به گزارش کردپرس، سایت پسماند مهاباد سابق بر این فاقد حوضچه هایی جهت انتقال شیرابه بود و این شیرابه خطرناک به عمق زمین نفوذ می کرد. در دو سال اخیر شهرداری مهاباد با ایجاد دو حوضچه شیرابه های سایت پسماند را به درون آن ها منتقل می کند. اغلب این سوال مطرح می شد که با پر شدن این حوضچه ها، شیرابه موجود به کجا تخلیه می شود.
اخیرا ویدیویی از نحوە تخلیە غیر علمی شیرابەهای سایت پسماند سیدآباد مهاباد در فضای مجازی منتشر شده است، که در آن شیرابه مستقیما از داخل حوضچه به وسیله یک شلنگ به محوطه اطراف انتقال و در نهایت وارد خاک می شود.
با این اوصاف این سوال در اذهان شکل می گیرد که علیرغم وعده های مسئولین در خصوص ایمن سازی محیط سایت پسماند فعلی، چرا باز هم تخلیه شیرابه از حوضچه های موجود به داخل مسیل ها و راه یابی آن به منطقه سیدآباد انجام می گیرد؟
روز گذشته جلسه بررسی مشکلات سایت پسماند سیدآباد مهاباد در محل فرمانداری این شهر تشکیل شد و رییس محیط زیست مهاباد اعلام کرد؛ مشکلات زیست محیطی این سایت قابل کتمان نیست، اما علیرغم تذکرات چندین باره به شهرداری مهاباد، تا کنون عزمی راسخ از طرف شهرداری برای انتقال این سایت و یا مکانیابی جدید وجود نداشته است.
عدم تخلیه مناسب شیرابه ها همیشه با نگرانی هایی برای مردن منطقه سیدآباد مهاباد همراه بوده است. به گفته نماینده مهاباد در مجلس شورای همزمان با افزایش دما، سایت پسماند این شهرستان برای بیش از ۳۰ نفر مشکلات پوستی و بهداشتی ایجاد کرده است.
به گفته کارشناس مسئول آزمایشگاهی اداره محیط زیست مهاباد، نحوه تخلیه شیرابه های سایت پسماند فعلی مهاباد با استفاده از روش علمی" باز چرخش شیرابه زباله " انجام می گیرد.
گرویسی اظهار داشت: در این روش که به تسریع تجزیه زباله ها هم کمک می کند امکان تخلیه شیرابه ها وجود دارد. هرچند به دلیل نبود طراحی مناسب و علمی سایت فعلی دفن زباله، ارائه هرگونه راهکار علمی غیرممکن است. وضعیت حال حاضر سایت پسمانده مهاباد علیرغم تلاشهای انجام گرفته در احداث حوضچه های بتنی نمیتواند، یک راهکار نهایی باشد و حتی نمی تواند جوابگوی ۵۰ درصد مشکل موجود در این سایت باشد.
اما عضو شورای سیدآباد از تخلیه شیرابه ها در محلی غیر از سایت پسماند فعلی خبر می دهد.
هفته گذشته، ملا صدیق جوادی در گفت و گو با خبرنگار کردپرس گفت: پیشتر بر اساس تحقیقات و پرس و جو از افرادی که در سایت پسماند مشغولند مطلع شدیم که شیرابه را دوباره بر روی زباله ها می ریزند و با این روش مانع از روان شدن شیرابه زباله ها می شوند اما بعدها و بر اساس شنیده ها مطلع شدیم که با پر شدن ظرفیت دو حوضچه موجود ، شیرابه ها را به مکان دیگری که بنده اطلاعی از آن ندارم، تخلیه می کنند.
جمع آوری و دفن پسماند در مهاباد به شیوه ای کاملاً سنتی انجام می گیرد و اجرای مطالعات طرح جامع پسماند شهری نیز، تا کنون به دلیل نبود بودجه اختصاصی از سوی شهرداری ها در استان با تاخیر مواجه شده است. با وجود تناقض آرا در خصوص محل دقیق تخلیه شیرابه های سایت پسماند، هنوز مشخص نشده که این شیرابه ها که خاصیت اسیدی هم دارند و برای محیط زیست بسیار مضرند، در کجا و به چه نحوی تخلیه می شوند؟!
گفتنی است؛ مقرر شده تا مکان یابی جدیدی در حد فاصل مهاباد و میاندوآب برای سایت پسماند مشترک این دو شهر در نظر گرفته شود و مطالعات ارزیابی زیست محیطی این منطقه نیز تا سه ماه دیگر اعلام میشود و در صورت تایید سازمان محیط زیست مقدمات اولیه کار آغاز شود.
در حال حاضر نیز اقدامات لازم در خصوص تعطیل کردن سایت فعلی پسماند به دلیل تکمیل ظرفیت طی یک هفته در دستور کار جلسه پسماند شهری قرار گرفته است. شاید دلیل تخلیه شیرابه با شلنگ به شیوه ایی کاملا غیر علمی، از حوضچه های سایت پسماند هم یکی از همین اقدامات تعطیل کردن سایت باشد! و انتظار می رود مسئولین مربوطه در خصوص ویدیو مذکور پاسخگو باشند.
نظر شما