به گزارش خبرنگار کردپرس، ساعت 13 ظهر روز شنبه. خبری محرمانه داده اند که قرار است معاون رئیس جمهوری به بازدید از معدن طلای ساریگونی قروه بیاید. این بازدید گویا قرار بود در سکوت خبری صورت گیرد چرا که نه تنها هیچکدام از خبرنگاران شهرستان که خبرنگاران مرکز استان هم از این بازدید مطلع نبودند.
اما با خبردار شدن خبرنگاران شهرستان این سکوت شکسته شد و گرچه برای قطعی شدن حضور اصحاب رسانه تردیدهایی وجود داشت اما در تماس یکی از خبرنگاران با رئیس صنعت، معدن و تجارت کردستان این تردیدها برداشته شد و اجازه حضور خبرنگاران صادر گردید.
حوالی ساعت 13 و 46 دقیقه مسیر معدن طلا در پیش گرفته شد. مسیری دور با جاده هایی کم عرض و پیچ هایی خطرناک و پستی و بلندی های ناهموار. برای رسیدن به شرکت معدن زرکوه باید از چند روستا گذشت تا به روستای بهارلو و مرکز اصلی معدن طلا رسید. در طول مسیر، محرومیت روستاهای اطراف معدن به وضوح مشخص بود از جاده گرفته تا خانه هایی که گرچه تلاش شده بود بازسازی شوند اما همچنان رنگ محرومیت به روی خود داشتند.
از زمان آغاز به کار معدن طلا چندین وزیر و معاون و مسئول کشوری آمده اند و مسیر دسترسی به آن را دیده اند و عجیب اینکه تا رسیدن به بخش مرکزی شرکت زرکوه، مشکلات راه چنان فریاد می زند که گوش هر مدیر مسئولی را شنواتر از همیشه می کند اما گویا تا به حال هیچکدام از وزرا، معاونان و مسئولان دیگر نه حوصله دیدن این همه مشکل را دارند و نه لازم می بینند کاری کنند! بماند که عده ای هم به جای سفر زمینی ترجیح می دادند هوایی بیایند و از آسمان نظاره گر محرومیت روستاهایی باشند که در خاک طلا نشسته اند!
پس از گذر از مسافت طولانی و ناهموار، مرکز اداری زرکوه نمایان شد. شرکتی با ایجاد امنیتی بالا. در هر نقطه این شرکت یک مأمور حفاظتی با پوششی سیاه در حال حفاظت از منطقه در نظر گرفته شده بود. این شیوه امنیتی ناخودآگاه ترسی عجیب به جان آدمی می انداخت و باعث می شد همه کمی محتاط تر رفتار کنند.
به محض ورود به شرکت پس از صرف ناهار و پذیرایی بازدید از محوطه معدن آغاز گردید. بازدیدی که در همان ابتدا مشخص بود تا چه میزان به دنبال یکسری منافع خاص بودن اهمیت دارد، چرا که هنگام گذر از محوطه معدن به خوبی بزرگ شدن جاده های اطراف معدن به چشم می آمد.
پس از بازدید نشست معاون رئیس جمهوری با عوامل مدیریت مجموعه شرکت طلای زرکوه برگزار شد. نشستی که با اعتراض تعدادی از نمایندگان مردم روستای بهارلو و داشکسن همراه بود.
انتقاد به وعده پردازی مسئولان
در ابتدا عضو هیئت مدیره معدن طلای قروه به وجود یکسری از مشکلات و وعده دادن مسئولان مرتبط برای رفع آن ها اشاره کرد.
به گفته «امان عادل خان اُف» در حال حاضر یکسری از محصولات تولید شده در شرکت به سختی در ایران به فروش می رود و از طرفی پایین بودن قیمت جهانی به نسبت قیمت داخلی به حوزه تولید ضربه می زند.
او همچنین به گران بودن هزینه تأمین مواد اولیه که تعدادی از آن ها در ایران وجود ندارند، تأثیر تحریم ها و اینکه نمی توان از ارز داخلی استفاده کرد و هم اکنون با ارز متقاضی کار پیش می رود، اشاره کرد.
«خان اُف» با بیان اینکه این مشکلات ضررهای بسیار زیادی به شرکت تحمیل می کند، تأکید کرد: با وجود اینکه بارها در خصوص پیگیری این مسایل سخن گفته شده اما همیشه متولیان امر فردا و پس فردا می کنند و در نهایت هم هیچ تصمیمی گرفته نمی شود.
او در ادامه با اشاره به اینکه شرکت زرکوه از سال 94 با موفقیت راه اندازی شد و برای بیش از هزار نفر اشتغال زایی ایجاد کرد، افزود: در حال حاضر در این شرکت حقوق و مزایا به موقع پرداخت می شود و سطح حقوق هم به نسبت دیگر شرکت ها بالاتر است.
«خان اُف» توجه به مسال اجتماعی را مهم دانست و تصریح کرد: در این راستا مجموعه زرکوه جدای از تولید به بازسازی مدارس روستایی، اجرای طرح هادی روستاهای اطراف، کمک های موردنیاز و ... اقدام کرده و این گونه فعالیت ها را همچنان ادامه خواهد داد.
مشکلاتی که تولید را راکد کرد
همچنین یکی از سهامداران این شرکت به خوابیدن تولید از سال 97 اشاره کرد. مطابق اظهارات «محمد فاضلی» دلیل این تولید نداشتن به خاطر این بود که امکان بازگرداندن ارز داخلی وجود نداشت.
همین مسئله واکنش معاون رئیس جمهوری را برانگیخت. «جمشید انصاری» پرسید نمی توانستید ارز داخلی را برگردانید یا اینکه برایتان نمی صرفید؟! و پاسخ «فاضلی» به این که نمی توانستیم پرداخت کنیم رسید و در ادامه به این نکته هم پرداخت که هم اکنون با وجود این مشکلات سرمایه گذاران نتوانسته اند نه سود پول خود و نه اصل آن را حتی خارج کنند و تنها به واریز حقوق و مزایا اقدام شده است.
بازهم تکرار وعده های کلیشه ای
با وجود اینکه مدیران معدن زرکوه به شدت از وجود مشکلات نگران بودند و انتقاد هم داشتند اما استاندار کردستان ترجیح داد باز هم به تکرار سخنان کلیشه ای که همیشه زده می شود، بپردازد.
«بهمن مرادنیا» بابیان اینکه ظرفیت فعلی در این شرکت که هم باعث ایجاد اشتغال شده و هم به نفع مملکت است قابل توجه بوده و باید بیشتر از قبل حمایت شود، اظهار داشت: باید تمامی مشکلاتی که این شرکت دارد در خصوص صادرات و دیگر بحث های جانبی بررسی و محاسبه و رفع گردد.
او خطاب به مدیران استان و شهرستان، افزود: توصیه اکیدی که به مجموعه مدیران دارم این است که به عنوان حمایت از سرمایه گذار تمامی تلاش خود را برای رفع مشکلات داشته باشند تا سال رونق تولید شکل گیرد.
«مرادنیا» با تأکید بر حمایت ویژه از سرمایه گذاران، تصریح کرد: وظیفه ما این است که وقتی به دنبال سرمایه گذار خارجی هستیم و مدام می گوییم باید سرمایه گذار ورود پیدا کند، کارشکنی نشود و حمایت های لازم صورت گیرد.
سکوت معاون رئیس جمهوری
تمامی این موارد که بیشتر برای معاون رئیس جمهوری عنوان شد تنها به گفتن این جمله که «باید بتوان مشکلات مرتبط را با بررسی موارد رفع کرد» اکتفا کرده و حتی حاضر نشد به سؤالات خبرنگاران هم پاسخ دهد و مصاحبه ای داشته باشد و خبرنگاران را به استاندار حواله داد! این در حالی است که هدف «جمشید انصاری» از این بازدید نامشخص بود و شواهد نشان میداد که همراه با خانواده به این سفر آمده و گویا هدف اصلی سیاحت بوده و نه خدمت!
