به گزارش کردپرس، هیئتی از اتاق بازرگانی آمریکا که بزرگترین سازمان تجاری جهان به شمار می آید روز یکشنبه 2 تیر 1398 به اقلیم کردستان سفر کرد و در جریان این سفر، با هدف تقویت روابط اقتصادی و تجاری فی مابین یادداشت تفاهم همکاری اقتصادی میان اقلیم و آمریکا امضا شد.
رئیس اقلیم کردستان در سخنانی در نشست میان اتاق های بازرگانی اقلیم کردستان و آمریکا بر خواست و اراده اقلیم به جذب سرمایه گذاران و شرکت های آمریکایی در حوزه های مختلف تاکید کرد.
نچیروان بارزانی، ضمن مهم و استراتژیک خواندن امضای یادداشت تفاهم بازرگانی میان اقلیم کردستان و آمریکا، گفت: اتاق بازرگانی آمریکا بزرگترین سازمان تجاری جهان به شمار می آید و دارای بیش از 100 دفتر نمایندگی در سراسر جهان است، حضور اتاق بازرگانی آمریکا در اقلیم کردستان درها را به روی سرمایهگذاری سه میلیون شرکت آمریکایی خواهد گشود و اینجا را تبدیل به بازار بزرگی برای شرکت های آمریکایی خواهد کرد و ما نیز از آن استقبال و حمایت می کنیم.
بارزانی در سخنرانی خود، بارها از کمک های آمریکا به اقلیم کردستان در مقاطع مختلف طی سه دهه اخیر به ویژه در جنگ با داعش قدردانی و تاکید کرد که این کمک ها عامل اصلی پیروزی در جنگ با داعش بود.
وی، مرحله کنونی را مرحله ثبات و آرامی و عمران و آبادانی توصیف و گفت: انتظار داریم بخش خصوصی و شرکت های تولیدی آمریکایی در این مرحله نقش اساسی را ایفا کنند.
رئیس اقلیم کردستان حضور شرکت های آمریکایی را عامل ثبات در اقلیم کردستان و ادای دین به قربانیان جنگ با ترور و توسعه دموکراسی در کردستان و عراق خواند.
وی در ادامه به روابط اربیل و بغداد اشاره کرد و گفت: ما با دولت فدرال عراق مرحله جدیدی از روابط را بر اساس قانون اساسی و نظام فدرالی آغاز کرده ایم. اقداماتی نو برای همکاری و هماهنگی و شراکت انجام خواهیم داد، باید هر دو طرف از اشتباهات گذشته پند گیریم و آینده ای بهتر بسازیم.
بارزانی روابط حسنه میان اربیل و بغداد را عامل توسعه اقتصادی در اقلیم کردستان و عراق دانست.
شایان ذکر است استیون فیگن سرکنسول آمریکا در اربیل نیز ضمن اعلام حمایت از امضای یادداشت تفاهم اقتصادی میان اقلیم کردستان و آمریکا، آن را اقدامی مهم توصیف و تاکید کرد که لازم است روابط اقتصادی میان طرفین توسعه یابد و از این طریق فرصت های شغلی و پروژه های عمرانی بیشتر در اقلیم ایجاد شود.
آمریکا طی یک سال اخیر بیشتر شمار هیئت های اقتصادی و بازرگانی را راهی اقلیم کردستان کرده است و اقلیم نیز در مقطع پساداعش و پسارفراندوم بر توسعه اقتصادی و افزایش سرمایه گذاری خارجی تمرکز کرده است.
نظر شما