توافق بغداد و تهران درباره مرز سومار/ ممنوعیت حضور کارگران ایرانی در آن سوی مرز

سرویس عراق و اقلیم کردستان - رئیس سازمان گذرگاه های مرزی عراق از توافق با ایران بر سر چهار ماده در رابطه با مرز سومار خبر داد که بر اساس آن کارگران هر کشور حق عبور به آن سوی مرز را ندارند.

به گزارش کردپرس، کاظم العقابی، رئیس سازمان گذرگاه های مرزی عراق شامگاه دوشنبه در گفت و گو با پایگاه خبری السومریه نیوز اعلام کرد که با طرف ایرانی بر سر چهار ماده در رابطه با گذرگاه مرزی میان شهرهای مندلی در استان دیاله و سومار در استان کرمانشاه به توافق رسیدند که بر اساس آن، به کارگران دو کشور اجازه عبور به آن سوی مرز داده نمی شود و در نتیجه در هر سوی مرز تنها کارگران همان کشور حق کار تخلیه بار را دارند.

العقابی در این باره اظهار داشت: با هدف سازماندهی فعالیت در گذرگاه مندلی (بازارچه مرزی سومار) و جلوگیری از موارد نقض و تخلف که این گذرگاه مرزی همواره شاهد آن بوده، پس از اطلاع از گذرگاه مقابل (سمت ایرانی مرز سومار) که برای ما مشخص شد فاقد اقدامات اتخاذ شده در سایر گذرگاه ها است، برای حفظ امنیت کشور تصمیم گرفتیم از ورود کارگران ایرانی جلوگیری کنیم و به آنها اجازه ندهیم در داخل گذرگاه مندلی (سمت عراقی مرز سومار) کار کنند بلکه این کار محدود به گارکران عراقی باشد؛ در نتیجه این تصمیم نیز تجارت میان دو کشور از طریق این گذرگاه متوقف شد.

رئیس سازمان گذرگاه های مرزی عراق همچنین تصریح کرد: برای حل این مشکل، طرف های عراقی و ایرانی توافق کردند که یک نشست مشترک در گذرگاه مرزی مندلی برگزار کنند جایی که بر سر جلوگیری از عبور کارگران دو کشور به آن سوی مرز، مجوز عبور خودروهای عراقی به گذرگاه سومار برای سه روز در هفته و مجوز عبور خودروهای ایرانی به گذرگاه مندلی برای سه روز در هفته توافق شد.

العقابی در این باره تاکید کرد که طرف های عراقی و ایرانی همچنین متعهد شدند که اجازه تجارت کالاهای ممنوع در دو کشور را ندهند، اقدامات لازم برای جلوگیری از این کار را اتخاذ کنند و به حد اکثر بار بر اساس قوانین مورد اجرا در دو کشور نیز پایبند باشند.

به گفته رئیس سازمان گذرگاه های مرزی عراق، طرف ایرانی همچنین متعهد شد یک جایگاه را برای مبادلات تجاری در نقطه صفر مرزی احداث کند و کار احداث آن نیز حد اکثر ظرف دو ماه از تاریخ امضای صورت جلسه به پایان برسد.

العقابی در پایان نیز خاطر نشان ساخت که در جریان این دیدار یک صورت جلسه مشترک تنظیم شد که از طرف عراق وی به عنوان رئیس سازمان گذرگاه های مرزی و از طرف ایران نیز شهریار حیدری، مدیرکل امور مرزی وزارت کشور آن را امضا کردند.

این در حالی است که پیشتر روند فعالیت کارگران در بازارچه مرزی سومار بدین گونه بود که در سمت ایرانی تنها کارگران کشورمان کار می کردند و در سمت عراق نیز سه روز در هفته کارگران این کشور و سه روز دیگر کارگران ایرانی مشغول فعالیت بودند با این حال بغداد در این اواخر تصمیم گرفت که در آن سوی مرز تنها از کارگران عراقی استفاده شود.

کد خبر 111188

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha