به گزارش خبرگزاری کُرد پرس، رحمانی پور افزود: از اردیبهشت ماه سال جاری اداره کل گمرک سنندج علاوه بر وظایف اداره کل به عنوان حوزه نظارت گمرگات استان نیز فعالیت دارد .
وی افزود: در حال حاضر 11حوزه نظارت گمرکات در کشور به ارائه خدمات از جمله نظارت بر عملکرد تمامی گمرکات حوزه خود و ارائه خدمات به فعالان بخش اقتصادی مشغول به فعالیت می باشند
وی در ادامه با ارائه گزارشی از میزان فعالیت گمرکات استان کردستان طی دو ماه نخست سال جاری گفت: در پایان اردیبهشت ماه سال جاری 407 هزار تن کالا به ارزش 229 میلیون دلار از گمرکات استان کردستان به خارج از کشور صادر شده که در مقایسه با صادرات 373هزار تنی کالا به ارزش 198 میلیون دلاری مدت مشابه سال گذشته رشد مثبت 16 در صدی ارزش دلاری و 9 درصدی وزنی را شاهد بوده ایم.
وی در ادامه افزود: با این میزان رشد ، پیش بینی می شود ارزش صادرات گمرکات استان در پایان سال جاری به رقمی حدود ۱ میلیارد دلار برسد .در این میان بیشترین صادرات کالاها ی گمرکات استان از گمرک باشماق انجام می گیرد و طی این مدت این گمرک مرزی رتبه 16 وزنی و 16 ارزشی و گمرک سنندج و سیرانبند بانه رتبه 35وزنی و 33 ارزشی صادرات را بین 105 گمرک کشور کسب نموده اند.
وی گفت: بیشترین صادرات انجام شده از گمرک باشماق طی 2 ماهه اخیر سوخت های معدنی به ارزش 22 میلیون دلار و سایر اقلام شامل: سبزی و نباتات، میوه های خوراکی، مواد پلاستیکی، مصنوعات چدن و فولاد و فراورده ای خوراکی بوده است.مهمترین اقلام صادراتی گمرک سنندج و سیرانبند بانه نیز شامل سبزی و نباتات به ارزش 15 میلیون دلارو کالاهای دیگر از جمله میوه های خوراکی، مصالح ساختمانی و مصنوعات پلاستیکی بوده است.
بختیار رحمانی پور اظهار کرد: واردات از گمرکات استان طی این مدت روند افزایشی داشته و با واردات4 تن به ارزش حدود 8 میلیون دلار به نسبت واردات 3 تن به ارزش 7 میلیون دلاری مدت مشابه سال 97 شاهد افزایش 60 درصدی وزنی و 2 درصدی ارزش دلاری واردات به کشور از گمرکات استان بوده ایم.وی مهمترین اقلام وارداتی به استان راآلومینیوم، ماشین آلات مکانیکی، ضایعات پلاستیک و ماشین آلات برقی عنوان نمود.
به گفته وی مهمترین کشورهای هدف صادرات از استان به نسبت ارزش دلاری به ترتیب عراق ، قطر و مالزی و مهمترین کشورهای هدف واردات به استان عراق ،سوئیس،امارات متحده، آلمان و اتریش بوده است.
رحمانی پور در ادامه درخصوص رویه ترانزیت، میزان ترانزیت کالا ازمرز باشماق اولین مرز ترانزیتی کشور طی 2 ماهه اخیررا 331 هزار تن کالا به ارزش 778 میلیون دلارعنوان نمود که نسبت به سال گذشه از نظر وزنی 7 درصد و از نظر دلاری 9 درصد رشد داشته است.
این مقام مسئول یاد آور شد : پایانه مرزی باشماق از نظر تردد و ورود و خروج مسافر و کالا نقش ارزنده ای را در ایجاد روابط و تعامل دوستانه میان ایران و اقلیم عراق ایفا می نماید. این مرز مشترک علاوه بر رونق اقتصادی و تجاری نقش بسزایی در رونق گردشگری این شهرستان شده است. طی 2 ماهه سال جاری از تنها مرز مسافری استان 81 هزار و 148 مسافر ورودی و 88 هزار و 3 مسافر خروجی تردد نموده اند.که این میزان تردد رشد 68 درصدی مسافر ورودی و 79 درصدی مسافران خروجی را طی مدت مذکور نشان می دهد.
نظر شما