به گزارش کُردپرس،چند ردز پیش ریزس جمهور ایالات متحده تحریمهایی بر صنایع آهن،فدلا و آلمینیوم ایران وضع کرد.ترامپ این اقدام را در واکنش به مهلت ۶۰ روز اروپا به خواستههای ایران در قبال برجام انجام داد و در اظهارنظری مسئولین جمهوری اسلامی را به مذاکره دعوت کرد.البته ادبیات ترامپ برگرفته از همان نگاه دلالمابانه و فشار حداکثری برای پذیرش خواستههای نامشروع ایالات متحده علیه کشورهای مستقل است که توسط هیچ کشور مقتدری قابل هضم نیست.در سوی دیگر وضع اینگونه تحریمها میتواند منشا خیر شود،اگر که برای آنبرنامهای پیاده شود. نایب رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با اشاره به تحریم اخیر آمریکا مبنی بر تحریم صنایع آهن، فولاد، آلومینیوم و مس ایران، گفت: این تحریم میتواند به فرصت جدیدی برای رونق صنایع و تولیدات داخلی تبدیل شود.
هادی قوامی نایب رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در جمع خبرنگاران ، با اشاره به تحریم اخیر آمریکا مبنی بر تحریم صنایع آهن، فولاد، آلومینیوم و مس ایران، گفت: این تحریم میتواند به فرصت جدیدی برای رونق صنایع و تولیدات داخلی تبدیل شود مشروط بر اینکه دولتمردان بتوانند به درستی از آن استفاده کرده و نیاز کشور را از داخل تامین کنند.
در واقع ترامپ با تحریم صنایع آهن، فولاد، آلومینیوم و مس غیرمستقیم به اقتصاد ایران کمک میکند به طور مثال کارخانه تولید لوله اسفراین، لولههای جداری نفت از سایز ۷ اینچ تا ۱۶ اینچ تولید می کند، شمش موردنیاز برای تولید این لولهها باید در مجتمع صنعتی اسفراین تولید شود در ادامه، این مجتمع، آهن اسفنجی مورد نیاز خود را از فولاد نیشابور و سبزوار خریداری میکند فولاد نیشابور گُندله و کنستانتره و سنگ آهن موردنیاز برای تولید آهن اسفنجی را از خواف میخرد در نتیجه زنجیره ارزشی از اسفراین تا خواف به وجود میآید.
تولید لولههای جداری و استفاده از ظرفیت مجتمع تولید لوله در گرو توجه وزارت نفت، شرکتهای نفتی و... ازظرفیت داخل است.صادرات هر تن فولاد مجتمعهای صنعتی یک هزار یورو برای کشور ارزآوری دارد در حالی که اگر از این ظرفیت برای نیازهای داخلی استفاده شود میتوان قطعات مورد نیاز خودرو، شیرهای سرچاهی برای نفت و... را تولید کرد که عواید به دست آمده از این موضوع بیشتر از صادرات است.در صورتی که دولت از ظرفیت کشور در صنایع آهن، فولاد و... به درستی استفاده کند می تواند اشتغالزایی و رونق تولید ایجاد کرده و از خروج ارز جلوگیری کند.
در سوی دیگر،قوامی نائب رییس کمیسیون صنایع با بیان اینکه شرکت آذین فورج اسفراین اخیرا توانسته به توانایی تولید پنجه دینام و مثلثی پژو ۲۰۶ دست پیدا کند این در حالی است که تا شش ماه پیش این قطعات باید از خارج وارد می شد، گفت: در صورتی که دولت از ظرفیت کشور در صنایع آهن، فولاد و... به درستی استفاده کند می تواند اشتغالزایی و رونق تولید ایجاد کرده و از خروج ارز جلوگیری کند.
در حقیقت آمریکا با رفتارهای نامناسب و تحریم ایران، غیرمستقیم کشور را به سمت تکیه بر توان داخلی سوق می دهد، علیرغم اینکه کشور ظرفیت زیادی در حوزه فولاد، صنایع فلزی و آلومینیوم دارد برخی رانت خواران در تلاش اند با واردات این مواد، سود بیشتری به دست اورند بنابراین اعمال تحریمها میتواند بهترین فرصت برای جلوگیری از واردات باشد.
نظر شما