دلایل اعتراضات اعراب علیه نیروهای کرد در شرق سوریه

سرویس جهان- مدیر دیده بان حقوق بشر سوریه درباره اعتراضات اخیر قبایل عرب علیه نیروهای کرد سوریه می گوید علاوه بر گران شدن مواد غذایی، عدم ارائه خدمات عمومی و بازداشت افراد به ظن ارتباط با داعش، باید نارضایتی اعراب از کنترل کردها بر منطقه دیرالزور سوریه را به آن اضافه کرد.

به گزارش کردپرس، در هفته های اخیر گزارشهایی درباره اعتراض برخی قبایل عرب علیه نیروهای کرد سوریه در بخشی از استان دیرالزور منتشر شده است. در برخی از این گزارش ها آمده است اعراب این منطقه نسبت به گران بودن و کمبود مواد غذایی، عدم ارائه خدمات عمومی از سوی اداره خودگران کردی و بازداشت خودسرانه افراد به بهانه احتمال ارتباط داشتن با داعش اعتراض کرده اند.

رامی عبدالرحمان، مدیر سازمان دیده بان حقوق بشر سوریه در این باره به سایت VOA گفته است به اینها باید نارضایتی اعراب از کنترل کردها بر منطقه دیرالزور را نیز اضافه کرد. وی می گوید با توجه به ترکیب جمعیتی دیرالزور و نیز چینش سیاسی در این منطقه انتظار می رفت در این استان سوریه اعتراضاتی علیه حاکمیت کردها بر این استان صورت بگیرد.

برخی کارشناسان هشدار می دهند که چنین اختلافتی به سود داعش خواهد بود. عمر حسینو، تحلیلگر سوری مستقر در واشنگتن به این سایت گفته است تنش قومی میان اعراب و کردهای سوریه خطر از دست دادن دستاورد نظامی در استان دیالزور در جنگ با داعش را در پی دارد. وی معتقد است عدم مشارکت دادن اعراب در قدرت و نیز بحران سیاسی به تنش ها میان اعراب و کردها که زمینه آن وجود داشت دامن زده است.

وی معتقد است که نیروهای سوریه دموکراتیک به رهبری کرها که اداره شمال سوریه را بر عهده دارند نه تنها اعراب بلکه گروهها و شخصیت های کرد مخالف را نیز به قدرت راه نمی دهند. نیروهای سوریه دموکراتیک یا SDF قائل به تقسیم قدرت نیست.

مقامات کرد سوریه می گویند سعی کرده اند با گفتگو با طرفین ناراضی از جمله رهبران قبایل عرب به این اعتراضات پایان دهند.

سینم محمد، نماینده سیاسی نیروهای سوریه دموکراتیک در واشنگتن گفته است برخی دوست دارند این اعتراضات به تقابل میان کرد و عرب تبدیل شود اما این طور نیست. ما با رهبران قبایل عرب صحبت کرده و گفته ایم که اداره خودگردان فقط به کردها منحصر نیست. ما می خواهیم به زودی این مسئله را حل کنیم.

کارشناسانی مانند رادوان بادینی، استاد دانشگاه در اربیل به کردها پیشنهاد کرده اند برای به دست آوردن دل اعراب و این که ثابت کنند جایگزین بهتری برای اداره شرق سوریه هستند پروژه های اقتصادی در استان دیرالزور اجرا کنند و به ارائه خدمات عمومی در این مناطق عمدتا عرب نشین بپردازند که بر اثر حضور داعش دچار صدمه و زیان های بسیاری شده است.

مصطفی بالی، سخنگوی نیروهای سوریه دموکراتیک درباره اعتراض اعراب به بازداشت افراد در این مناطق به دستگیری 20 عضو داعش و کشف مقادیر زیادی سلاح از این افراد اشاره کرده و در صفحه توییتر خود نوشت: علاوه بر این، دو تونل متعلق به داعش در روستای الشوهیل نیز کشف شد.

سینم محمد معتقد است عامل ترغیب اعتراضات اخیر اعراب علیه کردها در استان دیرالزور اعضای داعش و آنهایی هستند که از کنترل این بخش از دیرالزور از سوی کردها راضی نیستند.

بخشی از این اعتراضات مربوط به کنترل کردها بر چاه های نفت در منطقه دیرالزور است. سینم محمد این مسئله را رد نمی کند. وی در توجیه کنترل اداره خودگردان کردی بر چاه ها و تولید نفت به VOA گفت: وقتی داعش بر این منطقه حاکم بود خانواده های بزرگ و قبایل خودشان اقدام به استخراج و فروش نفت می کردند اما از زمانی که ما وارد شدیم اقدام به ساماندهی آن کردیم. برخی از این افراد آن را تهدیدی برای منافع خود می دانند.

برخی تحلیلگران هشدار داده اند که چیزی که بیش از حمله ترکیه و یا تلاش دولت مرکزی برای بازپس گیری شمال شرق سوریه از کردها، نیروهای کرد سوریه را تهدید می کند احتمال انشقاق در نیروهای سوریه دموکراتیک است که علاوه بر کردها عناصر عرب و مسیحی نیز در آن عضویت دارند. این کارشناسان هشدار می دهد در صورتی که تنشها کنترل نشود و به تقابل میان عرب و کرد تبدیل شود، ممکن است عناصر عرب نیروهای دموکراتیک سوریه از آن خارج شوند و کردها بعد از آن برای کنترل وضعیت در مناطق عمدتا عرب نشین مانند رقه و دیرالزور با مشکل زیادی مواجه خواهند شد.

کد خبرنگار: 40101

کد خبر 110805

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha