به گزارش کُردپرس، نخستین نمایشگاه و جشنواره رسانه های کردی در سنندج امروز بعد از سه روز با معرفی برگزیدگان به پایان رسید. این جشنواره از همان آغاز فراخوان با مسائلی همراه بود از جمله انتخاب دبیر در دقیقه نود و آشفتگی در انتخاب آثار. اینکه از ابتدا مشخص نبود آثار به چه زبانی حق شرکت در جشنواره دارند بنابراین به غیر از زبان کُردی، آثار بسیاری به زبان فارسی هم به جشنواره ارسال شد. اما پس از انتخاب دبیر که در دقایق پایانی بود بر لزوم شرکت تنها آثار کُردی در این جشنواره تاکید شد که با اعتراضات اهالی رسانه مواجه شد که بر این اعتقاد بودند آثار فارسی منتشر شده در رسانه های کُردی باید حق شرکت داشته باشند. باز هم در دقایق پایانی تصمیم بر حق شرکت این افراد گرفته شد که چندین بار هم زمان پایان شرکت در جشنواره تمدید شد. اما در کنار جشنواره، دست اندرکاران باز هم در لحظات پایانی تصمیم گرفتند نمایشگاهی از رسانه های کُردی هم برگزار کنند. نمایشگاهی که به علت جانمایی نامناسب و عدم تبلیغات و اطلاع رسانی مناسب با استقبال سرد و حتی نزدیک به صفر مردم مواجه شد. مسئولان هم که ظاهرا این نمایشگاه را شایسته بازدید ندیدند و در مدت سه روز برگزاری به غیر از دو تن از معاونان استاندار و مدیرکل فرهنگ و ارشاد استان، مسئول دیگری در این نمایشگاه رویت نشد.
حواشی و ابهامات اختتامیه نخستین جشنواره رسانه های کُردی
اما آیین اختتامیه هم با حواشی و ابهامات بسیاری مواجه بود. فواد بابان که یک گوینده است، اجرای مراسم را بر عهده داشت. همان که نوستالژی دهه شصتی ها است و امروز با حضورش خاطراتی را برای بسیاری از شرکت کنندگان تداعی کرد. سوی چشمانش کم شده و در خواندن مشکل داشت اما صدایش همچنان غرا و دلنشین بود. اجرای برنامه توسط یک گوینده از انتقاداتی بود که از سوی بسیاری از شرکت کنندگان مطرح شد.
آیین نکوداشت فریدون صدیقی، استاد مسلم قلم هم از برنامه های این جشنواره بود. پشت تریبون رفت و از تهدید روزنامه نگاران به بیکاری ناشی بحران کاغذ و تعطیلی روزنامه ها ابراز نگرانی کرد.
او درخواست کرد که مسئولان روزنامه های کُردی را دریابند چرا که هرگونه مساعدت در این راه به وحدت ملی کمک می کند.
همسرش با حضور بر روی سن، بوسه بر پاهایش زد و دسته گلی تقدیمش کرد. گفت که او تنها استاد قلم نیست بلکه استاد اخلاق و خانواده است.
صدیقی جایزه اش را به کسانی تقدیم کرد که در جشنواره صرفا تقدیر شدند و جایزه ای نقدی دریافت نکردند اما در پایان، این جایزه نصیب کسی نشد و علامت سوالی در ذهن شرکت کنندگان ایجاد کرد.
معیارهای انتخاب داوران برای برگزیدگان هم مبهم و با حرف و حدیث های فراوانی همراه بود. تقدیر از برگزیدگان بخش کردی و فارسی نخستین جشنواره رسانه های کردی با اهدای جوایز و لوح تقدیر انجام شد که به روی سن رفتند و جوایز خود را دریافت کردند اما در هر بخش افرادی نیز شایسته تقدیر بودن که تنها به خواندن اسامی اکتفا شد و هیچگونه تقدیری از آنها نشد. استاندار کردستان هم در این برنامه از کمک 30 میلیون تومانی برای جایزه به خبرنگاران خبر داد اما این هم مشخص نشد که به دست چه افرادی رسید و به ابهامات برنامه افزود.
نظر شما