به گزارش خبرگزاری کُردپرس، تست نشر صوتی «اکوستیک امیشن» روشی نوین و پیشرفته در زمینه تست های غیر مخرب است که کاربرد آن در زمینه های نفت، گاز و پتروشیمی قابل توجه است.
با دستیابی به این دانش، ایران به جمع سه کشور دارنده این فناوری پیوست و از واردات این محصول بی نیاز شد.
یکی از شرکت های فعال در برج فناوری دانشگاه امیرکبیر در بخش دانش فراصوت و عیب یابی و رصد نشت مخازن سیالات فعال شده که افشین فرامرزی، مهندس جوان سقزی، مسئول تیم الکتروتکنیک برج فناوری دانشگاه امیرکبیر است.
افشین فرامرزی درباره این دانش می گوید: صوت های داخل مخزن توسط سنسورهایی که بر روی دیواره مخازن قرار داده می شود و کار آن گوش دادن به صوت هایی فراتر از صوت انسان است، شناسایی می شود. که بر اساس این صوت ها مکان دقیق عیب و یا نشتی که داخل مخزن در حال اتفاق است، تعیین می شود.
تنها سه کشور دانش تولید در این دستگاه را دارند و کاربرد آن علاوه بر فعالیت های تحقیقاتی در بخش نفت و گاز و پتروشیمی قابل توجه است.
این جوان نخبه کُرد درباره مزیت این روش نسبت به روش های معمول عیب یابی مخازن توضیح می دهد: مخازن وقتی دچار مشکل می شوند کف شان نشتی می کند و نیازمند این است که مخزن به طور کامل تخلیه شود و با تجهیزات دیگری که وجود دارد محل خوردگی پیدا شود. اما از طریق دانش اکوستیک امیشن دیگر نیازی به تخلیه مخزن نیست و از هزینه های آن کاسته می شود.
نظر شما