به گزارش کردپرس، دو سال پیش در نخستین مجمع سلامت آذربایجان غربی رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان غربی اعلام کرد؛ با توسعه زیرساختهای بهداشتی، شاخص سلامت در سطح آذربایجان غربی ارتقا یافته و از رتبه ۲۸ به رتبه ۷ کشوری رسیدهایم.
اما نماینده سردشت و پیرانشهر در مجلس این موضوع را تایید نمی کند، همچنین آذربایجانغربی را در حوزه درمان هم بدترین استان کشور می داند و می گوید: «این استان در بخش درمانی در رده 31 کشور قرار دارد».
مرگ و میر مادران باردار آذربایجان غربی نسبت به سالیان گذشته افزایش یافته است
رسول خضری ضمن انتقاد از فعالیت دانشگاه علوم پزشکی ارومیه در گفت و گو با فارس تصریح می کند: دانشگاه علوم پزشکی استان در زمینه درمان جزو استانهای بسیار ضعیف و عقب مانده کشور است و دلیل افزایش مرگ و میر مادران باردار، نوزادان و نیز مرگ و میر ناشی از عفونت، کاستیهای این دانشگاه است.
او می گوید: رییس دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تبریز بوده و در هفته سه روز موظف است که در تبریز باشد بنابراین رییس دانشگاهی که هفتهای سه روز در استان حضور ندارد، به چه شکل میتواند به مسائل آن اشراف داشته و خسارتهای حوزه سلامت را جبران کند؟ در حالی که تمام وقت باید در اختیار استان باشد، نه اینکه کنترل از راه دور کند.
خضری اضافه می کند: متاسفانه میزان مرگ و میر بیماران ناشی از عفونت، نوزادان و نیز مرگ و میر مادران باردار نسبت به سالیان گذشته پیشرفت کرده و این جای بسی تاسف دارد. آذربایجان غربی برخلاف ادعاها از نظر شاخصهای مربوط به مادران باردار، نوزادان و عفونتهای بیمارستانی و نیز مشکلات مرگ و میر پس از جراحیها، جزو استانهای بسیار عقب مانده کشور بوده یعنی در رتبه 28 ام است.
اورژانسهای بیمارستانی دارای یک پزشک هستند/ معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی آذربایجان غربی یک دامپزشک است
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی ادامه می دهد: این هم دلایل مختلف دارد برای مثال سه سال تمام به دانشگاه علوم پزشکی فشار وارد کردیم که معاونت غذا و داروی دانشگاه یک دامپزشک بوده و زیبنده استان نیست که این معاونت یک دامپزشک باشد چون مگر یک دامپزشک میتواند مجوز داروخانههای انسانی را داشته باشد؟
او با بیان اینکه بیشترین مشکلات استان آذربایجانغربی در حوزه درمان است، بیان می کند: این استان در حوزه درمان بدترین استان کشور بوده و در رده 31 ام قرار دارد، متاسفانه به جای اینکه در اورژانسهای بیمارستانی دو یا سه پزشک همزمان وجود داشته باشد، در بسیاری از آنها فقط یک پزشک وجود دارد و زمانی که بیمار بدحال به بیمارستان مراجعه میکند یا فوت کرده و یا دچار عوارض ناگوار میشود. این در حالی است که خوشبختانه در حوزه بهداشتی دکتر« انتظارمهدی» یکی از فعالان و صاحبنظران این حوزه بوده و عملکرد مطلوبی دارد اما متاسفانه بیشترین مشکلات استان در حوزه درمان است و همانگونه که اشاره شد جزو ضعیفترین استانهای کشور هستیم.
خضری با اشاره به احتمال سفر وزیر وزیر بهداشت بعد از تعطیلات عید فطر به آذربایجان غربی تاکید می کند: در این سفر وزیر از نزدیک شاخصهای بیمارستانی، شاخصهای تخت و تعداد پرستاران و پزشکان را رصد میکند چون آذربایجانغربی در این زمینهها جزو استانهای ضعیف کشور بوده و بنابراین در این زمینه تصمیمگیری میکند. بیشک علت عقبماندگی استان این است که از نخبگان حمایت نمیشود و باید نخبگان بر سر کار آیند.
نظر شما