کرمانشاه به اهداءکنندگان خون بیشتری نیاز دارد/  مردم برای اهداء پلاکت و پلاسما همت کنند

سرویس کرمانشاه- مدیر کل انتقال خون استان کرمانشاه از مردم خواست در تابستان به دلیل کاهش ذخایر موجود، به اهداء خون بیشتری اقدام کنند.

پژمان صالحی فر در گفتگو با خبرنگار کردپرس گفت: نیاز به خون زمان و مکان خاصی ندارد و محدود به شب و روز نمی شود اما در ایامی مانند تابستان که مسافرت ها و سوانح رانندگی افزایش می یابد، معمولاً نیاز به خون بیشتر می شود و از طرفی تعداد اهدا کنندگان در این ایام کم می شود

وی افزود: سازمان انتقال خون از ساعت ۷ و نیم صبح تا ساعت ۷ عصر آماده پذیرش اهداکنندگان است. همچنین تیم های سیار در شهرستان ها طبق یک برنامه خاص حضور پیدا می کنند.

صالحی فر اظهار کرد: عزیزان اهدا کننده، اهدای خون را به روزهای خاصی مانند روز انتقال خون محدود نکنند زیرا هر روز برای ما روز ملی انتقال خون است فقط این روزها برای یادآوری است. بیماران تالاسمی، هموفیلی و سرطانی همیشه نیازمند خون هستند؛ باید کاری کنیم که آنان دغدغه ای جز خود بیماری نداشته باشند و دیگر نگران خون و پلاکت نباشند.

وی یادآور شد: مردم عزیز ما نشان داده‌اند در بزنگاه های حساس کشور همیشه پای کار بوده‌اند. هیچگاه فراموش نمی شود در زلزله دلخراشی که دو سال پیش در استان کرمانشاه اتفاق افتاد چگونه مردم در سراسر کشور برای اهداء خون شتافتند.

صالحی فر تاکید کرد: ما برای اهداء خون به حضور همیشگی مردم نیاز داریم.

وی به اهمیت اهداء پلاکت اشاره کرد و گفت: پلاکت عمر کوتاهی حدود سه روز دارد، به همین خاطر نیاز است اهدا کنندگان برای اهدای پلاکت و پلاسما بیشتر مراجعه کنند.

صالحی فر با اشاره به اینکه هر فرد می‌تواند سالی ۲۴ بار اهدای پلاسما و پلاکت داشته باشد، گفت: اهداء پلاکت و پلاسما بسیار ارزشمند است. هم اکنون همه داروهای مشتق از پلاسما را از کشورهای دیگر وارد می‌کنیم باید به جایی برسیم که حداقل در فاز اول این داروها را از پلاسمای خودمان تهیه کنیم یعنی ماده اولیه که پلاسما است را به آنها بدهیم که بتوانند دارو تهیه کنند و به کشور بر گردانند.

مدیرکل انتقال خون استان کرمانشاه افزود: وقتی پلاسما از کشور خودمان باشد به سلامت آن بیشتر اعتماد داریم و از نظر اقتصادی هم دارای صرفه اقتصادی است.

صالحی فر بیان کرد: امیدوارم در فاز بعدی به جایی برسیم که بتوانیم پالایشگاه تولید داروهای مشتق از پلاسما را در ایران داشته باشیم چون هم علم و هم توانش را داریم؛ همچنین سرمایه‌گذار هم حاضر به سرمایه‌گذاری در این مورد است. اگر بتوانیم داروهای مورد نیاز خود را تامین کنیم حتی به فکر صادرات هم می توانیم باشیم.

وی عنوان کرد: در سال ۹۷ به حدود ۵۲ هزار نفر خون داده‌ایم و در مقابل ۴۲ هزار نفر اهدا کننده خون داشته ایم. در استانی که بیش از ۲ میلیون نفر جمعیت دارد نیاز است افراد بیشتری به اهداکنندگان اضافه شوند. خصوصاً جوانانی که در محدوده سنی ۱۸ تا ۲۵ سال قرار دارند.

صالحی فر افزود: امیدواریم به کمک رسانه‌ها، اهداء پلاسما و پلاکت مانند اهدای خون به شکل یک فرهنگ و یک دغدغه اجتماعی در بیاید.

کد خبر 125041

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha