به گزارش کردپرس، به دنبال انتشار عکس هایی از تخریب جنگل های طبیعی اقلیم کردستان بر اثر جاده سازی و احداث پایگاه نظامی ارتش ترکیه در اقلیم کردستان در شبکه های اجتماعی این منطقه، برخی نشریات تحقیقی نیز دست به انتشار عکس های ماهواره ای از میزان تخریب جنگل های اقلیم کردستان بر اثر حضور ارتش ترکیه در خاک عراق و اقلیم کردستان زده اند که از جمله این گزارشها، انتشار تصاویر دقیق ماهواره ای از تخریب جنگل های اقلیم کردستان توسط گروه تحقیقی بلینگ کت است.
نشریه میدل ایست آی نیز در گزارشی به بررسی میزان تخریب منابع طبیعی اقلیم کردستان در گفتگو با منابع محلی و سیاست مداران کرد عراق پرداخته است. بر اساس این گزارش، در دور جدید حملات ترکیه در خاک اقلیم کردستان عراق، حدود 100 روستا تخلیه شده و هزاران تن از روستانشینان از محل سکونت خود آواره شده اند.
علی محمد صالح نماینده جنبش تغییر در این باره هشدار داد که ارتش ترکیه نزدیک به 50 کیلومتر در خاک اقلیم کردستان پیشروی کرده است. او از تخریب منابع طبیعی اقلیم کردستان بویژه جنگل های طبیعی این منطقه در برخی مناطق اقلیم کردستان توسط ارتش ترکیه خبر داد.
طارق عصمت از مسئولان شورای روستای نیزور در مناطق شمالی اقلیم کردستان به میدل ایست آی گفته است که ارتش ترکیه سالهاست مشغول تخریب جنگل های این منطقه است. او افزود ارتش ترکیه طی 10 سال و به آهستگی اقدام به تخریب منابع طبیعی و احداث جاده های دسترسی به این مناطق کرده است.
کاوه صبری، مدیر جنگل های استان دهوک اقلیم کردستان که با ترکیه هم مرز است، نیز گفته است ارتش ترکیه در یک سال گذشته تخریب جنگل ها و قطع درختان را تشدید کرده است.
شیخموس بابت، مدیر یکی از شرکت هایی که اقدام به قطع درختان جنگلی و انتقال آن به ترکیه کرده، به میدل ایست آی گفته است شرکت او برای دسترسی به منابع جنگلی جاده ای به طول 74 کیلومتر در داخل اقلیم کردستان احداث کرده و یک شرکت دیگر ترک نیز جاده ای به طول 38 کیلومتر در داخل خاک اقلیم کردستان برای قطع درختان و انتقال آن به داخل ترکیه احداث کرده است.
بر اساس داده های دولت اقلیم کردستان عراق، این منطقه از شمال عراق دارای 170000 هکتار جنگل طبیعی و غیرطبیعی است و حدود 5000 هکتار از این جنگلها توسط ارتش ترکیه و شرکت های ترکیه ای از بین رفته است. علی محمد صالح درباره میزان چوبی که از این درختان روزانه به ترکیه منتقل می شود به میدل ایست آی گفت: این شرکت ها روزانه 450 تن چوب حاصل از درختان قطع شده جنگل های اقلیم کردستان را به ترکیه منتقل می کنند.
هویدار احمد، از نمایندگان پارلمان اقلیم کردستان به این نشریه گفته اند قدمت برخی درختان باارزش این جنگلها که تخریب شده اند به 350 تا 400 سال می رسد.
به گفته برخی منابع محلی، درختان قطع شده جنگل های اقلیم کردستان پس از انتقال به ترکیه، به کارخانه های تولید مبلمان فروخته می شود و برای مصارف دیگر هم کاربرد دارند.
معروف مجید، رییس سازمان آینده برای محافظت از محیط زسیت اقلیم کردستان می گوید اقدام ارتش ترکیه غیرقابل قبول است و این کشور باید کانال های دیگری را برای حل اختلاف خود با پ.ک.ک مورد استفاده قرار دهد و نباید از جنگل برای اعمال فشار علیه مخالف خود استفاده کند.
علی محمد صالح و معروف مجید موضع ضعیف دولت اقلیم کردستان نسبت به اقدامات نظامی ترکیه در اقلیم کردستان را عامل جسور شدن ارتش ترکیه و تخریب جنگل ها دانسته و خواستار اتخاذ مواضع جدی اربیل نسبت به اقدامات تخریبی ترکیه در اقلیم کردستان به بهانه مقابله با پ.ک.ک شده اند.
نظر شما