70 هزار خانوار در مناطق بسیار پرخطر زندگی می کنند

سرویس ایران- ۷۰ هزار خانوار (با میانگین چهار نفر در هر خانواده) در کل کشور شناسایی شده‌اند که الزاماً باید جابه‌جا شوند، زیرا در مناطق بسیار پرخطری مثل زیر دکل فشار قوی برق یا حاشیه رودخانه‌ها قرار دارند.

به گزارش خبرگزاری کُردپرس، محمدسعید ایزدی، معاون اسبق وزیر راه و شهرسازی در گفت و گویی که با روزنامه شرق داشته است، افزایش قیت اجاره و زمین را علت افزایش حاشیه نشینی عنوان کرده و گفته است: این جریان مختص کلان شهرهاست. در مشهد، یک‌سوم جامعه شهری در حاشیه شهر هستند؛ یعنی یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر؛ حال به این نکته توجه داشته باشید که کلاً شهر مشهد سه میلیون نفر جمعیت دارد. در اصفهان و شیراز نیز همین طور است. در تبریز وضعیت هولناک‌تر است. کلان شهر کرج هم جای خود را دارد. در هفت، هشت کلان‌شهر وضعیت به همین وخامت است. البته تهران با سایر کلان شهرها متفاوت است، اما سایر کلان شهرها به ترتیب البرز، تبریز، مشهد و اهواز در وضعیت بدی هستند. در اهواز محله منبع آب وجود دارد که باید وضعیت و کیفیت زندگی را ببینید که چقدر وخیم است؛ سکونت گاه‌ها روی صخره‌هایی که هر آن امکان جا به جایی آنها وجود دارد، قرار گرفته‌اند.

او همچنین چند شهر خاص را هم نام برده است که جدا از کلان شهرها به این وضعیت بحرانی دچار هستند، مثل چابهار که به‌دلیل جذابیت‌ها و سرمایه گذاری‌های جدید در این مناطق از یک طرف و از طرف دیگر خشک سالی وحشتناکی که در استان رخ داده، با مهاجرت گسترده‌ای مواجه شده است. و یا در استان‌های مرزی مثل کردستان به ویژه شهرهای سنندج، مریوان و بانه وضعیت خوبی به لحاظ سکونت حاشیه نشینی وجود ندارد.

ایزدی یادآور شده است: در مجموع، سه دسته شهر وجود دارد که از این مسئله به‌شدت رنج می‌برند و روند تصاعدی گسترش حاشیه نشینی را در آنها شاهد هستیم. تهران به عنوان یک گروه و دسته، دسته دوم کلان شهرهای با جمعیت بالای یک میلیون نفر و دسته سوم شهرهایی که شرایط خاصی دارند مثل چابهار، سنندج و سایر شهرها در حوزه استان‌های مرزی که مشکلات ویژه‌ای دارند.

رواج دستفروشی و دوره گردی، افزایش بیكاران دائمی و فصلی وافزایش تكدی گری و افزایش بسیاری از آسیب های اچتماعی از جمله پیامدهای حاشیه نشینی است که باید هرچه سریعتر چاره ای اساسی برای حل این معضل اندیشید.

کد خبر 122733

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha