رویای خانه دار شدن در کردستان/ رتبه چهارم بیشترین اجاره نشینی در کشور

سرویس کردستان- کردستان با 32 درصد اجاره نشین از کل جمعیت ساکن در استان ، رتبه چهارم بیشترین اجاره نشینی در کشور را دارد.

به گزارش خبرگزاری کُردپرس، خانه دار شدن برای بسیاری از مردم کردستان با وضعیتی که در مسکن پیش آمده و قیمت خرید سر به فلک کشیده است دیگر یک رویا شده است. آمارها نشان می دهد 32 درصد از جمعیت ساکن در استان کردستان، اجاره نشین هستند که پس از استان های تهران با 36 درصد، کرمانشاه 35 درصد و خراسان رضوی با 33 درصد قرار می گیرد.

قیمت مسکن با پایان یافتن دوره رکود بازار که با بازگشت تحریم ها و آشفتگی بازارهای مختلف همزمان شد، از 100 درصد هم افزایش یافت و این مسئله سبب شد که بسیاری از اجاره نشینان برای همیشه قید خانه دار شدن را بزنند چرا که تسهیلات مسکن هم عملا کارکرد خود را از دست داد.

روزنامه «آرمان ملی» هم در گزارشی این مسئله را بررسی کرده و از رشد چشمگیر اجاره نشینی در کشور خبر داده است.

این گزارش به مقایسه تعداد اجاره نشینان حدود 30 سال پیش نسبت به سه سال اخیر پرداخته است که بر این اساس روند اجاره‌نشینی در طول سه تا چهار دهه گذشته رشد چشمگیری داشته است. بر این اساس در سال ۱۳۶۵، نرخ اجاره‌نشینی در کشور، ۱۲ درصد بوده که بر اساس سرشماری نفوس و مسکن در سال ۹۵، به 30.7 درصد افزایش یافته است.

بر اساس آمارهای رسمی کشور، در سال 1375 حدود 73.4 درصد مردم ایران در خانه‌های ملکی زندگی می‌کرده‌اند و در مقابل، تنها 15.4 درصد مستاجر بودند و 11.9 درصد در سایر واحدها سکونت داشتند. تنها 10 سال بعد از آن و در سال 1385، رقم مالکیت 9.67 درصد کاهش و سکونت استیجاری 22.9 درصد افزایش یافت. پس از گذشت پنج سال از آن زمان، در سال 1390 خانه‌های ملکی 62.7درصد و خانه‌های استیجاری 26.6 درصد را در این آمار به خود اختصاص دادند. اما در سال 1395 این اعداد به ترتیب به 60.5 و 30.7 درصد رسید تا روند اجاره‌نشینی در ایران شتاب گیرد.

در ادامه این گزارش آمده است که دقت در آمار اجاره‌نشینان به تفکیک استان‌ها نشان از آن دارد فارغ از کاهشی یا افزایشی‌بودن روند اجاره‌نشینی، تعداد اجاره‌نشین‌ها در تهران با 36 درصد از جمعیت ساکنین، به تنهایی نگران‌کننده است. این رقم در کرمانشاه 35 درصد، خراسان رضوی 33 درصد، کردستان 32 درصد و سیستان و بلوچستان 30 درصد است که بیشترین آمار اجاره‌نشینی را در کشور دارا هستند. به نظر می‌رسد اکنون که سیاست‌های جدیدی در حوزه مسکن در حال طراحی و اجراست، باید برنامه‌های ویژه ای نیز در راستای خانه‌دار شدن ساکنین این استان‌ها در دستور کار قرار گیرد. برخی از فعالان بازار مسکن، آمار بالای اجاره‌نشینی را به خوش‌نشینی مرتبط می‌دانستند اما حتی اگر این گزاره در مورد استان تهران صدق کند، نمی تواند در استان‌های دیگر، به دلیل تفاوت‌های فرهنگی چندان صادق باشد.

کد خبر 124756

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha