کیفیت نان تولیدی نانوایی های کردستان پایین است/لزوم برخورد با متخلفان

سرویس کردستان - معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان با بیان اینکه نان تولیدی حدود ۳۰ درصد نانوایی های استان از کیفیت پایینی برخوردار است، گفت: باید برنامه ای برای ارتقای کیفیت نان تولدی نانوایی های استان تدین شود.

به گزارش کُرد پرس، خالد جعفری روز شنبه در جلسه کارگروه اصلاح نظام یارانه گندم، آرد و نان استان کردستان با اشاره به اینکه تلاش مضاعفی برای تولید گندم باکیفیت در استان می شود، اظهار کرد: برای تولید آرد و در نتیجه نان باکیفیت گندم دیم باید با گندم آبی یا ارقام خارجی مخلوط شود.

وی با بیان اینکه عوامل زیادی در تولید نان با کیفیت موثر است که علاوه بر اختلاط؛ آموزش خبازان و آشنا کردن آنها با شیوه های صحیح پخت نان است، افزود: یکی از رسالت های اتحادیه ها ارائه آموزش به اعضای خود است و در ساعت غیرکار نانوایی ها برنامه آموزشی برای تولید نان مطلوب ارائه شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان ادامه داد: سبوس گیری آردی که از استان های دیگر وارد استان می شود بالا است و همین هم باعث تولید نان سفید شده که مردم به اشتباه این نوع نان را خوب می دانند.

جعفری با بیان اینکه وضعیت کیفیت نان تنها مختص استان ما نیست و بیشتر استان های کشور با آن مواجه هستند، یادآور شد: نان تولیدی حدود ۳۰ درصد نانوایی های استان از کیفیت پایینی برخوردار است و باید با کسانی که در پایین آوردن کیفیت نان نقش دارند برخورد شود.

وی با اشاره به اینکه ایراد و مشکل آرد مورد پذیرش ما است ولی آنچه مهم است نحوه افزایش نان آوری از این آرد است که باید به آن بپردازیم، بیان کرد: هدف ما حمایت از بخش دولتی و خصوصی نیست بلکه هدف ما ارتقای کیفیت نان است.

بیش از ۵۰ درصد کیفیت نان مربوط به نوع رقم گندم است

نماینده شرکت بازرگانی دولتی در کردستان نیز در این جلسه با اشاره به اینکه تاکنون بیش از ۱۴ هزار تن گندم مازارد بر نیاز از کشاورزان خریداری شده است، گفت: نان، ترکیبی از آرد، آب و خمیرمایه و نمک است و میزان و نوع این مواد بر تولید باکیفیت آن تاثیرگذارند.

جمال صالحی مواد اولیه مرغوب و مهارت افراد شاغل در خبازان و تجهیزات را از عوامل اصلی در تولید نان باکیفیت دانست و اظهار کرد: معتقدم بیش از ۵۰ درصد گندم در کیفیت تولید نان موثر است.

وی افزود: اگر حلقه اول یعنی کشاورزان به توصیه مروجان عمل کنند فرایند کاشت، داشت و برداشت را بدرستی انجام دهند، بی شک شاهد تولید آرد باکیفیت خواهیم بود.

نماینده شرکت بازرگانی دولتی در کردستان ادامه داد: از ۱۱ کارخانه آرد موجود در استان تنها یک واحد آزمایشگاه پخت نان دارد که می طلبد مابقی واحدها هم به این آزمایشگاه مجهز شود.

صالحی یادآور شد: براساس بررسی های انجام شده ۳۳ درصد کیفیت نان تولید شده به مهارت کارگران شاغل در نانوایی و بیش از ۵۰ درصد آن هم به نوع ماده اولیه بر می گردد.

وی با اعلام اینکه یک هزار تن گندم خارجی تاکنون در استان جذب شده است، بیان کرد: با افزایش دما خمیر نان سست و ضعیف می شود لذا نیاز به جذب گندم خارجی هم بیشتر می شود.

کد خبر 12333

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha