به گزارش کردپرس، شبکه تلویزیونی کردی زبان ان. آر. تی، در خبری اعلام کرد که سایت اسرائیل باللهجه العراقیه از سفر هیئتی 15 نفره از زنان عراقی متشکل از زنان کرد ایزدی و چند زن مسیحی به اسرائیل سفر کرده اند.
طبق خبر؛ این سفر توسط وزارت امور خارجه اسرائیل ترتیب داده شده و زنان حاضر در هیئت مذکور در برنامه درمانی دانشگاه بارئیلان اسرائیل که ویژه درمان روحی آسیب های ناشی از اسارت داعش برگزار می شود، شرکت می کنند.
این دانشگاه طی4 سال گذشته تحقیقات مفصلی را در مورد نسل کشی ایزدی ها توسط داعش و تبعات آن انجام داده و برنامه ای را برای درمان آسیب های روحی و روانی ناشی از اسارت داعش و کاهش آلام، تنش و فشارهای روحی زنانی که اسارت و شکنجه های داعش را تجربه کرده اند، تدوین کرده و زنان ایزدی که از عراق به اسرائیل رفته اند، به مدت دو هفته در این برنامه شرکت می کنند.
سایت اسرائیل باللهجه العراقیه، همچنین خاطرنشان کرده که نادیا مراد دختر کرد ایزدی و سفیر حسن نیت سازمان ملل که از ساکنین روستای کوچو در نزدیکی شنگال بوده و داعش تمامی اعضای خانواده وی را در مقابل دیدگانش قتل عام و خود او را به بردگی گرفت، نیز در این هیئت حضور دارد.
لازم به ذکر است که نادیا مراد پس از آزادی از اسارت و بردگی داعش در سازمان ملل به شرح مصائب کردهای ایزدی ناشی از جنایات داعش پرداخته و در جهت مبارزه با بردگی در جهان تلاش کرد و به عنوان سفیر حسن نیت سازمان ملل و دارنده جایزه صلح نوبل 2019 انتخاب شد.
از سوی دیگر طبق خبر، لمیا حاجی بشار دختر کرد ایزدی نیز که در 15 سالگی به اسارت داعش درآمد و به دلیل تلاش برای کمک به ایزدی ها و قربانیان بردگی و خشونت جنسی جایزه جهانی ساخاروف را کسب کرد نیز جزو هیئت زنان ایزد بوده و در برنامه دانشگاه بارئیلان شرکت کرده است.
دانشگاه بارئیلان اعلام کرده که هدف از برنامه تدوین شده این دانشگاه کاهش فشارهای روحی روانی زنان ایزدی قربانی جنایات داعش و بهبود شرایط روحی آنان است.
هزاران تن از ایزدی ها در حمله سال 2014 داعش به شنگال توسط این گروه به بردگی گرفته شدند و هنوز اطلاعی از سرنوشت 2 هزار و 900 تن از آنان در دست نیست.
این در حالی است که هفته گذشته اظهارات فرید یاسین، سفیر عراق در آمریکا در یک نشست مطبوعاتی در شهر واشنگتن و در رابطه با احتمال عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی اظهار نظر کرده و همین مسئله نیز واکنش های تندی در داخل عراق به دنبال داشته است.
وی گفته بود: برخی عوامل عینی از جمله فناوری آبیاری (به عنوان یک عامل احتمالی ) وجود دارند که امکان دارد برقراری روابط میان عراق و اسرائیل را ایجاب کنند از جمله این که اقلیت عراقی قابل توجهی در اسرائیل هستند که همچنان به آداب و سنت عراقی خود افتخار می کنند.
در واکنش به انتشار این سخنان در رسانه های مختلف نیز وزارت امور خارجه عراق روز شنبه با صدور بیانیه ای، اظهارات سفیر این کشور در واشنگتن را نامناسب خوانده و تأکید کرد که موضع بغداد در قبال مسئله فلسطین همان موضع اصولی و تاریخی خود در مخالفت با اشغالگری رژیم صهیونیستی و اشغال خاک کشورهای عربی می باشد و این کشور هیچ گونه روابطی با رژیم صهیونیستی برقرار نمی کند و به اصل تحریم این رژیم پایبند است.
نظر شما