به گزارش خبرگزاری کردپرس، این اولین بار نیست که یک مقام مسئول به موضوع پسماندهای معطل مانده در استان ایلام اشاره میکند که با دفع نامناسب و عدم نظارت و وجود قوانین بازدارنده، با سلامتی مردم و آلودگی محیط زیست ارتباط مستقیم دارد.
طبیعت ایلام محل تخلیه و دفع مستقیم پسماندهاست و پسماندهای عفونی بیمارستانی بدون ساماندهی مناسب بارها گلایه مردم و رسانهها را به آسمان بلند کرده است. شیرابههای این پسماندها و نفوذشان به آب و خاک اثر غیرقابل انکاری در شیوع بیماریهای عفونی و گوارشی دارد. در این میان وجود پسماندها یا نخالههای ساختمانی نیز قوز بالا قوز است و گویی اراده قانون در ایلام حریف قلدری و چاقوکشی رانندگان بی پلاک و گاه چندپلاکه! ماشینهای سنگین نمی شود که هر جا عشقشان بکشد نخاله ها را رها سازی می کنند تا در هر باران دوباره به داخل شهر سرازیر شوند. طبق اعلام كارشناسان، سرانه تولید زباله كشور در شبانه روز 600 گرم است در حالی كه این میزان در ایلام با 800 گرم بالاتر از میانگین كشوری است.
یک کارشناس مسائل زیست محیطی در مورد پسماندها گفت: متأسفانه آنچه در شهرها و به خصوص روستاهای استان ایلام مشاهده میشود، پسماندها رها شده در طبیعت استان بدون هیچ گونه دفن اصولی است و هیچ یك از روشهای نوین برای مدیریت پسماند شامل تفكیك، دفن اصولی، استفاده از خودروهای مخصوص زباله و… در استان استفاده نمی شود.
جهانبخش كریمیان به ایرنا گفت: حجم تولید پسماند رها شده در اطراف شهرها و روستاها استان بسیار بالاست و حتی گاهی شاهد آتش زدن این پسماند هستیم كه آلودگیها را چند برابر میكند.
وی افزود: در كنار جادههای روستایی استان ایلام جایگاه مخصوصی برای دفع اصولی زباله مشاهده نمیشود و همین عامل تهدید بزرگی برای سلامتی مردم و محیط زیست و گونههای جانوری و گیاهی است.
كریمیان گفت: هم اكنون 80 درصد زباله های تولید شده در استان ایلام بصورت غیربهداشتی و غیراصولی دفع می شوند كه خطری بزرگ برای مردم و طبیعت ایلام محسوب می شود چرا كه تنها سه درصد زباله ها در ایلام بازیافت می شوند.
در همین زمینه، مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری ایلام که از سال گذشته رسمیت پیدا کرده است، از احداث کارخانه بازیافت و پردازش پسماند در محدوده سه راه جندالله جاده ایلام صالح آباد در آینده ای نزدیک خبر داد و گفت: یک زمین 23 هکتاری برای احداث و راه اندازی این کارخانه در نظر گرفته شده و در این مکان ارزیابی زیست محیطی صورت گرفته و آماده ساخت و ساز است.
سخنان آقای پیام قربانی پر از خواهد شد و می شود است و در گفتگو با فارس اظهار امیدواری کرده که مشکل پسماندها حل خواهد شد؛ چیزی که مردم استان برای آن لااقل از سال 84 تا کنون وعده روی کاغذ دیده اند.
امروز اما مدیر حفاظت از محیط زیست استان ایلام که تعدادی از خبرنگاران را به دفتر خویش برای نشست خبری دعوت کرده بود، بار دیگر از اوضاع بد وضعیت پسماند در استان و شهر ایلام گفت. وی تصریح کرد: وضعیت پسماند در استان و به ویژه در شهرایلام، وضعیت خوبی نیست و اکثر محلهای دفن پسماند و زباله فاقد مجوز و استاندار لازم هستند.
اسدالله هاشمی با بیان این که صنایع استان به صورت شبانه روزی پایش میشوند، اعلام کرد: در سنجش آنلاین کارخانجات و شرکت های مهم استان، پالایشگاه گاز ایلام در لیست آلاینده های استان قرار گرفته و در این خصوص برخوردهای قضایی لازم صورت گرفته است.
وی تصریح کرد: وضعیت پسماند در استان به ویژه در شهرایلام، وضعیت خوبی نیست و 700 تن پسماند به صورت شبانه روزی در ایلام تولید میشود که رقم بالایی است.
نظر شما