ادامه اختلافات احزاب کرد عراق قدرتمندتر شدن پ.ک.ک را در پی دارد

سرویس جهان- دکتر ساموئل هلفونت معتقد است غرب باید به احزاب معتدل مانند دموکرات کردستان و اتحادیه میهنی در رفع اختلافتشان کمک کند در غیر این صورت راه برای قدرتمندتر شدن گروه های رادیکال کرد مانند پ.ک.ک هموارتر خواهد شد.

به گزارش کردپرس، دکتر ساموئل هلفونت، پژوهشگر کالج جنگ نیروی دریایی در آمریکا و محقق موسسه مطالعات سیاست خارجی مهم ترین عامل تضعیف کردهای عراق را وجود اختلافات سیاسی و حوزه نظامی میان احزاب موجود در اقلیم کردستان عراق دانست.

وی در مقاله خود پیرامون وضعیت کردها و احزاب سیاسی در اقلیم کردستان می نویسد: عراق همواره کشوری بی ثبات بوده است اما نقطه امید از نظر کشورهای غربی منطقه خودمختار کردستان عراق بوده است. با این حال اقلیم کردستان عراق غیر از مشکلات نظامی و اختلافات حزبی بر سر اداره نیروهای نظامی، با مشکلات عدیده سیاسی و اختلافات میان احزاب روبه رو است. غرب نه تنها باید در زمینه اقتصاد باید به کردها کمک کند بلکه باید برای حل اختلافات میان احزاب کرد بر سر مسائل نظامی، چالش های سیاسی کردها را نیز مورد بررسی قرار داده و به کردها در حل آنها کمک کند.

دکتر هلفونت در اشاره به یکی از نشست های سیاسی چند سال پیش که در اقلیم کردستان برگزار شده و وی نیز در آن شرکت داشته می نویسد: همه شرکت کنندگان از نچیروان بارزانی گرفته تا برهم صالح و مقامات ارشد جنبش تغییر بر لزوم سازش و مصالحه بر سر اختلافات سخن راندند اما در عمل هیچ کدام حاضر نشده اند در این راستا قدم بر دارند.

دکتر هلفونت می گوید در ظاهر همه گروه های کردی مانند پ.ک.ک، حزب دموکرات، اتحادیه میهنی و نیز حزب pyd از کردستان سوریه مثل هم هستند اما برخی از این احزاب مانند پ.ک.ک ریشه های رادیکالی دارند و برای گسترش نفوذ خود در همه مناطق کردنشین از جمله اقلیم کردستان عراق تلاش می کنند.

از نظر وی احزابی مانند دموکرات کردستان به رهبری مسعود بارزانی و اتحادیه میهنی که بیانگذار آن جلال طالبانی بود، رویکردهای معتدلی داشته و قابلیت تعامل با غرب و کشورهای همسایه اقلیم کردستان را دارند اما ادامه اختلافات میان آنها ممکن است در نهایت تضعیف اقلیم کردستان و بهره برداری دیگر احزاب کرد از این وضعیت را به همراه داشته باشد.

دکتر هلفونت به کشورهای غربی توصیه کرده است که برای حل اختلافات سیاسی میان احزاب کرد معتدل مانند حزب دموکرات و اتحادیه میهنی کمک کنند در غیر این صورت راه برای قدرتمندتر شدن دیگر احزاب کرد رادیکال مانند پ.ک.ک در اقلیم کردستان باز خواهد شد.

وی همچنین هشدار داده است داشتن نیروی نظامی وابسته از سوی دو حزب عمده اقلیم کردستان به زیان این منطقه است و باید تلاش شود نیروهای نظامی سازماندهی مججد شده و از وابستگی آنها به احزاب سیاسی جلوگیری کرد بلکه هدایت آن در دست حکومت اقلیم کردستان باشد.

کد خبرنگار: 40101

کد خبر 124829

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha