خسارت 40 هزار میلیارد تومانی خشکسالی/تغییر اقلیم را باید پذیرفت

سرویس کردستان- نماینده مردم قروه و دهگلان در مجلس میزان خسارت خشکسالی را 40 هزار میلیارد تومان ارزیابی کرد و گفت که تغییر اقلیم را باید پذیرفت و مدیریت این شرایط را ضروری دانست.

به گزارش خبرگزاری کردپرس به نقل از خانه ملت، پرویز اوسطی در خصوص خشکسالی و زیان کشاورزان اظهار داشت: در زمینه بررسی مشکلات عشایر کمیسیون کشاورزی نشستی را داشته و خشکسالی رخ داده یکی از موارد نادر در 50 سال گذشته است.

او با اشاره به اینکه تغییر اقلیم واقعیتی است که باید آن را بپذیریم، افزود: سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد معترف است که باید تغییر اقلیم را بپذیریم به این معنا که احتمال ترسالی شدید و خشک‌سالی غیر طبیعی وجود دارد، این موضوع شرایط جدیدی بوده که باید به درستی مدیریت شود.

این عضو شورای عالی آب با تاکید بر اینکه نهاده های مانند وزارت جهاد کشاورزی، سازمان مدیریت بحران کشور و وزارت نیرو که در زمینه مدیریت خشکسالی وظیفه دارند باید شرایط را مدیریت کنند، عنوان کرد: مراکز استان‌های کشور عدد بیش از 40 هزار میلیارد تومان خسارت ناشی از تنش رطوبتی و میزان بارش را اعلام کرده‌اند.

اوسطی با اشاره به اینکه میزان خسارت خشکسالی در ماه‌های آینده افزایش پیدا می‌کند زیرا افزایش دما را شاهد هستیم، ادامه داد: باید اعتبارات کافی برای جبران خسارت ناشی از خشکسالی تامین و وزارتخانه‌های نیرو و جهاد کشاورزی از نظر تئوری و علمی به کشاورزانی که نیازمند کمک هستند، مساعدت کنند.

او با بیان اینکه بخش عمده‌ای از تولیدکنندگان بخش کشاورزی که در خشکسالی‌ها آسیب پذیر هستند محصولات خود را بیمه نکرده‌اند، گفت: باید برای جبران خسارت کشاورزان از اعتبارات سازمان مدیریت بحران کشور استفاده شود دولت باید استمهال و تمدید وام‌های بانکی کشاورزان را اجرایی کند.

اوسطی با تاکید بر اینکه امیدواریم سال زراعی آتی پرباران باشد تا کاهش سطح آب پشت سدها جبران شود، عنوان کرد: در شرایط خشکسالی باید مراقب ذخایر گیاهی و جانوری باشیم و این موضوع نیازمند اقدامات تحقیقاتی و پژوهشی است.افزایش دمای بیش از سطح نرمال احتمال آتش‌سوزی در مراتع و جنگل‌های کشور را بالا می‌برد.

به گفته او با توجه به کاهش میزان بارش باید در زمینه اقدامات سازه‌‌ای در حوزه آب تجدید نظر کنیم و به سمت آبخیز داری و آبخوان‌داری حرکت کنیم زیرا در شرایط بحرانی کمک کننده است.

اوسطی با تاکید بر اینکه پتانسیل تبخیر سالانه آب در کشور حدود 2 هزار میلیمتر است، تصریح کرد: به جای ذخیره آب در پشت سدها بهتر است با استفاده از سازه‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری آب های موجود را به داخل سفره‌های زیر زمینی نفوذ دهیم تا میزان تبخیر کاهش داده شود./

کد خبر 11013

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha