عایشه بنت ابوبکر، نه تنها فضیلت همسری نبی اکرم(ص) و مقام ام المؤمنین را داراست بلکه زنی بوده است دانشمند که پس از رحلت رسول اکرم(ص)، به واسطه کلاس های درس فقه و سیره ای که داشته بخش عظیمی از فقه و حدیث از زبان وی و توسط ایشان به امت اسلامی رسیده است. از سویی دختر یکی از مهمترین و نزدیک ترین یاران پیامبر و یار غار نبی اکرم یعنی ابوبکر صدیق است. در ماجرای افک یا تهمت بستن بر وی، بنابه نظر همه مفسران قرآن، آیاتی از سوره نور، در برائت وی نازل شد. لذا توهین به وی، مخالفت نص صریح قرآن است. شایان ذکر است که پیوند خانوادگی و دوستی اهل بیت مکرم نبی و اصحاب کرامش، بسیار نزدیک و در هم تنیده است. برای نمونه امام جعفر صادق(ع) که از ایشان به عنوان مغز متفکر جهان شیعه یاد می شود از سوی پدر، از نوادگان امام علی بن ابیطالب است و از سوی مادر، نوه ابوبکر صدیق.
متأسفانه در چند روز قبل مردم ایران در کمال تعجب شاهد توهین و اسائه ادب انسان بی هنر و بیماردلی از تلویزیون بطور زنده بودند که گرفتار تارهای عنکبوتی تعصبات است که واکنش های تأسف بار فراوانی در میان مردم و نخبگان شیعه و سنی برانگیخت.
صدا و سیمایی که باید منادی وحدت و اتحاد و یکپارچگی ملت ایران باشد؛ ایرانی که اقوام و مذاهب گوناگون اجزای تشکیل دهنده آن است آنهم در شرایطی که کشور در وضع حساسی است و نیاز به وحدت و همدلی بیش از هروقت حس می شود.
با آنکه شبکه پنج صدا و سیما رسما عذرخواهی کرده اما باید ترتیبی اتخاذ کنند که من بعد افراد تفرقه افکن یا بیسواد، فرصت چنین ابراز وجودی آنهم از رسانه ملی که با سرمایه کشور، اداره می شود و در راستای تحقق و تقویت وحدت ملی دارای رسالت است نیابند. این در حالی است که بارها از سوی آیات عظام و بزرگان شیعه از جمله رهبر معظم انقلاب، هرگونه اهانت به ساحت اصحاب و همسران نبی اکرم را حرام شرعی اعلام کرده اند و بارها گفته شده که شعار وحدت و انسجام و اتحاد نه یک تاکتیک و مصلحت، بلکه راهبرد و استراتژی است.
براستی اولیای امور و دلسوزان دین و مملکت باید به فکر حل و پایان دادن به توهین های افراد نادلسوز یا نادان به مقدسات دیگر ادیان و مذاهب در این کشور باشند. به خاطر حساسیت و شفافیت مسؤولان نظام ، در سطوح رسمی این مسأله تقریبا حل شده است ولی در سطوح غیر رسمی و میان بعضی منبری ها و مداحان، این مسأله کم و بیش دیده می شود که ضروری به نظر می رسد با توجه به تفرقه افکنانه بودن این حرکات و مصداق تشویق اذهان عموم بودنشان، علاوه بر نظارت و برخورد قانونی، نیاز به مراقبت ها و تلاشهای فرهنگی جدی است برای خشکاندن تلاشهایی که از روی تعصب و ناآگاهی به افسانه سرایی های موهوم و داده ها و تحلیل های کذب و جعلی، در باره مقدسات و مقدسین دیگر ادیان و مذاهب می پردازند و موجب هتک حرمت می شوند. رواج دادن اخبار و روایات کذب و داستانهای جعلی عاطفی و غیر معقول که نتیجه اش، تکدر خاطر و به جان هم انداختن مردم و پاشیدن بذر تفرقه است باید بطور جد ممنوع شود چرا که نتیجه اش بروز نارضایتی و ناامنی فرهنگی و اجتماعی در میان آحاد مردم می شود. چنین اقداماتی که درواقع تهدیدی برای تضعیف اتحاد و انسجام است، با توطئه دشمنان خارجی این آب و خاک، یک وجه مشترک دارد و آن ایجاد ناامنی و رواج تنفر و تفرقه در کشور است. البته تنوع و اختلاف در همه جای دنیا وجود داشته و دارد ولی به شرط آنکه درست مدیریت کرد و در کنار گفتگو همواره احترام اعتقادات همدیگر را پاس داشت.
نظر شما