به گزارش کردپرس، علیرغم اینکه شرکت آب منطقه ای آذربایجان غربی اول تیر ماه با صدور اطلاعیه ای از هموطنان درخواست کرد از شنا کردن در سدها و تاسیسات آبی این استان خودداری کنند، اما مردم همچنان بدون توجه به این هشدارها در سدها و رودخانه ها شنا می کنند.
به گفته اغلب شناگران، گران بودن هزینه استخرهای عمومی سبب شده تا دریاچه ها را برای شنا کردند در این فصل گرم سال انتخاب کنند و این رایگان بودن گاهی قربانی می گیرد.
قیمت گذاری نرخ استخرهای عمومی هر شهرستان بر اساس مصوبه شورای قیمت گذاری آن شهرستان تعیین می شود و این شورا است که تصمیم می گیرد با توجه به خدمات ارائه دهنده چه میزان هزینه اخذ شود.
شبکه بهداشت و درمان نیز ماهیانه چند بار به آزمایش آب و رعایت موارد بهداشتی استخرها رسیدگی می کند، تا محیطی امن و سالم برای شنا کردن مهیا شود، اما اغلب مردم با انتقاد از بالا بودن هزینه استخرها برای یک تا دو ساعت شنا کردن، ترجیح می دهند در دریاچه ها شنا کنند، آن ها با خطرات این مسئله آشنایی دارند و اما دلشان هم تفریح می خواهد.
این تفریح خطرناک اما در دریاچه ها دقیقا در جایی انجام می گیرد که اغلب تابلوهای (شنا ممنوع) نصب شده است، ولی باز هم مردم بدون توجه به این هشدار و با فرض خطرناک نبودن شنا در آب سدها، اقدام به شنا و آبتنی می کنند.
از ابتدای سال تا کنون 21 تن در آب های استان غرق شدند و جانشان را از دست دادند و۲۴ نفر هم به دلیل غرقشدگی در بیمارستان بستری شدند، اما شنا کردن در این اماکن همچنان ادامه دارد، در هفته اخیر یک نوجوان 17 ساله در رودخانه "زرینه رود" و یک جوان 31 در آبشار شلماش غرق شدند و این آمار نشان از افزایش ۱۴۶ درصدی تعداد غرقشدگان در آبهای آذربایجان غربی را دارد.
۱۰ نفر از غرقشدگان در سد، ۱۵ نفر در رودخانه، یک نفر در آبشار شلماش سردشت و ۵ نفر در سیل دچار غرقشدگی شدند.
از ۳۸ نفر غرقشده هم سهم ارومیه ۱۳ نفر، خوی ۸ نفر، سردشت و میاندوآب هر کدام ۳ نفر، اشنویه، مهاباد، چایپاره و پیرانشهر هر کدام ۲ نفر، ماکو، بوکان و شاهیندژ هر کدام یک نفر بوده است. گفته می شود احتمال بالاتر بودن این آمار نیز وجود دارد که بنا به دلایل متعدد هیچ اطلاعی از غرق شدن افراد به مرکز اورژانس داده نمیشود به همین سبب این تعداد در آمار این اداره ثبت نمیشود.
جریان آب و محیط نامناسب جهت شنا کردن در رودخانه ها و سدها حتی شناگران ماهر را نیز قربانی کرده است. از سویی دیگر به دلیل گستردگی آب های استان این امکان وجود ندارد که در تمامی رودخانه ها و سدها نیروی های نجات غریق مستقر شوند، این در حالی است که پیشتر اعلام شده که شنا کردن دراین مناطق ممنوع است.
عصر یک روز تعطیل حاشیه سدها مملو از شناگرانی است که اغلب با مهارت شنا هم آشنا نیستند اما به قصد آبتنی کردن وارد آب می شوند. دریاچه سدها عموما آرام و بی خطر به نظر می رسد، اما حادثه هیچ گاه خبر نمی کند.
نظر شما