گرانی کاغذ 80 واحد چاپی آذربایجان غربی را تعطیل کرد

سرویس آذربایجان غربی- رییس اتحادیه چاپخانه‌داران آذربایجان غربی گفت: گرانی و عدم وجود برخی از کاغذها در بازار از یک سال گذشته منجر به تعطیلی یا راکد شدن 80 واحد چاپی در استان شده است.

به گزارش کردپرس، شاید کمتر کسی فکر می کرد با وجود گرانی اقلام خوراکی مورد نیز مردم، روزی کاغذ هم به عنوان کالای اساسی در فهرست اقلام ضروری و مورد نیاز مردم قرار بگیرد.

بحران کاغذ از سال های اخیر شروع شد و سال گذشته دولت ارز لازم برای واردات آن را از سوی بانک مرکزی تامین کرد و گفته می شود که این روند امسال نیز ادامه دارد.

التهاب بازار کاغذ و گرانی این کالا باعث شد که بسیاری از مطبوعات اقدام به کاهش تعداد صفحات چاپی خود کنند، این موضوع نمایشگاه کتاب تهران را هم تحت تاثیر قرار داد و ناشران داخلی امسال توانایی عرضه کتاب با تخفیف سال های گذشته را نداشتند. حتی در فضای مجازی عکس هایی از ایجاد صف برای خرید کاغذ، در روزگاری که این کالا گران و نایاب شده است، خبر می دهند.

کاغذ در لیست کالاهای اساسی باقی می‌ماند/ منافذ فساد واردات و توزیع کاغذ مسدود شود

در هفته اخیر اسحاق جهانگیری، معاون اول رییس‌جمهوری در جلسه بررسی وضعیت واردات کاغذ و مشکلات دست اندرکاران مطبوعات و کتاب کشور، اظهار کرد: کاغذ همچنان در لیست کالاهای اساسی باقی می‌ماند و ارز ۴۲۰۰ تومانی به آن تخصیص داده می‌شود. همچنین محموله‌های کاغذی که در گمرک دپو شده اند به زودی ترخیص می شوند.

جهانگیری تاکید کرد: دولت در موضوع فساد و رانت ناشی از توزیع کالاهایی که با ارز 4200 تومانی وارد شده اما در بازار به قیمت های آزاد فروخته می شود با هیچکس تعارف ندارد و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بانک مرکزی باید در زمینه پرونده های واردات و توزیع کاغذ به عنوان مدعی همه ابزارهای لازم را برای مسدود کردن منافذ فساد بکار گیرند.

وی ادامه داد: با متخلفان از طریق تعزیرات و محاکم قضایی برخورد می شود و دستگاه قضایی نیز باید با سوء استفاده کنندگان ارز اختصاص یافته برای کالاهای اساسی از جمله کاغذ بدون مماشات برخورد کند.

عدم ثبات قیمت در بازار کاغذ، حوزه چاپ و نشر آذربایجان غربی را تعطیل می کند

موضوع گرانی کاغذ و مشکلات مربوط به تهیه و تامین مواد اولیه چاپ، واحد های چاپخانه را نیز متاثر ساخته است.

روز گذشته رییس اتحادیه چاپخانه ‌داران آذربایجان غربی در گفت‌و‌گو با سایت خبری باریش اظهار کرد: در یک سال گذشته روند افزایش قیمت کاغذ و مشکلات مربوط به تهیه و تامین مواد اولیه در واحدهای چاپی در حوزه‌های سیلک، دیجیتال و افست منجر به تعطیلی و یا راکدشدن تعداد 80 واحد شده است.

پیمان رضایی، با اشاره به اینکه کاغذ جزء مهم‌ترین مواد اولیه صنایع چاپی به شمار می‌رود، افزود: افزایش قیمت مواد اولیه باعث شده است تیراژ سفارش کار از بخش خصوصی و یا دولتی به شدت کاهش پیدا کند.

وی ادامه داد: گرانی کاغذ از یک طرف صنایع چاپی در استان را با مشکل مواجه کرده و از سوی دیگر نبود نوع خاصی از کاغذ برای چاپ‌های مخصوص مشکلات این حوزه را در ماه‌های اخیر دو چندان کرده است.

رضایی با اشاره به نابسمانی و عدم ثبات قیمت در بازار کاغذ تصریح کرد: به دنبال این مسئله برخی از نیروهای متخصص که در حوزه چاپ و نشر فعالیت دارند، مجبور به تعطیلی صنایع خود و یا تغییر شغل می شوند که این امر می‌تواند ضربه سنگینی به حوزه چاپ و نشر تخصصی استان وارد کند.

مافیای کاغذ باعث گرانی و کمیابی این کالا شد/ دستگاه‌های نظارتی چه کار می کنند؟

سال گذشته محمدعلی وکیلی عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با بیان اینکه هر جا که یارانه باشد مافیا نیز شکل می‌گیرد، گفت: پای مافیای کاغذ نیز به این حوزه باز شده است، اولا انحصار و رانت ایجاد می‌شود و به دنبال آن مافیا شکل می‌گیرد، درنتیجه کمیابی و گرانی کاغذ برای حوزه نشر اتفاق می‌افتد.

وکیلی در گفت‌وگو با خانه‌ملت، در مورد وضعیت نابسامان و رکود بی‌سابقه بازار نشر و گرانی کاغذ اظهار داشت: متاسفانه به رغم اینکه کاغذ در گروه یک قرار دارد و مشمول یارانه ارزی 4200 تومانی است، اما اثر این تخصیص ارز 4200 را در بازار کاغذ چه تحریر و چه روزنامه شاهد نیستیم بلکه شاهد گرانی سرسام‌آوری هستیم که بر روی تیراژ تاثیر می‌گذارد.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی افزود: قبل از اینکه کاغذ گران شود بازار نشر به دلیل مخاطب پایین در رنج بود، اما اکنون با این گرانی کاغذ فشار بر حوزه نشر دوچندان شده است، بنابراین به نظر من حوزه نشر رمق‌های آخر خود را می‌کشد.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با تاکید برنقش مهم دستگاه‌های نظارتی در حوزه نشر، تصریح کرد: دستگاه‌های نظارتی باید به دنبال این باشند که یارانه به چه کسانی تعلق گرفته و اگر یارانه ارزی تعلق گرفته، آیا کاغذ یارانه‌ای به ازای آن به بازار آمده یا خیر؟ اگر کاغذ یارانه‌ای آمده آیا تحت نظارت توزیع می‌شود یا خیر؟ آیا به قیمت ارز دولتی این کاغذ عرضه می‌شود یا خیر و همه اینها نیاز به رصد دارد؛ بنابراین دستگاه‌های نظارتی از تعزیرات تا دیگر دستگاه‌های نظارتی باید نظارت لازم را داشته باشند.

ناوگان ماشین آلات صنعت چاپ آذربایجان غربی فرسوده است

مدیرعامل اتحادیه چاپخانه داران آذربایجان غربی سال 95 در همایش «ایران فرهنگی در جهان امروز» که با حضور فعالان عرصه چاپ و مطبوعات برگزار شد، تصریح کرد: ناوگان ماشین آلات صنعت چاپ و تبلیغات آذربایجان غربی فرسوده است. صنعت چاپ استان قدمتی بالای ۷۰ سال دارد. اولین چاپ استان در سال ۱۳۲۲ در شهرستان خوی انجام شد ولی امروز از غافله تکنولوژی نوین و روزآمد این صنعت عقب هستیم.

رضایی گفت: چاپ، صنعت بزرگ و با اهمیتی است که در بیشتر کشورهای صنعتی و توسعه‌یافته جهان در بین سه صنعت نخست جای گرفته است، اما به اذعان برخی کارشناسان این حوزه، در کشور ما صنعت چاپ در جایگاه درخور ارزش قرار ندارد. متاسفانه تلقی بسیاری از مسئولان به صنعت چاپ و تبلیغات تنها دستگاه فتوکپی است در حالی امروز چاپ، تبلیغات و بسته بندی حرف اول را در دنیا می زند و زمینه ساز توسعه اقتصادی است.

وی اعطای تسهیلات بانکی کم بهره، حمایت مسئولان به خصوص استانداری آذربایجان غربی از صنعت چاپ و تبلیغات استان، نوسازی ماشین آلات فرسوده و تشکیل کارگروه ویژه در استان برای حمایت از این صنعت را از راهکارهای برون رفت از چالش پیش روی سومین صنعت مادر دنیا عنوان کرد.

به گفته رییس اتحادیه چاپخانه داران و کانون‌های تبلیغاتی آذربایجان غربی بیش از ۵۰۰ واحد چاپ در کنار کانون‌های تبلیغاتی مجوزدار با اشتغال بیش از دو هزار نفر در سطح آذربایجان غربی فعال هستند که اگر آمار واحدهای غیرمجوز را به این تعداد اضافه کنیم بیش از سه هزار نفر در استان از این صنعت ارتزاق می‌کنند.

گرانی کاغذ و سایر مواد مورد نیاز صنعت چاپ به رکود و تعطیلی بسیاری از واحدهای چاپی در کشور و استان آذربایجان غربی منجر شده است. این مسئله می تواند علاوه بر تهدید نشر کتاب خطری برای مرگ آن دسته از مطبوعاتی باشد که در دکه های روزنامه فروشی ها جا خوش می کنند.

کد خبر 110462

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha