به گزارش کردپرس، سال گذشته بارها مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان غربی قاچاق چوب در این استان را انکار و قطع و حمل درختان را کاملا قانونی دانسته بود. این انکار در حالی از سوی موسوی شکل گرفت که خود او چندین بار پیش از تکذیب این موضوع در گفت و گو با خبرگزاری ها از توقیف محموله های چوب قاچاق در این استان خبر داده بود.
امروز نیز مدیر کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی به تبعیت از همین سیاست انکار و تکذیب، در نشست خبری با اصحاب رسانه که به مناسبت هفته محیط زیست برگزار شد، عنوان کرد: «در آذربایجانغربی به غیر از یک منطقه، منطقه جنگلی دیگری وجود نداشته که درختان آن توسط افراد قطع شوند».
مهران نظری با اشاره به اعتراض نهادها و برخی افراد به انتقال درختان بریده از آذربایجانغربی، تاکید کرد: در این استان به غیر از یک منطقه، منطقه جنگلی دیگری وجود نداشته که درختان آن توسط افراد قطع شوند. افرادی زمینهایی را خریداری کرده و درختهایی را که جنبه اقتصادی دارند مانند؛ درخت تبریزی یا صنوبر، به صورت قانونی قطع می کنند و به فروش میرسانند.
در ادامه مدیر کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی با اشاره به نقش موثر رسانه ها در مطالبات زیست محیطی تصریح کرد: اولین سند راهبردی زیست بومی کشور در این استان و برای دریاچه ارومیه تهیه شده و بزرگترین مطالبات مردم هم احیای دریاچه است.
وی افزود : استان آذربایجان غربی استانی بی نظیر و دارای اکوسیستم های متنوع تالابی، بیابانی، جنگلی و کوهستانی است و تنها استان غیر ساحلی است که دارای 30 تالاب اعم از دائمی و فصلی است ، از این میان تالاب پارک ملی دریاچه ارومیه نیز تالابی بین المللی و ثبت جهانی به عنوان زیست کره شده است.
مدیر کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی، ادامه داد: امروز سطح تراز دریاچه ارومیه یک میلیون و 271 هزار 91 متر بالاتر از سطح آبهای آزاد بوده که در مقایسه با مدت زمان سال گذشته یک متر و 64 سانتی متر افزایش یافته است و در طول 8 سال گذشته امروز آب دریاچه در بالاترین سطح تراز خود قرار گرفته که نوید بخش احیای این تالاب ارزشمند است.
نظری با اشاره به ضرورت اجرایی کردن مصوبات کارگروه پسماند، نیز گفت: 56 مصوبه در کارگروه محیط زیست استان برای عدم ریختن نخالههای ساختمانی کنار جادهها، جلوگیری از رها سازی انواع اقسام آلاینده در طبیعت و عدم دفن اصولی پسماند در استان، مصوب شده که متاسفانه تا به امروز 16مصوبه اجرایی شده و این عدم اجرایی شدن مصوبات نشان میدهد مدیران دستگاههای اجرایی و شهرداران ارادهای برای اجرا شدن مصوبات این کارگروه ندارند.
مدیر کل حفاظت محیط زیست آذربایجانغربی با بیان اینکه آذربایجان غربی تا کنون ۱۳۰ شهید محیط بان تقدیم کرده است، اظهار داشت: وجود اسلحههای غیرمجاز شکاری و جنگی در دست مردم تهدیدی جدی برای حیات وحش سطح استان است. در سال گذشته در پی کنترل محیطهای حفاظت شده470 متخلف دستگیر و 16 قبضه سلاح غیرمجاز و 162 قبضه مجاز کشف شد.
وی در پایان با اشاره به ثبت یک قلاده پلنگ ایرانی را در پارک ملی دریاچه ارومیه گفت: به دلیل خشکسالی دریاچه ارومیه و بی آبی جزیرهها سال قبل یک قلاده پلنگ ایرانی حفاظت شده دریاچه ارومیه مشاهده شده بود و در حال حاضر این پلنگ در جزیره کبودان بوده و در حال تصمیمگیری برای نگهداری یا انتقال به مکان دیگری هستیم چون پلنگ ایرانی جز حیوانات جزیره نیست.
گفتنی است؛ قاچاق چوب در آذربایجان غربی همچنان ادامه دارد، اما این موضوع بارها از سوی مسئولین ذی ربط انکار شده است و محموله های توقیفی را قاچاق نمی دانند و مشخص نیست که اگر این محموله ها قاچاق نیستند، پس چرا توقیف می شوند. مطابق قانون قطع درختان و حمل بدون کسب مجوز از منابع طبیعی و آبخیزداری قاچاق محسوب می شود.
مطابق آمار اعلام شده از سوی فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی آذربایجان غربی نیز، آمار کشف و ضبط محموله های چوب قاچاق در استان تنها در فاصله زمانی دی ماه تا اواخر بهمن سال گذشته با رشد 3 برابری به 450 تن چوب قاچاق رسید که مقصد بیش از 90 درصد آنها استانهای شمالی کشور بوده است.
نظر شما