اعتیاد در کردستان نسبت به گذشته افزایش یافته است/عدم حمایت خانواده ها یکی از مهمترین معضلات درمان اعتیاد است

سرویس کردستان- نشست خبری اصحاب رسانه استان کردستان با روسای کمیته های تخصصی شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر به مناسبت هفته مبارزه با مواد مخدر امشب در سنندج برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری کُردپرس، دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر در این نشست با اشاره به اینکه 11 درصد تولید ناخالص ملی در سطج کشور صرف هزینه مبارزه با مواد مخدر می شود، بر لزوم پیشگیری در این حوزه تاکید کرد و گفت: ۶۵ درصد هزینه مبارزه با مواد مخدر در بخش درمان است اما اعتبارات بخش پیشگیری به صورت قطره چکانی تخصیص داده می شود که با توجه به اینکه سن اعتیاد از 24 به 15 سال در کشور کاهش یافته می توان با تقویت اعتبارات حوزه پیشگیری بسیاری از هزینه‌ها را کاهش داد.
او درباره وضعیت کردستان در زمینه مواد مخدر گفت: به دلیل بافت فرهنگی استان کردستان و اینکه در گذشته های نه چندان دور افراد مبتلا به بیماری اعتیاد انگشت شمار بودند ، افزایش تعداد معتادان و به ویژه معتادان متجاهر برای افکار عمومی قابل هضم نیست.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر ادامه داد: هر چند کردستان بر طبق شیوع شناسی مشترک ستاد مبارزه با مواد مخدر و سازمان بهزیستی استان کمتر آلوده ای محسوب می شود اما کردستان در مقایسه با گذشته خود در زمینه اعتیاد وضعیت مناسبی نداشته و این مهم نیازمند تلاش جدی تمام دستگاه های عضو شورای هماهنگی استان است.

او افزود: اینکه گفته می شود کردستان استان کمتر آلوده در سطح کشور است به این معنا نیست که فاقد مشکل است چراکه باید توجه داشت که یکی از راه‌ها و کانون‌های تبادل مواد به سوی کشور عراق گرایش پیدا کرده و کشت حشیش در بصره آغاز شده که به همین خاطر علاوه بر تهدیدات داخلی، تهدید خارجی نیز این استان را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

حریری گفت: سهمیه نگهداری معتادان متجاهر 180 نفر به استان کردستان تخصیص یافته است که هماهنگی دستگاه های متولی را جهت استفاده درست از ظرفیتها میطلبد.

حریری همچنین نسبت به کاهش قیمت شیشه و تاثیر آن بر افزایش مصرف هشدار و توضیح داد : قیمت شیشه 49 درصد کاهش یافته و قیمت تریاک 17 درصد افزایش یافته است که یکی از دلایل این مسئله کاهش 56 درصدی کشت خشخاش در کشور افغانستان و تمرکز بر روی مواد شیشه و هروئین است.

او با تاکید بر لزوم همکاری رسانه ها برای پیشگیری در حوزه اعتیاد تصریح کرد: برخی فرهنگ های نادرست در میان مردم وجود دارد که برای درمان برخی بیماری ها مواد مخدر مصرف می کنند که باید رسانه ها در اصلاح این نوع فرهنگ های غلط تلاش کنند.

اعتیاد یک بیماری چند وجهی است

هومن قصری، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کردستان هم در این نشست، اعتیاد را یک بیماری چند وجهی دانست که خانواده، محله، اطرافیان، دوستان و ... را تحت تاثیر قرار می دهد و گفت: درمان بیماری اعتیاد بسیار سخت است به ویژه افرادی که پس از یک بار ترک دوباره به اعتیاد روی می آورند و آسیب های بسیاری را به دنبال دارد.

او عدم حمایت خانواده ها را یکی از بزرگترین معضلات حوزه درمان بیماری اعتیاد عنوان کرد و در این باره توضیح داد: بسیاری از افراد معتاد به علت اعتیاد از خانواده های خود طرد می شوند و این مسئله درمان را با مشکل مواجه می کند.

قصری به اقدامات دانشگاه علوم پزشکی کردستان در زمینه درمان بیماری اعتیاد اشاره کرد و گفت: در سال گذشته ۱۰ هزار و ۷۹۸ بیمار مبتلا به مصرف مواد مخدر این استان در مراکز بخش خصوصی و دولتی متادون درمانی شده‌اند و هم اکنون هشت مرکز دولتی و ۶۸ مرکز خصوصی متادون درمانی در کردستان وجود دارد که ۶۲۳ نفر در مراکز دولتی و ۱۰ هزار و ۱۷۵ نفر نیز در مراکز خصوصی تحت پوشش قرار دارند.

کد خبر 112427

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha