پلمب کردن؛ راهکار اتاق اصناف مهاباد جهت انتقال مشاغل آلاینده به شهرک صنفی

سرویس آذربایجان غربی- در سایه تکمیل نبودن زیرساخت های شهرک صنفی کاوه مهاباد و عدم تمایل صاحبان مشاغل آلاینده جهت انتقال به شهرک ، عملیات جابه جایی این مشاغل با پلمب کردن بازار اغلب آن ها در حال انجام است.

به گزارش کردپرس، طرح انتقال مشاغل آلاینده به شهرک صنفی کاوه از 16 سال پیش مطرح شد اما هر بار با مشکلات پیچیده ایی رو به رو و انتقال مشاغل آلاینده به این شهرک، به زمانی دیگر موکول شد.

شهرکی که پس از سال ها هنوز زیرساخت های آن کامل نشده و علاوه بر آن دارای مشکلات حقوقی هم است و با توجه به وجود معارض در این شهرک امور حقوقی شهرداری متعهد شده تا پیگیر این دسته از امور باشد. این موارد از جمله دلایلی است که صاحبان مشاغل تمایلی برای جابه جایی به آن جا ندارند.

مهاباد دارای ۶ هزار و ۸۰۰ واحد صنفی پروانه دار است که بیش از ۲۰۰ واحد و مشاغل آلاینده و مزاحم دارد. سال گذشته رییس صنعت و معدن و تجارت شهرستان مهاباد انتقال مشاغل آلاینده به شهرک صنفی کاوه را مشروط به تکمیل اقدامات زیرساختی و آسفالت جاده ورودی شهرک دانست.

امسال نیز با تکمیل با تاخیر این مورد عملیات انتقال اصناف به صورت مرحله ایی آغاز شده است. به گفته فرماندار مهاباد بررسی مشکلات حقوقی بعد از اتمام عملیات آماده سازی و در مرحله بعدی رسیدگی خواهد شد.

با تاخیر 16 ساله شهرک صنفی کاوه مهاباد، مسئولان امیدوارند پس از تکمیل فاز یک نسبت به راه اندازی فاز دوم شهرک نیز اقدام کنند اما در حال حاضر اقدامات تکمیلی فاز یک را در اولویت قرار داده اند.

آغاز مرحله ایی انتقال اصناف آلاینده از امسال اجرایی شده و در مرحله اول این طرح، ۵۰ واحد در سطح شهر از جمله نمایشگاه اتومبیل، فلزکاران و مصالح ساختمانی شناسایی و تاکنون ۲۶ واحد به شهرک صنفی کاوه منتقل شده‌اند و در همین راستا نیز "بازار روز" این شهرستان هفته پیش غیرفعال و تعطیل شد.

بازار روز مهاباد در میدان ملاجامی، مکانی است که سال ها کسبه و اهالی آن منطقه با سر و صدا و مزاحمت های مشاغل واقع در این بازار دست و پنجه نرم می کنند. اردیبهشت ماه امسال این بازار از سوی صنعت، معدن و تجارت شهرستان مهاباد به دلیل عدم پذیرش صاحبان اصناف آلاینده جهت انتقال به شهرک صنفی پلمب شد.

هفته گذشته نیز رییس اتاق اصناف مهاباد با اشاره به تعطیل شدن بازار روز مهاباد گفت: برای هر یک از این واحدهای آلاینده یک مهلت زمانی مشخص جهت انتقال به شهرک صنفی کاوه فرصت داده شده که چنانچه در بازه زمانی تعیین شده برای آنها اقدام به جابجایی نکنند، پلمب خواهند شد که بازار روز نیز پس از اتمام مهلت تعیین شده تعطیل شد و تمام واحدها در این بازار به شهرک صنفی کاوه منتقل و در آنجا مستقر شدند.

به گفته هاشم لاجانی؛ ۳۴ واحد آلاینده و مزاحم از جمله صنعتکاران درب و پنجره سازی، آلومینیوم کاری و آهن فروشی در بازار روز مهاباد مشغول به فعالیت بودند که به سبب تولید صدای زیاد در دسته مشاغل آلاینده صوتی قرار گرفته و طبق قانون از داخل شهر خارج شدند.

وی تاکید کرد: این اقدام بر اساس ماده ۳۰ قانون صنفی کشور و در پی اجرای تعهدات محضری اخذ شده از دارندگان پروانه کسب مشمول طرح انتقال به شهرک صنفی کاوه انجام شد.

عدم تمایل صاحبان اصناف آلاینده جهت جابه جایی به شهرک صنفی کاوه مهاباد در موعد مقرر شده، اغلب منجر به پلمب قانونی این اصناف و انتقال به شهرک شده است. شهرکی که پس از 16 سال هنوز به مرحله تکمیل شدن نرسیده، در انتظار فاز دوم خود به سر می برد. اگر عاقبت فاز دوم هم مانند این فاز، 16 سال به طول بیانجامد، عمیات انتقال اصناف مهاباد ناکام خواهد بود.

این در حالی است که اگر شهرک با اقدامات زیربنایی مناسب و بدون مشکلات و معارض حقوقی افتتاح می شد، شاید خود اصناف جهت انتقال سریع تر به شهرک تمایل نشان می دادند.

به گزارش کردپرس، در شهرک صنفی کاوه مهاباد 408 قطعه در وجود دارد که سهم شهرداری مهاباد (71 قطعه زمین)، هیات امنا شهرک(151 قطعه مغازه)، و مالکین(150 قطعه زمین) است.

کد خبر 111915

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha