کردستان جزواستان های پیشرو در زمینه کشت محصولات مکانیزه است

سرویس کردستان- معاون امور زراعت وزیر جهاد کشاورزی گفت: با دتوجه به نفوذ ارقام جدید محصولات کشاورزی و استقبال دخوب کشاورزان از کشت محصولات مکانیزه استان کردستان جزو استان های پیشرو در زمینه تحول کشاورزی سنتی به مکانیزه و کشت های حفاظت شده است.

به گزارش خبرنگار کرد پرس عباس کشاورز روز پنجشنبه در جریان بازید از مزارع روستای کیله و خوری آباد با بیان اینکه کشاورزان دیمی کار پنج محصول بکارند که 50 درصد آن را گندم و جو و 50 درصد حبوبات و دانه های روغنی باشد افزود: برای بهره وری بیشتر از زمین های کشاورزی،رونق بخش دامپروری، تولید بیشتر و تقویت زمین های زراعی کشاورزان پنج محصول بکارند.

وی با بیان اینکه محصولات سردرختی هسته داردر بانه پایداری بیشتری دارند اظهار داشت: در مزارع دیم شهرستان بانه کشت غلات، حبوبات، دانه های روغنی عملکرد خوبی دارد و در مزارع آبی علاوه بر این محصولات انواع صیفی جات بهره وری مناسبی دارند.

وی گفت: باید کشاورزان در کشت محصولات زارعی خود به عملکرد مطلوب محصولات، منافع پایداری زمین، تولید و اقتصاد محصولات زارعی ، حفظ منافع کشاورز و بازار فروش را در نظر داشته باشند.

کشاورز با بیان اینکه مدرن کردن کشاورزی در شهرستان بانه در حال پیشرفت است اضافه کرد: بانه یک منطقه نیمه کوهستانی است که از یک طرف عرصه های طبیعی و از طرف دیگر کشاورزی و دامداری رواج دارد به طور کلی استقبال کشاورزان از ارقام جدید گندم با سرعت در حال پیشرفت است.

وی اظهار داشت: اقدامات خوبی برای بهره برداری از آب های مرزی انجام شده اما این مهم نیاز به تلاش بیشتر دارد که باید مقامات استانی و کشوری برای بهره برداری بیشتر از آب های مرزی بیشتر تلاش کنند.

معاون امور زراعت وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به نقش تعاونی ها در بهره برداری بیشتر از آب های مرزی گفت: احداث سد زمانبر و نیاز به منابع مالی زیادی دارد و باید کشاورز با ایجاد تشکل ها و تعاونی ها نسبت به احداث استخر ذخیره آب اقدام کنند و از هدر رفت آب های مرزی جلوگیری کنند.

وی با بیان اینکه کردستان در تولید محصولات دیمی در کشور پیشرو است افزود: دولت باید از ایجاد تشکل های کشاورزی و ترویج کشاورزی حفاظتی حمایت کند و بایستی تولید محصول کشاورزی دیمی افزایش یابد.

در ادامه مسئول امور زارعت کردستان گفت: امسال در کردستان یک هزار و 700 هکتار زمین زارعی به کشت گوجه فرنگی اختصاص یافته که از این میزان یک هزار 200 هکتار در شهرستان کامیاران است.

محمد صالح احمدی با بیان اینکه ارقام کشت شده ارقام صنعتی هستند افزود: 90 درصد محصول کشت شده در شهرستان کامیاران به منظور کشت صنعتی انجام شده وبا کارخانه رز تک کرمانشاه قرار داد منعقد شده و محصول تولید شده به این کارخانه صادر می شود.

در ادامه مدیرجهاد کشاورزی بانه نیز گفت: امسال 20 هکتار گوجه فرنگی به روش نشاء توپی به صورت میکانیزه در بانه کشت شده که مزرعه روستای بلکه هفت هکتار است.

کریم شریفی افزود: به طور متوسط در هر هکتار 120 تن گوجه فرنگی برداشت می شود که انتظار می رود امسال برداشت محصول گوجه فرنگی در بانه نسبت به سال های قبل بیشتر شود.

وی اظهار داشت: مزرعه گندم چند رقمی روستای بلکه 140 هکتار است که انتظار می رود 2 تن محصول در هر هکتار برداشت شود.

شریفی ادامه داد: باتوجه به افزایش بارندگی امسال نسبت به سال های قبل مبارزه با علف هرز باریک برگ و پهن برگ با مشکل مواجه شد.

عباس کشاورز معاون امور زراعت وزیر جهاد کشاورزی روز پنجشنبه از مرزعه هفت هکتاری گوجه فرنگی روستای کیله و مرزعه 140 هکتاری گندم روستای خوری آباد بازدید کرد.

کد خبر 122959

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha