به گزارش کردپرس، قانون فروش و انتقال پادگان ها و سایر اماکن نیروهای مسلح به خارج از حریم شهرها در سال 1388 به تایید مجلس و شورای نگهبان رسید.
بر این اساس وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران مکلفند با درخواست ستاد کل نیروهای مسلح، دولت یا شهرداری ها (از طریق وزارت کشور) و در صورت موافقت فرماندهی کل قوا نسبت به فروش (از طریق مزایده یا توافق) و انتقال پادگان ها و سایر اماکن تحت تملک از محدوده شهرها به خارج از حریم آنها با توافق وزارت مسکن و شهرسازی یا شهرداری ها و یا سایر دستگاه های اجرایی اقدام نمایند.
پادگان لشگر 64 ارومیه در سال 92 و با دستور مستقیم معظم رهبری در اختیار شهر قرار گرفت و این لشگر نیز در سایر یگانهای ارتش ادغام شد، اما با گذشت 6 سال هنوز مجموعه مدیریت شهری و ارتش به راهکار مشترکی برای استفاده بهینه از اراضی آن دست نیافتهاند.
روز گذشته در جلسه ایی با حضور امیر سرتیپ کیومرث حیدری فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران و استاندار آذربایجان غربی در خصوص ساماندهی اراضی ۷۵ هکتاری پادگان لشکر ۶۴ ارومیه توافق کردند.
تسنیم نوشت؛ «در این جلسه استاندار آذربایجان غربی با اشاره به پروسه طولانی بلاتکلیفی زمینهای این پادگان در سالهای اخیر بر گره گشایی از وضعیت موجود تاکید کرد و از فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران خواست تا همکاریهای لازم با شهرداری ارومیه و دیگر دستگاههای مرتبط با این موضوع به عمل آید تا شهروندان نیز بتوانند از این ظرفیت بهرهمند شوند».
اراضی پادگان لشکر 64، حدود 75 هکتار با قدمت تاریخی، در محدوده مرکزی شهر ارومیه قرار دارد. بر اساس پیش بینیهای قبلی مقرر شده است بناهای تاریخی موجود در این اراضی به کاربریهای فرهنگی و موزهای تغییر یافته و فضای سبز آن حفظ شود.
همچنین مقرر شده ساختمان ستاد لشگر 64 پیاده ارومیه با حفظ ساختار موجود به موزه جنگ تبدیل شود که این موضوعات در همین جلسه نیز مورد ارزیابی قرار گرفت.
در مهاباد نیز اواخر سال 96 فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی در جلسه ایی که با مسئولان شهری ترتیب داد، با انتقال پادگان ارتش تیپ 364 مهاباد با 116 هکتار مساحت در داخل شهر به خارج از محدوده شهر موافقت کرد و پس از اخذ موافقت از دفتر مقام معظم رهبری این انتقال تایید شد.
در این جلسه مقرر شد تا مراحل انتقال پادگان ارتش، به زمین جدیدی با 600 هکتار مساحت که توسط شهرداری تامین شده است، به زودی آغاز شود. هر چند با گذشت دو سال هنوز مراحل انتقال پادگان صورت نگرفته است و نماینده مهاباد در مجلس شورای اسلامی معتقد است این پروسه به دلیل انجام مراحل اداری زمان بر خواهد بود.
محمودزاده در این خصوص به خبرنگار کردپرس گفت: دو زمین خارج از شهر برای جابجایی پادگان ارتش مهاباد، در جاده مهاباد – ارومیه، نزدیکی سه راهی دارلک و دیگری در مراتع روستایی دریاس معرفی شده است. کارشناسان فنی ارتش در سه نوبت به بازبینی از این دو زمین پرداختند و حدود ۱۵۰ هکتار از اراضی مرتعی برای جابجایی پادگان مورد تایید واقع شده است.
وی اظهار داشت: البته تا کنون تایید نهایی ارتش در خصوص انتخاب یکی از این دو زمین ها عنوان نشده است ولی در کل با جابه جایی پادگان شهری مهاباد به خارج از شهر موافقت شده است.
محمودزاده تاکید کرد: با تغییر کاربری از نظامی به سایر کاربری های مکان فعلی پادگان مهاباد پس از احداث زیرساخت های خدمات شهری می تواند به منطقه مسکونی تبدیل می شود.
نظر شما