از راژان تا سردشت؛ تراژدی تلخ شهدای بمباران /آزاد یوسفی راد

سرویس آذربایجان غربی- ششم تیر ماه سال ۷۵ و در آستانه نهمین سالگرد بمباران شیمیایی سردشت، اینبار ترکیه، راژان روستای کوچک منطقه سیلوانا را بمباران کرد، اما هنوز شهدای این حمله متجاوزانه ترکیه، گمنام اند.

با گذشت ۲۳ سال هنوز هم تیرماه برای اهالی راژان یادآور یک تراژدی تلخ است. راژانِ آن روزها مانند امروز روستایی توسعه یافته به شمار نمی‌آمد و ساکنان آن همگی به شغل شریف دامپروری که در اعتقاداتشان پیشه انبیاء الهی به شمار می‌رفت مشغول بودند.

پدرم هروقت از دوران جوانی وخاطرات آن روزهای راژان و بخش سیلوانای ارومیه برایم می‌گوید بیشتر به این نکته پی‌می برم که چگونه توسعه امکانات و پیشرفت تکنولوژی توانسته مردم را از یکدیگر دور سازد اما آن روزها اهالی روستاها به معنای واقعی کلمه هم سرنوشت بودند و ابعاد مختلف زندگی شان در باهم بودن معنا می‌شد؛ سخن کوتاه کنم اینکه آن روزها اگر خاری در دست یکی از اهالی روستا فرو میرفت، تمام ساکنان دردش را حس می‌کردند.

با این تفاسیر عصر ششم تیر ماه سال ۷۵ چگونه بر مردم راژان گذشت. هنگامی که خبر بمباران ییلاقات روستا در بلندگوی مسجد مخابره شد، پدرم می‌گفت آن روز در روستا هیچ کس تاب و قراری نداشت چراکه هرکس در ییلاقات سه‌رگه‌ر، عزیزی داشت حال چه مادر و پدرش باشد و چه برادر وخواهر ویا حتی همسایه ای که از همه کس برایش نزدیک تر است!

حمله تجاوزکارانه ترکیه، به خاک کشور همسایه به بهانه حضور شبه نظامیان مسلح کشورش آن هم در حالی که افراد شبه نظامی تلفاتی نداده بلکه غیرنظامیان کشورهمسایه مورد هدف قرارگرفتند عصر هنگام انجام شد.

نکته تلخ این ماجرا اینجاست که شهدای این حمله متجاوزانه ترکیه از سوی بنیادشهید و امورایثار گران به عنوان شهید شناخته نشده و از ۱۴ مجروح آن واقعه فقط ۴ نفر از مزایای جانبازی بهره‌مند شده اند.

واقعیت این است که دامپروران و عشایر بیگناه راژان که حضرت امام خمینی(ره) آنان را مرزداران، حافظان و ذخایر انقلاب قلمداد می‌کنند به بی‌مهری غیرقابل بخشش مسئولان امر دچار شدند و امروز با گذشت ۲۳ سال هیچ بزرگداشت و مراسمی برای آنان و بازماندگانشان برگزار نشده است.

از راژان تا سردشت و از آنجا تا دفتر حزب جمهوری اسلامی محل شهادت شهید بهشتی و یارانش یک روز فاصله است؛ شهید، شهید است؛ فارغ از مقام دنیوی و خدماتی که برای خاکش به ثمر رسانده، خداوند هنگامی که در وصف شان می‌گوید" بَلْ أَحْيَاءٌ عِندَ رَ‌بِّهِمْ يُرْ‌زَقُونَ" تفاوتی بین شان قائل نیست و همه شان را از دم به بهترین صفات و جایگاه ممکن آراسته است.

فلذا باوجود غفلت مسئولان امر نسبت به این واقعه، مردم راژان این کم کاری را به حساب کل نظام ننوشته اند وبه گواه آمار این روستای توسعه یافته یکی از بالاترین میزان مشارکت در دوره های انتخابات و راهپیمایی ها(به عنوان مظهر وفاداری به نظام) را در مقایسه با روستاهای شهرستان ارومیه در کارنامه افتخارات خود دارد؛ باشد در ایام این واقعه تلخ بنیاد شهید وامور ایثارگران آذربایجان غربی به بازنگری در پرونده شهدای بمباران ییلاقات راژان اقدام کرده و بازماندگان آن واقعه را در مراسمی آبرومند تکریم و تجلیل نماید.

کد خبر 122990

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha