به گزارش کردپرس، سومین طرح تفصیلی شهر ارومیه در حالی تهیه می شود که این طرح در نظر دارد علاوه بر حفظ بافت تاریخی شهر، خدمات رسانی نیز در این مناطق ارتقا یابد.
اوایل سال 91 طرح تفصیلی شهر ارومیه توسط شهرداری این شهر مطرح شد، طرحی که قرار بود توسط راه و شهرسازی در سال82 مطالعه و بعد از تصویب در شورای عالی معماری و شهرسازی وارد فاز اجرایی شود.
طرحهای تفصیلی قبلی در سالهای 1357 و 1373 تهیه و اجرا شده و اکنون پس از گذشت یک دهه از ارائه طرح تفصیلی سوم، هنوز این طرح تکمیل و اجرا نشده و در 16 سالگی خود تازه به مرحله ابلاغ نزدیک شده و گامهای اولیه مراحل اجرایی آن برداشته شده است.
عدم نظارت و پیگیری شورای ادورا شهر ارومیه، نبود برنامه جامع از سوی شهردار شهر در ارائه طرح تفصیلی و پرداخت حقوق مشاوران و پیمانکاران طرح، تهیه این سند راهبردی مدیریت شهری را با تعلل چندین ساله روبه رو ساخت و هزینه ایی که در این میان به شهرداری ارومیه تحمیل شد، پنهان است.
به گفته غلامرضا عدلدوست معاون شهرسازی و معماری شهرداری ارومیه یکی از اهداف اصلی طرح تفصیلی پیشبینی شده ارومیه، تبدیل این شهر از شهری خودرومحور به شهری پیادهمحور بوده و یک سوم معابر در طرح تفصیلی به این محبث مهم اختصاص یافته است.همچنین باغات سطح شهر در این طرح پابرجا بوده و افزایش سرانه فضای سبز به طور جدی پیگیر میشود.
عدل دوست در خصوص یکی از پروژههای فاخر شهرداری ارومیه نیز می گوید؛ پارک سلامت 6 هکتار بوده که به عنوان یکی از مهمترین پروژههای شهرداری ارومیه با هزینه 200 میلیارد ریالی ایجاد میشود و ایجاد تمامی امکانات ورزشی، تفریحی و توریستی در آن پیشبینی شده است.
به گزارش کردپرس، طرح تفصیلی یک سند راهبردی 10ساله شهری برای مدیریت شهر ارومیه محسوب می شود که با تاخیر یک دهه ایی لطمه ایی بزرگ به سطح مدیریت شهری ارومیه وارد ساخته و به گفته مسئولان امر، تعلل در تکمیل نقشه طرح تفصلی شهر ارومیه به دلیل زمان بر بودن و مطالعات بیشتر بر روی نقشههای هوایی صورت گرفته است.
کل مساحت طرح تفصیلی شهر ارومیه با احتساب شهرک گلمان به مساحت ۱۱ هزار هکتار است. در این طرح بر روی توسعه عمودی شهر تمرکز بیشتری شده و طبق اعلام دست اندرکاران تهیه آن، 30 درصد نقشه برای فضاهای خدماتی و توسعه شبکه معابر و راههای دسترس در نظر گرفته شده و بقیه نیز به فضاهای مسکونی اختصاص یافته است.
نظر شما