مددکارانی در کسوت پزشکان عمومی/ ریز و درشت خدماتی که توسط 90 مددکار به نیازمندان ایلامی ارائه می شود

سرویس ایلام - مددکاری یکی از اصلی ترین شالوده ها و زیربناهای ارائه خدمات حمایتی به قشر نیازمند و مددجوی نهادهای حمایتی است و به همین خاطر در کمیته امداد به گفته مسئولان این نهاد توجه ویژه ای به حوزه مددکاری صورت می گیرد.

به گزارش خبرگزاری کردپرس،هم اکنون در این نهاد بخش عمده ای از خدمات حمایتی به مددجویان و نیازمندان،از تحقیقات و پذیرش های اولیه گرفته تا روند مورد حمایت قرار گرفتن و ارائه خدمت و پرداخت تسهیلات از طریق حوزه مددکاری و مددکاران این نهاد صورت می گیرد.

برای اطلاع بیشتر از وضعیت حوزه مددکاری و وظایفی که بر عهده این حوزه و قشر مددکار آن نهاده شده با شبیب جعفرزاده، معاون امور حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد استان ایلام به گفتگو نشسته و دیدگاههای وی را در این زمینه جویا شده ایم.

مددکارانی که به نوعی پزشکان عمومی این نهاد برای خدمت رسانی هستند

وی با عنوا اینکه مددکار محوری از برنامه ها و اهداف مهم کمیته امداد در زمینه خدمت رسانی مطلوب به نیازمندان بوده است گفت: مددکار در این نهاد در واقع وظایف و فعالیتهایی شبیه یک پزشک عمومی را بر عهده دارد که نسخه های متناسب با نیازهای ارباب رجوع و مددجویان را تجویز می کند.

جعفرزاده ادامه داد: پذیرش اولیه درخواستهای مددجویان، مصاحبه و گفتگو با مددجویان و درخواست دهندگان برای شناسایی نیازهای آنان، انجام تحقیقات اولیه و بازدیدهای میدانی به منظور رصد کردن وضعیت کلی مددجو،استعلام از سازمانهای حمایتی و خدماتی با هدف آگاهی از خدمت گرفتن یا نگرفتن وی و استفاده از بانکهای اطلاعاتی در این زمینه،طرح درخواست ها و پرونده های مددجویی در کمسیون حمایت به منظور تحت حمایت قرار گرفتن یا نگرفتن و همچنین تعیین نوع خدمات آنی و یا درازمدت برای ارائه به مددجو از جمله اقدامات اولیه ای است که هر مددجو در ارتباط با درخواستهای مراجعین آن را انجام می دهد.

وی ادامه داد: مددکاران کمیته امداد در زمینه خدمات حمایتی و مرحله دوم از وظایف خود خدماتی همانند پرونده سازی برای پرداخت وام و تسهیلات بانکی،تشکیل پرونده های پرداخت کمک هزینه خرید جهیزیه،ارائه خدمات در زمینه های درمان،مسکن،ازدواج،تحصیل و سایر کمکها و خدمات اورژانسی را عهده دار هستند .

معاون امور حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد تصریح کرد: با توجه به اینکه اشراف اطلاعاتی از وضعیت نیازمندی های هر مددجو از دیگر وظایف مددکاران است گفت: هر مددکار در طول سال حداقل دوبار و حداکثر چهار بار از وضعیت زندگی مددجویان بازدید و نیازهای آنان را رصد می کند.

سیستم نظام جامع مددکاری و الکترونیکی شدن خدمات

جعفزاده با اشاره به اینکه این نهاد در سالهای گذشته کیفیت خدمات دهی خود را بالا برده و به روز کرده است گفت: هم اکنون همه خدمات حمایتی و مددکاری به صورت سیستمی و الکترونیکی انجام می گیرد که استفاده از سیستم جامع نظام حمایتی از جمله این ابزارها است و از طریق آن همه خدمات مددجویی ارائه شده در سراسر کشور قابل رصد می باشد.

وی نیازسنجی دقیق خانواده های مددجو را از دیگر وظایف مددکاران کمیته امداد برشمرده و گفت: از این طریق همه نیازهای خانواده ها شناسایی و پس از اولویت بندی برای برآورده شدن این نیازها در اختیار واحدهای دیگر قرار می دهند.

معاون امور حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد تصریح کرد: بر اساس این اولویت بندی ها، برخی خدمات همچون، اشتغال،مسکن،درمان،جهیزیه و برخی دیگر خدمات اورژانسی در اولویت قرار می گیرند.

توانمندسازی سیاست راهبردی کمیته امداد

جعفرزاده با اشاره به اینکه توانمندسازی خانواده های مددجو سیاست راهبردی و از برنامه های اصلی این نهاد است گفت: زمینه سازی برای تحقق این موضوع جزء لاینفک فعالیتهای مددکاران این نهاد است که بر اساس آن خانواده هایی که از طریق خدمات این نهاد به توانمندی می رسند از چرخه حمایتی این نهاد خارج می شوند.

وی ادامه داد: با هدف اینکه قشر مددکار این نهاد بتوانند به خوبی به وظایف خود جامه عمل بپوشانند و خدمات خود را به روز نمایند توانمندسازی این قشر نیز در دستور کار این نهاد بوده و در طول سال آموزش های منظم به آنان ارائه شده تا اطلاعات و دانش آنان به روز شود.

جعفرزاده با اشاره به اینکه هم اکنون تعداد 90 مددکار در زمینه خدمات مددکاری به نیازمندان این استان در این نهاد مشغول به کار هستند گفت: از این تعداد 64 درصد آنان مددکاران مرد و 36 درصد آنان نیز مددکاران زن هستند.

وی تصریح کرد: تعداد پرونده های مددجویی امداد استان ایلام حدود 30 هزار پرونده بوده که به صورت میانگین هر مددکار حدود 330 پرونده را در اختیار دارد.

کد خبر 110841

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha