به گزارش کردپرس، پیرانشهر پایین ترین سرانه فضای آموزشی آذربایجان غربی را داراست. این شهرستن که با تورم جمعیت و مهاجرپذیریی بالایی روبه روست از کمبود فضای آموزشی رنج می برد.
این شهرستان از لحاظ رشد جمعیت در رتبه دهم کشور قرار دارد ولی علیرغم تخصیص اعتبارات دولتی و حمایت های خیرین مدرسه ساز از نظر تامین فضای آموزشی با مشکلات عدیده ای روبه رو است.
سرانه فضای آموزشی برای هر نفر در استان حدود ۴ متر و نیم است اما در شهرستان پیرانشهر سرانه فضای آموزشی 1 متر و 17 سانتی متر مربع برای هر دانش آموز است.
به گفته مدیر عامل مجمع خیرین مدرسه ساز پیرانشهر؛ سرانه فضای آموزشی در این شهر به نسبت سایر شهرستان های استان و در مقایسه با کل کشور در پایین ترین سطح خود قرار دارد.
خیرین مدرسه ساز در این شهرستان سعی کردند تا در طول 11 سال گذشته این کمبود فضای آموزشی را جبران کنند و در این مدت 11 هکتار در قالب 35 مدرسه در سطح شهرستان پیرانشهر احداث شده است.
این تعداد مدرسه با 155 کلاس درسی 48 نقطه شهری و روستایی این شهرستان را در بر می گیرد.
در سال های اخیر بارها اعلام شده که آموزش و پرورش به دلیل نبود اعتبارات کافی نهادی مدرسه ساز نیست اما از خیرین مدرسه ساز استقبال می کند و با وجود تلاش های خیرین در پیرانشهر هنوز ۱۵ نقطه از این شهرستان فاقد مدرسه است و ۱۰ مدرسه تخریبی هم در این شهرستان وجود دارند که نیازمند نوسازی ، تعمیر و تجهیز هستند.
در پیرانشهر هنوز هم ۱۴ مدرسه کانکسی وجود دارند که به علت شرایط جوی منطقه تحصیل در آنها با مشکلات فراوانی همراه است و از سویی دیگر نبود امکانات گرمایشی در این مدارس کانکسی هر لحظه می تواند خطر آفرین باشد.
با اینکه در طول سالیان اخیر ۵۱ مدرسه پیرانشهر به سیستم گرمایشی نوین تجهیز شده اند، اما هنوز دردهای کودکان شین آبادی که به دلیل نبود تجهیزات استاندارد گرمایشی، پشت نیمکت های مدرسه شان سوختند، تازه است و مدارس بسیاری اکنون به تجهیز وسایل گرمایشی نیاز دارند.
سال گذشته خیرین مدرسه ساز استان آذربایجان غربی با اهدای بیش از 3 میلیارد و 700 میلیون تومان به ساخت 13 مدرسه در این استان اقدام کردند که سهم پیرانشهر از این میزان با توجه به قرار گیری در پایین ترین رتبه سرانه فضای آموزشی استان، ناچیز است.
اخیرا در هشتمین جشنواره خیرین مدرسه ساز شهرستان پیرانشهر 5 میلیارد تومان در قالب ۳ هکتار زمین اهدایی، جهت احداث ۶ پروژه ۱۸ کلاسه خیر ساز به این شهرستان تعلق گرفت تا شاید لطف خیرین جبران عقب ماندگی و کمبود فضای آموزشی را در این شهرستان مرزی به دنبال داشته باشد.
نظر شما