حاشیه هایی که پنهان نماند
در ادامه همین که استاندار کردستان قصد داشت نشست را خاتمه دهد صدای اعتراض اعضای شورای بهارلو به عنوان نمایندگان مردم بلند شد و هنوز اصل مطلب را بیان نکردند که «بهمن مرادنیا» گفت مشکلات شما داخل استانی بوده و اینجا جای عنوان کردن آن ها نیست و در وقت مناسب به استانداری بیایید تا در این زمینه بررسی ها انجام شود!
این در حالی است که این مشکلات حتی با اعتصاب و تحصن و حضور عوامل استانی و کشوری و تکرار وعده های همیشگی نه تنها حل نشد بلکه در حال افزایش هم است.
همچنین هنگام بیرون آمدن هم یکی از اعضای شورای داشکسن که اجازه نداده بودند در نشست باشد، جلوی استاندار را گرفت و گفت که برای چه آمدید؟ وقتی اجازه نمی دهید نمایندگان مردم حضور داشته باشند چه فایده دارد؟! فقط آمده اید عکس بگیرید و بازدید کنید و بروید؟! وقتی حاضر نیستید حرف مردم را بشنوید چرا سخن از دفاع از حق مردم می گویید؟! کدام حق و حقوق، تا بوده فقط آسیب به مردم وارد شده است.
همین طور این عضو شورا در برابر رئیس صنعت، معدن و تجارت کردستان هم گفت که شما چه کرده اید برای مردم روستاهای اطراف این معدن؟ غیر از این است که تمام فامیل و دوست و آشنای خود را سر کار آورده اید؟ چرا وقتی برای مردم کاری نکرده اید مدام می گویید کار انجام شده؟! حقیقت را بگویید که چه تعداد از آشنایان خود را در این شرکت استخدام کرده اید؟! «محمد دره وزمی» هم در واکنش به این اعتراض اعلام کرد شما فکر کنید صد نفر از آشنایانم اینجا مشغول به کار شده اند! چرا انصاف ندارید؟ کجا کار نشده! درست است مشکلات وجود دارد اما باید جانب انصاف را هم داشت.
دنبال مقصر بودن به جای رفع مشکل
در حالی که اعتراض اعضای شوراهای بهارلو و داشکسن ادامه داشت، فرماندار قروه خطاب به متولیان معدن خواستار تعامل و پیگیری برای رفع مشکلات مردم شد. درخواستی که گویا چندان به مذاق «محمد فاضلی» یکی از سهامداران شرکت زرکوه خوش نیامد چرا که با ادبیاتی نامناسب خطاب به «موحد امان اللهی» گفت که مردم با ما مشکلی ندارند و اصل مشکل آنان با شماست! این رفتار به اعتقاد فرماندار قروه راه چاره نبوده و نمی توان با این ادبیات گفتاری نادرست مشکلات منطقه را حل کرد.
این رفتار و برخورد نشان می دهد که همه مسئولان دولتی و خصوصی در وهله نخست منافع خودشان اهمیت دارد و بعد از آن به جای اینکه کمی فقط کمی حس مسئولیت پذیری را در خود ایجاد کنند با مقصر دانستن دیگران، خود را جدا و به نوعی از ماجرا کناره گیری می کنند.
قابی برای پر کردن رزومه مسئولان
هر چه بود این بازدید هم با تمامی حاشیه هایی که داشت با تمامی تودرتوهایی که بود از حیات مخوف پر از سکوت گرفته تا اتاق ذوبی که از چنان امنیتی برخوردار بود که هر دری وابسته به در دیگر باز و بسته می شد، همه و همه تنها برای عکس گرفتن مسئولان و اضافه شدن به رزومه آنان خوش می درخشد و تا کنون بعد از گذشت 4 سال از آغاز به کار شرکت زرکوه نه لباس محرومیت از تن شهرستان قروه و به خصوص روستاهای اطراف معدن طلا درآمده و نه سهم مردم از خاک طلایی که در آن زندگی می کنند پرداخت شده است.
حال معلوم نیست چند نفر دیگر به عنوان وزیر، معاون، مدیر و ... باز هم از این جاده های کم عرض و روستاهای محروم می گذرند و در این میان گوش شنوایی برای شنیدن فریاد مردم و چشم بینایی برای دیدن مشکلات مرتبط پیدا نمی شود./
نظر شما