به گزارش خبرنگار کردپرس، مدیر کل اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه در مراسم بزرگداشت روز جهانی صنایع دستی و تجلیل از پیشکسوتان و فعالان صنایع دستی استان کرمانشاه با بیان این مطلب به پیوند صنایع دستی با تجاری سازی و برندسازی به عنوان یکی دیگر از برنامه های مورد توجه اداره میراث فرهنگی استان اشاره کرد و افزود: در برنامه گردشگری روستایی سال ۲۰۲۰ که به زودی طبق آن میزبان اجلاس گردشگری جهانی خواهیم بود، یکی از مقولاتی که باید به آن توجه شود صنایع دستی استان است.
امید قادری بیان کرد: همچنین باید هرچه سریعتر برندهای صنایع دستی را ثبت و آنها را ملی و بین المللی کنیم.
وی در خصوص توسعه بازارچههای صنایع دستی استان گفت: تاکنون سه بازارچه صنایع دستی در روانسر، اسلام آباد غرب و صحنه ایجاد شده است.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه نیز در این مراسم، در خصوص شهرها و روستاهای ملی استان گفت: نودشه به عنوان شهر ملی گیوه بافی وروستای فَش، از توابع بخش مرکزی شهرستان کنگاور به عنوان «دهکده ملی ساخت آلات موسیقی سنتی ایرانی» ثبت شده اند.
پروانه حیدری افزود: همچنین پرونده گلیم هرسین برای کسب عنوان شهر ملی و پرونده مربوط به دالاهو به عنوان شهر ملی چاقو سازی آماده ارسال برای داوری است که در شش ماهه دوم سال جاری انجام می شود.
وی خاطرنشان کرد: در بحث نشان جغرافیایی، گلیم هرسین دارای گواهینامه ملی نشان جغرافیایی شده و پرونده چاقو سازی کرند را هم برای کسب نشان جغرافیایی ملی ارسال کرده ایم.
حیدری گفت: در استان 105 اثر به صورت ملی و ۱۱ اثر نیز به صورت بین المللی و در یونسکو ثبت شده است.
وی بیان کرد: در سال ۹۷ یک اثر در استان نشان جهانی بینالمللی را از شورای جهانی صنایع دستی دریافت کرد و ۹ رشته با همکاری اداره کل استاندارد، استاندارد سازی شدند.
حیدری اظهار کرد: در حال حاضر 18 هزار صنعتگر در سطح استان فعال هستند.
وی در ادامه گفت: نمایشگاه سراسری و ملی صنایع دستی و نمایشگاه رونق تولید در تیرماه سال جاری و در شهریور ماه نیز برنامه نشان ملی در استان برگزار خواهد شد.
در این مراسم ۳۲ تن از پیشکسوتان و هنرمندان صنایع دستی استان مورد تقدیر قرار گرفتند.
نظر شما