به گزارش خبرگزاری کُردپرس، رحمت صادقی صبح امروز در کنگره بینالمللی مشاهیر کرد برگزاری این رویداد فرهنگی در دانشگاه کردستان را مایه مباهات دانست و اظهار داشت: کمیته علمی کنگره بینالمللی مشاهیر کرد با ۶ کارگروه به دانشگاه کردستان سپرده شد که این کارگروهها شامل فرهنگ و هنر، زبان و ادبیات، علوم انسانی، کشاورزی، علوم پایه، مهندسی و پزشکی است.
او با بیان اینکه براساس ارزیابی کارگروههای تشکیل شده افراد براساس شاخصهایی به کمیته علمی معرفی شدند که در نهایت پس از ارزیابیهای انجام شده ۳۰ نفر برای تجلیل به کنگره مشاهیر کرد معرفی شدند.
صادقی خاطرنشان کرد: هرچند شاید عدهای از انتخاب مشاهیر نقد کنند اما باتوجه به محدودیتهایی که وجود داشت امکان انتخاب تمامی افراد نبود.
او یادآور شد: سنجش علم و هنر و ادب کار سادهای نیست و قطعا با نقدهایی روبرو هستیم اما حداکثر سعی خود را کردهایم تا افراد شاخص را براساس جنسیت، موضوع و گستره جغرافیا در نظر بگیریم.
رئیس دانشگاه کردستان به موفقیت های این نهاد علمی هم اشاره ای کرد و در این باره توضیح داد: ۱۲ مرکز مطالعات در دانشگاه کردستان با ردیف بودجه مستقل داریم که نشانه آن است که بهای زیادی به آن داده میشود و موفقیتهایی در کنفرانس و کنگرههای ملی و بینالمللی کسب کرده است.
او درباره رشته ادبیات کردی هم گفت: رشته زبان و ادبیات کردی که در سال ۱۳۹۴ در مقطع کارشناسی تاسیس شد امسال اولین دوره سال فارغالتحصیلی دانشجویان این رشته است و امید که در مقطع کارشناسی ارشد نیز بتوانیم این رشته را راهاندازی کنیم.
صادقی فرهنگ لغت کردی- فارسی دانشگاه کردستان و فرهنگ فارسی _کردی را یکی از بهترین منابع برای انجام مطالعات کردی است عنوان کرد که در سال جاری هم کتابهای ماموستا هژار از سوی خانوادهاش به دانشگاه کردستان اعطا شده است.
نظر شما