به گزارش کردپرس، انتخابات پارلمانی اقلیم کردستان در اویل مهر ماه سال گذشته برگزار شد و حزب دمکرات (پارتی) با 45 کرسی و اتحادیه میهنی (یکیتی) با 21 کرسی و جنبش تغییر (گوران) با 12 کرسی به عنوان احزاب اصلی برنده انتخابات و تشکیل دهنده دولت، با وجود برگزاری چندین نشست موفق به تشکیل دولت نشده اند.
عمده اختلاف این احزاب بر سر تصدی مناصب اصلی بوده و حزب دمکرات به عنوان برنده اصلی انتخابات مناصب نخست وزیری، ریاست اقلیم، شورای امنیت، وزارت منابع طبیعی، روابط خارجی و امور داخلی اقلیم را در اختیار داشته و در حالی که گفته می شد، اختلاف اتحادیه میهنی و جنبش تغییر بر سر تصدی پست های معاونت نخست وزیری و ریاست اقلیم عامل اصلی تعویق تشکیل دولت است، اما آریز عبدالله عضو رهبری (یکیتی)، اختلافات داخلی در حزب دمکرات کردستان (پارتی) را عامل تأخیر 7 ماهه در تشکیل دولت در اقلیم کردستان اعلام کرد.
وی با اشاره به این که نهادهای ریاست اقلیم کردستان و دولت اقلیم کردستان دو نهاد مجزا هستند مدعی شد، در پارتی بر سر میزان اختیارات ریاست و تشریفاتی بودن این منصب و یا تداوم اختیارات گذشته، اختلاف رأی وجود دارد و هر یک از نچیروان بارزانی و مسرور بارزانی از اعضای ارشد حزب دمکرات و نامزدهای تصدی این دو منصب، در تلاش برای کسب اختیارات بیشتری بوده و این اختلافات داخلی عامل اصلی تعویق تشکیل دولت است.
در واکنش به این اظهارات علی عونی عضو شورای رهبری حزب دمکرات در گفتگو با سایت خبری باس نیوز تأکید کرد که هیچ اختلاف داخلی در پارتی وجود نداشته و در حقیقت اختلافات میان جناح های یکیتی بر سر کسب قدرت بیشتر مانع از تشکیل دولت جدید اقلیم کردستان است.
وی تأکید کرد که پارتی با هدف تسریع در تشکیل دولت جدید اقلیم کردستان، انعطاف بسیاری در مقابل یکیتی از خود نشان داده و مناصبی که به یکیتی داده شده بسیار بیشتر از وزن انتخاباتی و پارلمانی این حزب بوده، اما به دلیل جناح بندی های داخلی یکیتی و تلاش این جناح ها برای کسب مناصب بیشتر این حزب قادر به توافق داخلی برای تشکیل دولت جدید اقلیم نیست.
وی آریز عبدالله را متهم کرد که اطلاع درستی از قوانین تشکیل دولت نداشته و با هدف بهره برداری سیاسی و کسب مقام و منصب پارتی را عامل تعویق تشکیل دولت قلمداد می کند.
علی عونی در پاسخ به این اظهارات آریز عبدالله که گفته بود حال که پارتی نتوانسته در مدت قانونی و مشخص شده، دولت جدید را تشکیل دهد، لازم است اجازه دهد یکیتی این مهم را به نتیجه برساند یا این که انتخابات پارلمانی تکرار شود؛ نیز تأکید کرد که هنوز شخصی به عنوان نخست وزیر انتخاب و امور تشکیل کابینه دولت نشده که مدت زمان مشخصی برای تشکیل دولت تعیین شود.
عضو شورای رهبری پارتی تأکید کرد که این حزب با توجه به اینکه دارای بیشترین تعداد کرسی پارلمان است می توانست به تنهایی دولت جدید را بدون اتحادیه میهنی تشکیل دهد اما به دلیل تهدیدات یکیتی مبنی بر ایجاد سیستم دو اداره ای و جدا کردن سلیمانیه از اربیل و ایجاد مشکلات برای اقلیم، از چنین گزینه ای چشم پوشی کرده است.
نظر شما