به گزارش خبرگزاری کردپرس، مجید عسگری عنوان کرد: کشت گیاهان دارویی گرمسیری برای اولین بار در کشور در دهلران اجرا شده و تا کنون برای تأمین زیرساخت های این طرح ۳۰ میلیارد ریال هزینه شده و آبیاری طرح نیز از طریق سیستم سنتر پیوت تامین می شود.
عسگری از کشت به لیمو، چای ترش، اویشن، مرزن جوش، نعناع فلفلی و سایر گیاهان مقاوم به مناطق گرمسیری در این طرح خبر داد و گفت: تغییر الگوی کشت به سمت گیاهان دارویی و ایجاد زنجیره تولید گیاهان دارویی در منطقه از دیگر اهداف است.
وی بر ضرورت تسریع در اجرای طرح تاکید کرد و افزود: باید تلاش شود تا کشت گیاهان دارویی پاییزه را نیز در فصل جاری شهرستان داشته باشیم.
سید غلامرضا حسینی، رئیس جهاددانشگاهی واحد استان ایلام نیز در این بازدید اظهار کرد: مجتمع تحقیقات و فناوری گیاهان دارویی گرمسیری اولین مجتمع در زمینه گیاهان گرمسیری در کشور است که در مساحتی 35 هکتار راهاندازی شده ومرکزی تحقیقاتی، تجاری و پژوهشی است و به نوعی یک زیستبوم محسوب میشود.
وی هدف از احداث مجتمع را تغییر الگوی کشت کاشت گیاهان زراعی و باغی مقاوم به شرایط گرمسیری راهاندازی و ایجاد باغ گیاهان گرمسیری، شناسایی و ارزیابی گونههای ارزشمند گیاهان دارویی ، تولید نشاء و قلمه گیاهان دارویی، اهلی سازی و جلوگیری از انقراض گونههای بومی، بهینهسازی کشت وتولید گیاهان دارویی به منظور استخراج ماده موثره اعلام کرد.
رئیس جهاددانشگاهی واحد استان ایلام تصریح کرد: بهینهسازی مصرف آب با روشهای مختلف در این مجتمع مد نظر است و در این راستا 21 هکتار از اراضی تحت پوشش آبیاری نوین سنترپیوت و مابقی به روش آبیاری نوارتیپ و بارانی خواهد بود.
حسینی با بیان اینکه این مجتمع در راستای حفظ منابع آبی، افزایش سود کشاورزان، ایجاد صنایع تکمیلی و تبدیلی، فروش و حتی صادرات گیاهان دارویی فعالیت میکند، تصریح کرد: راه اندازی این مجتمع فرصتهای شغلی مناسبی را به صورت مستقیم و غیرمستقیم ایجاد خواهد کرد و به تثبیت جمعیت روستایی در شهرستان دهلران و مخصوصا بخش موسیان و دهستانهای این بخش کمک خواهد کرد.
وی تصریح کرد: فعالیت این مجتمع در فاز اول با تمرکز بر کشت گونههای دارویی چای ترش، کینوا، آلوئه ورا و گیاهان زراعی آغاز میشود و در آینده بسته به نیاز بازار در کشت، تولید و فرآوری گیاهان دارویی استان تنوع ایجاد خواهد شد.
رئیس جهاددانشگاهی واحد استان ایلام گفت: با توجه به وجود پژوهشکده گیاهان دارویی در دفترمرکزی و پژوهشگاههای مرتبط و وجود شبکهی علمی در این زمینه در کشور، این طرح به نتایج مطلوب مدنظر خواهد رسید.
وی تصریح کرد: سامانه سدکرخه و سامانه گرمسیری از مزیتهای شهرستان است که میتوان با برنامهریزی مناسب سطح اراضی فراوانی را زیر کشت برد و جهاد دانشگاهی هم تمام تلاش خود را خواهد کرد تا بتواند از شرایط موجود بهترین استفاده کند.
رئیس جهاددانشگاهی واحد استان ایلام با بیان اینکه مسئولان استان و دستگاههای مرتبط مانند استانداری و جهادکشاورزی نگاه ویژه ای به این موضوع دارند، تأکید کرد: تلاش خواهیم کرد مجموعهای در خور شهرستان و جهاد دانشگاهی ایجاد کنیم که بتواند در شهرستان تأثیرگذار باشد.
نظر شما