به گزارش خبرگزاری کُردپرس، معدن طلای ساریگونی در سال 94 به بهره برداری رسیده که از آن زمان تاکنون 9 تُن طلای خالص و چهارتُن نقره تولید کرده است. میزان تولید طلا در این معدن به گفته مدیر مرکز زمینشناسی و اکتشافات معدنی کردستان در سه ماه پایانی سال 94، 500 کیلوگرم، سال 95، 2 هزار و 250 کیلوگرم، سال 96 سه هزار و 100 کیلوگرم و سال 97 هم سه هزار و 200 کیلوگرم بوده است. در حالیکه سود حاصل از این ثروت برای مردم منطقه آلودگی های زیست محیطی است که به گفته کارشناسان آلودگیهای ناشی از ضایعات این کارخانه «سیانور» است.
معاون امور معادن و اکتشافات معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان از تولید شمش طلا هم در این معدن خبر می دهد و می گوید: در چنین کارخانهای باید مصنوعات طلا تولید شود تا با برند کردستان صادر شود و این اقدام در دست بررسی مجموعه سرمایهگذار است.
مهدی مرادی خاطرنشان می کند: به دنبال تولید شمش طلای استاندارد بینالمللی در کردستان هستیم تا بدین گونه شرایط عرضه آن در بورس لندن فراهم شود.
او یادآور می شود: صدور مجوز عرضه شمش طلا برای هر کشوری در بورسهای بینالمللی منوط به تولید 20 تُن شمش طلا در سال است.
مرادی همچنین در باره میزان بدهکاری این معدن به دولت توضیح می دهد: طلای ساریگونی به دولت بدهکار نیست، فقط در سال 96، 199 میلیارد ریال حقوق دولتی پرداخت کرده و 185 میلیارد ریال ارزش افزوده داشته است.
نظر شما