به گزارش کردپرس، حسن سپهرفر، با ارائه این خبر اعلام کرد: پرونده مستندات 6 اثر تاریخی استان در دفتر ثبت آثار منقول کشور، مورد بحث و داوری قرار گرفت .
وی افزود: با ارائه مستندات و توضیحات فنی ارائه شده ، به منظور اهمیت حفظ و حراست این آثار ، پیشنهاد ثبت این تعداد اثر از سوی کارشناسان داوری مورد تایید قرار گرفت .
حسن سپهرفر اظهار داشت: این آثار شامل؛ پل قره قشون خوی ، خانه اربابی ینگی کند بوکان ، ساختمان تمدن ارومیه ، قلعه سنگان اشنویه ، مسجد وکیل باشی ارومیه و مقبره غوث آباد بوکان هستند.
معاون میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری استان گفت: با احتساب این موارد در مجموع تعداد کل آثار ثبت شده استان اعم از منقول ، غیر منقول ، طبیعی و معنوی در فهرست ثبت شده یک هزار و 615 اثر است.
به گزارش کردپرس، پل قره قشون خوی؛ تنها مقبره ساده و با شکلی متفاوت از مقابر دوره قاجاریه در مقیاس روستایی در این منطقه است که بر روی قبر شیخ اجل و عارف نامی کُرد بنا گردیده است.
خانه اربابی ینگی کند بوکان؛ با توجه به شکل و فرم معماری و همچنین مصالح به کار رفته و اسناد و مدارک موجود مربوط به دوره قاجار بوده که مربوط به بهرام بیگ بهرامی بابامیری یکی از خان های این منطقه ساخته شده است.
ساختمان تمدن ارومیه؛ نیز با توجه به مصالح بکار برده شده و شیوه معماری ساخت بنا، قدمت آن مربوط به دوره پهلوی است. شخصی به نام آقای تمدن این ساختمان و در نزدیکی آن ساختمان بزرگی با محوطه و درختان سرسبز را احداث می کند که متأسفانه از ساختمان بزرگ چیزی بر جای نمانده است.
مسجد وکیل باشی؛ یکی از مساجد 38 گانه تاریخی شهر ارومیهاست و با توجه به مصالح و معماری به کاربرده شده در اثر قدمت آن متعلق به اوایل دوره قاجار است. تاریخ دقیق ساخت مسجد مشخص نیست ولی باید در نظر داشت کلمه وکیل باشی نام یکی از درجات نظامی ایران در دوره قاجار بوده که معادل امروزی آن گروهبان یکم است.
قلعه معروف و تاریخی سنگان اشنویه؛ با قدمتی بیش از 700 سال یکی از آثار مهم تاریخی شمال غرب کشور است و پس از سالیان دراز هنوز هم محل زندگی سران ایل زرزا است.
نظر شما