زبان و فرهنگ کُردی بدون آموزش باقی نخواهد ماند

سرویس ایلام - پژوهشگر ایلامی در نخستین جلسه انجمن فرهنگی زانست عنوان کرد: زبان و فرهنگ کُردی بدون آموزش باقی نخواهد مان

به گزارش خبرگزاری کردپرس، کامران رحیمی مؤسس انجمن فرهنگی و انستیتو «زانست» ایلام در نخستین جلسه این انجمن ضمن تأکید بر فعالیت‌های صرفا فرهنگی این انجمن عنوان کرد: اگر چه در تمام مناطق کُردنشین روزانه دهها دیوان شعر و اخیرا هم داستان منتشر می شود اما خلأ جدی در حوزه آموزش زبان کُردی و تدریس آن وجود دارد.

او گفت: زبان باید در تمام بدنه اجتماع اعم از متون حقوقی، روزنامه نگاری، علمی، شعارهای سیاسی، اداری و... حضور داشته و در تمام ابعاد باقی بماند و نباید آن را صرفا به شعر و داستان محدود کرد.

رحیمی تاکید کرد: آموزش و تدریس زبان محلی حقی است که قانون اساسی جمهوری اسلامی بر آن صحه گذاشته است و ما باید برای آموزش زبان کُردی از این ظرفیت بزرگ قانون اساسی استفاده کنیم و خود مطالبه گر آن باشیم.

او از برخی تنگ‌نظری‌ها در باب تدریس ادبیات غنی کُردی انتقاد کرد و گفت: مطابق مصوبه شورای عالی تدوین کتب درسی هر معلمی در مقطع متوسطه می‌تواند چهار درس را به ادبیات اختصاص دهد.

این پژوهشگر ایلامی خاطرنشان کرد: انجمن و انستیتو زانست دارای مجوز قانونی می باشد لذا انتظار داریم که با آن برخورد سلیقه ای نشود و مسئولین با اختصاص مکان دائم به آن و حمایتهای مالی، این انجمن را در رسیدن به اهداف فرهنگی و آموزشی خویش کمک کنند که اگر چنین شود آثار علمی و آموزشی در زانست تولید می‌شوند و الگویی بسیار مناسب برای سایر مناطق کُردنشین خواهد بود و جز این اگر باشد، باید گفت که شاهد رفتاری دوگانه و مخالف با قانون اساسی خواهیم بود.

رحیمی ضمن بیان این که از برنامه های انجمن زانست تولید کتب آموزشی، زبانشناسی و تلاش برای رسیدن به زبان کُردی معیار است، به برشمردن برخی موانع بر سر راه آموزش زبان کُردی پرداخت و گفت: نداشتن کتاب آموزشی درسی به زبان کردی، نبود مدرس دارای گواهینامه تدریس زبان کُردی، پراکندگی و عدم انسجام زبان کُردی معیار در حوزه جنوب و... برخی از موانعی است که انجمن و انستیتو زانست می تواند در رفع آنها گامهایی اساسی بردارد.

کد خبر 12521

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha