ٣ هزار ساله و عصر آهن از سوی اعضای تعاونی مسکن فرهنگیان در ارومیه تهدید شده و اخیرا با همکاری اداره کل میراث فرهنگی استان و فرماندار ویژه مهاباد این واگذاری برای ساخت و ساز و مسکن سازی انجام شده است.
در مورد مذکور اعضای این تعاونی مذکور مقیم و شهروند مهاباد نیستند اما می خواهند در مهاباد زمین بگیرند و سوال می شود که آیا این افراد در شهرهای خودشان با کمبود زمین و فضا روبرو شده اند که اکنون به زمین های شهری مهاباد چشم دوختهاند؟
زمین های محوطه تاریخی کوه خزایی با شیب ٦٠ درصدی، کم نبود، حال نوبت اراضی با ارزش دانشگاه پیام نور مهاباد برای واگذاری ولی اینبار در قالب نهضت مسکن ملی رسیده است؟
جالب آنکه تعدادی از کارکنان علمی و اداری دانشگاه پیام نور متوجه وضعیت پیش آمده نبوده و در نامه ای که نسخه ای از آن در اختیار خبرگزاری کردپرس قرار گرفته است؛ خطاب به ریاست دانشگاه پیام نور استان آذربایجان غربی درخواست کرده اند؛ «در خصوص واگذاری زمین مازاد دانشگاه به همکاران علمی و اداری استان در قالب نهضت ملی مسکن به استحضار می رساند که کلیه همکاران مهاباد ضمن موافقت با کلیات طرح پیشنهاد می گردد همکاران مهاباد در اولویت قرار بگیرند».
در این نامه همچنین آورده اند: «پیشنهاد همکاران این است که بعد از تخصیص زمین به همکاران علمی و اداری دانشگاه پیام نور مهاباد بدون قرعه کشی چه همکارانی که از نظر اداره راه و شهرسازی واجد شرایط هستند یا نیستند افراد دارای (بند ج سبز یا قرمز) بقیه مازاد زمین در اختیار استان جهت تخصیص به همکاران دیگر مراکز و واحدها قرار گیرد».
در نهایت مشخص نیست چرا اراضی دانشگاهی باید در قالب طرح نهضت ملی مسکن قرار بگیرد، در حالیکه می تواند در قالب توسعه فضای فیزیکی دانشگاهی به کار گرفته شود؟!
نظر شما