به گزارش کردپرس، شهرستان بوکان با اینکه «انبارغله» استان آذربایجان غربی لقب گرفته است، 16 سال است که در انتظار افتتاح یک سیلوی 70 هزار تني به سر می برد.
این سیلوی در زميني به مساحت 13 هكتار و با بيش از 200 ميليارد ريال اعتبار احداث و تاکنون بارها وعده افتتاح آن رسانه ایی شده است.
این طرح ملي که عمليات اجرايي آن از سال 1382 شروع و به علت اختصاص نيافتن اعتبار، ساخت آن با 16 سال تاخير همراه شد، شامل ساختمان سيلو، بخش اداري، مسكوني، نگهباني، باسكول، منبع زميني، ورود و خروج گندم، تعميرگاه و برج كار است و برای اتمام آن از اعتبارات ملي و استاني استفاده شد تا بوكان براي ذخيره سازي گندم توليدي خود، از ارسال آن به ديگر مناطق استان و شهرستان هاي همجوار بی نیاز شود.
سال گذشته، رييس شركت خدمات بازرگاني دولتي بوكان از افتتاح سيلوي 70 هزار تني اين شهرستان در 25 اسفند ماه با حضور مسوولان كشوري و استاني خبر داد اما خبری از افتتاح نشد تا اینکه جمال خسروی فرماندار بوکان اعلام کرد؛ همزمان با آغاز سال نو و نوروز ۱۳۹٨ شاهد بهره برداری از سیلوی ۷۰ هزار تنی خواهیم بود. اما باز هم خبری نشد و سیلوی بوکان بدون افتتاح و بهره برداری 16 ساله شد.
سیلوی 70 هزار تنی بوکان اول تیر ماه به بهره برداری می رسد
اخیرا مدیرعامل شرکت غله و خدمات بازرگانی آذربایجان غربی عنوان کرده که در اول تیرماه سیلوی بوکان راه اندازی شود و همزمان خرید گندم هم در آن صورت می گیرد.
این وعده افتتاح، به تصمیمات اخذ شده در جلسه آماده سازی و بهره برداری از سیلوی ۷۰ هزار تنی شهرستان بوکان مربوط می شود. در این جلسه مقرر شد تا سیلو قبل از برداشت محصول افتتاح شود.
بدین منظور شرکت غله و خدمات بازرگانی متعهد شد تا قبل از فصل خرید سالجاری نسبت به اتمام کامل این پروژه و تخصیص اعتبارات لازم برای آسفالت محوطه، تکمیل تجهیزات مکانیکی، خدمات آب، برق، گاز و تلفن و پرداخت مطالبات ادارات خدمات رسان اقدام نماید.
زین العابدین طایفه آقایاری در خصوص تصمیماتی که در این جلسه آماده سازی و بهره برداری از سیلوی بوکان گرفته شد، به خبرنگاران می گوید: «هزينه هاي رفع اين نواقص هشت ميليارد ريال برآورد شده كه تا يك ماه آينده در اختيار شركت هاي خدمات رسان شهرستان قرار مي گيرد و اين سيلو براي دريافت گندم توليدي در بوكان آماده مي شود».
وی ادامه می دهد:«مسير دسترسي به محوطه سيلو نیز که 800 متر طول دارد، با همكاري فرمانداري بوكان تكميل و آسفالت خواهد شد».
با افتتاح این سیلو هر يك از كشاورزان بوكاني مي توانند جهت تحويل گندم به سيلوي 70 هزار تني بوكان مراجعه و براي هر تن گندم فروخته شده، 200 هزار ريال جهت حمل كرايه به آن ها پرداخت مي شود.
شهرستان بوكان با 110 هزار هكتار اراضي قابل كشت هر ساله مقام نخست توليد گندم آذربايجان غربي را به خود اختصاص مي دهد و هم اكنون ميزان ذخيره سازي گندم در این شهرستان، 25 هزار تن است كه با افتتاح اين طرح ميزان ذخيره سازي گندم در بوکان، به بيش از 95 هزار تن در سال افزايش پيدا مي كند.
اختلاف نظر در خصوص جذب نیروی کار در سیلوی افتتاح نشده بوکان
حال در آستانه بهره برداری از سیلوی ۷۰ هزار تنی بوکان چگونگی جذب نیروهای واجد شرایط کار در این پروژه ملی با اختلاف نظرهایی همراه است.
به گفته مدیرعامل غله و خدمات بازرگانی آذربایجان غربی، این پروژه به بیش از ۱۰ نفر نیروی متخصص در حوزه های مختلف نیاز دارد که نیروهای مورد نیاز توسط یک شرکت خصوصی مشهدی برنده در مزایده ای که در تهران برگزار شد، جذب می شود و این شرکت در حال رایزنی است.
او جذب نیرو از طریق آزمون و فراخوان را رد و می گوید: «نیروهای به کارگیری شده در سیلو باید فنی و باتجربه باشند و صورت شرکتی جذب می شوند».
اما سرپرست فرمانداری بوکان اخیرا عنوان کرده که به دنبال ساز و کاری استاندارد برای فراخوان و آزمون هستیم و طی روزهای آتی جزئیات آن اعلام را خواهیم کرد.
خسروپور تاکید می کند: «برای این که هیچ گونه شائبه ای در میان مردم و افکار عمومی ایجاد نشود جذب نیرو برای سیلوی ۷۰ هزار تنی بوکان بی تردید با فراخوان و از طریق آزمون خواهد بود».
پروژه ملی این سیلوی 70 هزار تنی که 16 سال آن افتتاح آن به درازا کشید آن هم در شهرستانی که به انبار غله آذربایجان غربی مشهور است، یکی از صدها پروژه ایی است که تا بخواهد افتتاح شود از یادها رفته است، حالا با اختلاف نظر مسئولان شهرستانی و استانی در جذب نیروی به کارگیری در آن، احتمالا چندین سال دیگر هم مردم را چشم انتظار نگه می دارد.
گزارش از تانیا شعفی
نظر شما