به گزارش کرد پرس ، «بیژن زنگنه» در مراسم افتتاح بیست و چهارمین نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در محل نمایشگاه های بین المللی تهران، افزود: امسال سال رونق تولید عنوان شده و ما در ابتدای سال اقدامات و برنامه ها را مرور کردیم تا از مسیرهای مختلف به رونق تولید کمک کنیم.
وی مهمترین اولویت صنعت نفت در سال 98 را حفظ صادرات نفت دانست و ادامه داد: تامین خوراک واحدهای پالایش و پتروشیمی، افزایش تولید گاز غنی به روزانه یک هزار میلیون متر مکعب، ادامه تمرکز بر سرمایه گذاری پارس جنوبی برای افزایش تولید 60 میلیون متر مکعبی از این میدان، برنامه ریزی برای استفاده از نقدینگی مردم در طرح های شرکت نفت و بخش خصوصی، جذب سرمایه برای بخش خصوصی صنعت نفت از طریق بازار سرمایه، همکاری گسترده با شرکت های دانش بنیان و استارتاپ ها، ادامه همکاری با دانشگاه ها از دیگر اولویت های صنعت نفت در سال جاری خواهد بود.
زنگنه تاکید کرد: تاکنون 10 قرارداد به ارزش 6 هزار و 500 میلیارد تومان با پیمانکاران داخلی برای افزایش ضریب برداشت به امضا رسیده و 23 قرارداد نیز با ارزش 35 میلیارد تومان در دست بررسی است.
وی به ادامه گازرسانی شهری و روستایی اشاره کرد و گفت: در شروع این طرح تنها 14 هزار روستا گاز داشتند، تا کنون 20 هزار میلیارد تومان از محل صرفه جویی فراورده ها صرف این کار شده است و هر روز 9 روستا گازدار می شود.
به گفته زنگنه امسال حمایت از ساخت داخل یا همان 10 گروه کالایی ادامه پیدا می کند.
وزیر نفت در مورد وضعیت صنعت پتروشیمی گفت: در سال های 98 و 99 ، 18 طرح جدید پتروشیمی راه اندازی می شود و میزان تولید نهایی از 27 میلیون تن در سال 92 به 50 میلیون تن در سال 1400 خواهد رسید. میزان فروش نیز از 19 میلیارد دلار در سال 92 به 36 میلیارد دلار در سال 1400 افزایش پیدا می کند.
وی صفر کردن صادرات نفت را خیال واهی دانست و افزود: ایران با هیچ کشوری در منطقه دشمنی ندارد اما دو همسایه ایران با صدور بیانیه ها و بزرگنمایی ظرفیت های خود سعی می کنند جای نفت ایران را در بازار بگیرند.
زنگنه با اشاره به اینکه نه تنها در ظرفیت بلکه در مخازن هم اغراق می شود، ادامه داد: بازار نفت را نمی توان با بیانیه اداره کرد و آنچه تعیین کننده قیمت در این بازار است، تولید واقعی خواهد بود. شکننده بودن بازار نفت با بیانیه و کارهای نمایشی و ایجاد جو روانی مثبت جبران نمی شود.
به گفته زنگنه ایران هیچ گاه از نفت به عنوان ابزار سیاسی استفاده نکرده و هر کس اینکار را انجام دهد باید تبعات آن را بپذیرد.
وی با بیان اینکه برخی از تولیدکنندگان نفت از لایحه نوپک برای آینده اوپک نگران هستند، گفت: همین کشورها با راهی که می روند و استفاده سیاسی از نفت، اتفاق اوپک را به تفرقه بدل کرده و مرگ و فروپاشی اوپک را رقم می زنند.
نظر شما