ممنوعیت صادرات دام زنده پیامدهای منفی داشت

سرویس کرمانشاه- دبیر اتاق بازرگانی کرمانشاه با بیان اینکه ممنوعیت صادرات دام زنده در اواخر سال 95 و با هدف تنظیم بازار اعمال شد، گفت: فقط دو درصد دام زنده کشور صادر می‌شود که تاثیر چندانی بر بازار ندارد.

به گزارش خبرنگار کردپرس، داریوش پناهی در چهل و هشتمین جلسه شورای گفت و گوی دولت و بخشی خصوصی کرمانشاه، با اشاره به وضعیت کشور از نظر تولیدات دامی و میزان نیاز به گوشت قرمز، ادامه داد: هم اکنون بیش از ۷۷ میلیون راس دام سبک و 8.9 میلیون راس دام سنگین در کشور داریم و میزان تولید گوشت قرمز حدود ۸۳۵ هزار تن و نیاز مصرفی کشور حدود۹۸۴ هزار تن است.

دبیر اتاق کرمانشاه از کسری حدود ۱۴۹ هزار تنی گوشت قرمز در کشور یاد کرد که بخشی از آن از طریق واردات تامین می‌شود.

پناهی اشاره‌ای هم به وضعیت استان کرمانشاه از نظر تولید و صادرات دام داشت و افزود: در استان کرمانشاه ۲.۹۷ میلیون راس دام سبک و ۲۹۶ هزار راس دام سنگین وجود دارد و میزان تولید گوشت قرمز استان سالانه به۳۶ هزار تن در سال می‌رسد.

وی با بیان اینکه سرانه مصرف گوشت قرمز در استان کرمانشاه حدود ۱۳ کیلوگرم است، خاطرنشان کرد: میزان نیاز استان به گوشت قرمز حدود ۲۶ هزار تن است و با مازاد تولید ۱۰ هزار تنی گوشت قرمز در استان مواجهیم.

دبیر اتاق کرمانشاه با بیان اینکه در سال‌های گذشته بخشی از مازاد تولید دام استان به صورت زنده به خارج از کشور صادر می شد، گفت: در سال ۹۳ بیش از ۱۴۵ هزار راس و در سال ۹۴ نیز۳۶۴ هزار است دام زنده از استان صادر شد.

به گفته پناهی، در سال ۹۳ استان کرمانشاه ۲۴ درصد و در سال ۹۴ نیز حدود ۳۴ درصد صادرات دام زنده کشور را برعهده داشته است.

وی با بیان اینکه از سال ۹۵ صادرات دام زنده به بهانه تنظیم بازار ممنوع شد، خاطرنشان کرد: ممنوعیت صادرات دام زنده با هدف جلوگیری از کمبود گوشت در کشور اعمال شد اما روند افزایش قیمت گوشت طی سه سال اخیر نشان می‌دهد که ممنوعیت صادرات تاثیر چندانی در این زمینه نداشته است.

دبیر اتاق کرمانشاه تاکید کرد: این در حالی است که فقط دو درصد دام زنده کشور صادر می شود و نمی‌توان پیامدهای منفی ممنوعیت صادرات را بخاطر این سهم کم صادراتی پذیرفت.

پناهی از دست رفتن بازارهای صادراتی، خروج دام مولد به شیوه غیرقانونی، کاهش درآمدهای گمرک، خروج دام بیمار از کشور و آسیب به برند دام ایران و ... را از پیامدهای ممنوعیت صادرات دام زنده برشمرد.

به گفته دبیر اتاق کرمانشاه هم اکنون دام زنده به شیوه غیر قانونی از کشور خارج می‌شود و در کشورهای مقصد با قیمت 3.4 میلیون تومان برای هر راس گوسفند ۴۵ کیلویی به فروش می‌رود.

پناهی قیمت هر راس گوسفند 45 کیلویی را 1.9 میلیون تومان و هزینه‌ خروج غیرقانونی آن شامل هزینه قاچاق (800 هزار تومان) و هزینه حمل داخل و خارج کشور (500 هزار تومان) را 1.4 میلیون تومان برآورد کرد و گفت: این یعنی قاچاق هر راس دام سبک زنده فقط 100 هزار تومان سود دارد.

وی تنها راه برون رفت از این ضرر و زیان را از سر گیری صادرات دام زنده دانست و گفت: می‌توان برای اینکه صادرات بی‌رویه رخ ندهد و به بازار داخلی لطمه وارد نشود تعرفه 200 تا 300 هزار تومانی برای صادرات دام در نظر گرفت.

دبیر اتاق کرمانشاه اضافه کرد: از سوی دیگر چون صادرکنندگان با مشکلات بازگشت ارز مواجه می‌شوند باید نرخ پایه صادراتی دام سبک نیز به نصف کاهش یابد.

پناهی معتقد است از سرگیری صادرات دام زنده هم می‌تواند به رونق صنعت دامپروری در استان کمک کند و هم ۲۳۶ صادر کننده دام زنده استان دوباره به چرخه فعالیت برگردند.

کد خبر 124318

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha