به گزارش کردپرس، محمد محمود در گفتگو با رادیو کردی زبان نوا، اعلام کرد که از یک ماه پیش تاکنون تمامی مقرهای حشدالشعبی در شهر طوزخورماتو بسته شده و هیچ نشانه ای از حضور آنان در این شهر دیده نمی شود و به نظر می رسد حضور آنان در این شهر پایان یافته باشد.
مسئول تشکیلات اتحادیه میهنی کردستان (یکیتی) در طوزخورماتو واقع در استان صلاح الدین عراق، افزود که تحرکات داعش و هسته های پنهان آن در این منطقه هیچ ارتباطی به تعطیلی دفاتر حشدالشعبی نداشته و از مدت ها پیشتر تحرک و فعالیت داعش در منطقه افزایش یافته، با این حال در هفته های گذشته هیچ مورد امنیتی در طوزخورماتو روی نداده و تهدیدات امنیتی بیشتر متوجه منطقه خانقین و جلولا است.
وی خاطر نشان ساخت نیروهایی که در حال حاضر در طوزخورماتو حضور دارند، برای تأمین امنیت شهر تا حدود کافی هستند، زیرا تهدیدات امنیتی در خارج از محدوده شهر است و در صورتی که این تهدیدات و حملات تروریستی متوجه داخل شهر شود، باید نیروهای بیشتری به این منطقه اعزام شود، زیرا نیروهای کنونی به جز ناکافی بودن در شرایط اضطراری، در مقایسه با نیروهای کُرد، اطلاع کافی از وضعیت منطقه ندارند.
همچنین در مورد احتمال بازگشت نیروهای پیشمرگ اقلیم کردستان به این مناطق گفت که بنا به اطلاعات موجود توافقاتی در این مورد با دولت عراق صورت گرفته است و در حال حاضر نیز فاصله میان مواضع و محل استقرار نیروهای پیشمرگ و نیروهای عراقی، تنها چند کیلومتر با یکدیگر فاصله دارد.
به گفته این مقام اتحادیه میهنی توافقات صورت گرفته میان اربیل و بغداد در مورد استقرار نیروهای پیشمرگ در طوزخورماتو و دیگر مناطق مورد مناقشه شامل جزئیات نیروها و نیز محل استقرار آنان می شود، اما هنوز زمان اجرایی شدن توافقات تعیین نشده است.
پیش از سال 2014 میلادی و حمله داعش به عراق و مناطق مورد مناقشه، این مناطق به صورت مشترک توسط نیروهای عراقی و پیشمرگ اداره می شد و پس از حمله داعش نیروهای پیشمرگ در نبرد با این گروه کنترل مناطق مذکور را در دست گرفته و سال 2017 طی درگیری های پراکنده با نیروهای عراقی طوزخورماتو، کرکوک و دیگر مناطق را به آنان واگذار کرده و از آن ها خارج شدند.
کرکوک، طوزخورماتو، خانقین، جلولا و بسیاری دیگر از مناطق کردنشین عراق در چارچوب سیاست تعریب رژیم بعث صدام هدف تغییر گسترده بافت جمعیتی قرار گرفته و کردهای ساکن این مناطق طی تبعید و کوچ اجباری به دیگر مناطق عراق منتقل شده و شورای فرماندهی انقلاب عراق به عنوان یکی از مهمترین قدرت های رژیم بعثی صدام در مصوبه شماره 42 خود در سال 1986 میلادی و در چارچوب سیاست عربی کردن مناطق عراق، دستور انتقال عرب های ساکن منطقه فرات میانه و جنوب را به شهر کرکوک صادر کرد.
این مناطق اکنون به عنوان مناطق مورد مناقشه میان دولت عراق و دولت اقلیم کردستان شناخته شده و که موضوع اداره و تحت کنترل آن ها به اصلی ترین موضوع مورد اختلاف میان اربیل و بغداد تبدیل شده و اقلیم کردستان تأکید می کند که این مناطق کردستانی بوده و باید به اقلیم ملحق شود.
نظر شما